2013 Polis Akademisi Giriş Şartları

Polis Akademisi MaSaL
sponsorlu reklam
2013 Polis Akademisi Giriş Şartları

2013 Polis Akademisi Giriş Şartları

Sevgili 2013 Polis Akademisi Adayları,

Son zamanlarda 2013 Polis Akademisi Giriş Şartları ile ilgili olarak oldukça fazla soru almaktayız. Bu nedenle Polis Akademisi Giriş Yönetmeliğine göre 2013 Polis Akademisi Giriş Şartları aşağıdaki gibi olacaktır. Öncelikle şu dip notu eklemek gerekmektedir; 2013 Polis Akademisi Giriş Şartları resmi olarak henüz açıklanmamıştır. Ancak aşağıdaki bilgilerde gayri resmi bilgiler olmayıp Polis Akademisi Giriş Yönetmeliğine göre düzenlenmiştir. Bu nedenle 2013 Polis Akademisi Giriş Şartları aşağıdaki gibi olması beklenmektedir. Diğer Polis Akademisi gelişmelerinden haberdar olmak için Polisolmakistiyorum.com isimli sitemizi takip etmeye devam ediniz.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,2
  • Evli, boşanmış ve/veya nikâhsız yaşıyor olmamak,
  • Lise ve dengi okul mezunu olmak,
  • Sınavın yapıldığı yılın 1 Ekim (dahil) tarihi itibari ile 22 yaşından gün almamış olmak  (01 Ekim 1992 tarihinden sonra doğmuş olmak) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde önceki yaşa göre işlem yapılır.
  • Erkekler için 167 cm, bayanlar için 162 cm’den kısa boylu olmamak ve herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın, beden kitle indeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak,
  • Sağlık durumu yönünden 4/8/2003 tarihli ve 25189 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde yer alan sağlık koşullarını taşımak,
  • Herhangi bir eğitim-öğretim kurumundan disiplinsizlik nedeniyle çıkarılmamış olmak,
  • Fakültenin eğitime başlama tarihinde askerlikle ilişiği bulunmamak,
  • Lisans eğitimine alınacak lise mezunları için 2013 LYS sınavı (TM-1, TM-2, TM-3, MF-1, MF-2, MF-3, MF-4, TS-1, TS-2) bütün puan türlerinin herhangi birinden (Henüz Açıklanmadı 2012 yılında 350 Puan) ham puan, Emniyet teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin çocukları için ise yine aynı puan türlerinin herhangi birinden (180) ham puan veya daha yukarı puan almış olmak,
  • Bağımlılık derecesinde alkol, kumar alışkanlığı bulunmamak, uyuşturucu veya psikotrop maddeler hiç kullanmamış olmak,
  • Genelev, birleşmeevi, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde aracılık ve bekleyicilik türünden bir işi bulunmamak, genel ahlaka aykırı oyun, temsil, film, video band, teyp kaseti, vcd, şarkı sözü ve teknolojinin gelişimi ile ortaya çıkan zararlı yayın, yayım ve benzeri işlerde çalışmaktan dolayı hakkında idari yaptırım ile adli soruşturma ve kovuşturma devam ediyor olmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak, bu sayılan suçlardan herhangi birinin uzlaşma yoluyla sonuçlandırılmamış veya yine bu suçlardan herhangi biriyle ilgili olarak mahkemece hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmemiş olmak ya da başka bir tedbire çevrilmemiş olmak,
  • Yasadışı ideolojik amaçlı faaliyetlere, anarşi ve terör eylemleri ile, bu tür toplantı, yürüyüş ve mitinglere karışmamış, desteklememiş, katılmamış olmak,
  • 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; üst sınırı bir yıl veya daha fazla hapis cezası öngörülen kasten işlenmiş suçlar ile 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/A-5 inci maddesinde sayılan suçlardan dolayı,
    a) Affa uğramış veya yasaklanmış haklar geri verilmiş olsa dahi mahkûmiyeti bulunmamak,
    b) Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmemiş olmak,
    c) Devam etmekte olan bir kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak,
  • Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,
  • Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına ve diğer organlarına üye bulunmamak gerekmektedir.

Sosyal Ağlarda Paylaş

{MaSaL}

“2013 Polis Akademisi Giriş Şartları” üzerine 577 yorum

  1. sevgi dedi ki:

    merhaba liseyi açıköğretimden bitirenler polis akademisine kabul ediliyormu? acil cevaplarsanız sevinirim lütfeen.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba,
      Polislikle ilgili sorularını Buraya Tıklayarak Polis Forumlarımızda sorabilirsiniz.

  2. hamide dedi ki:

    slm ben 15 yasındayım ımam hatıp ogrencısıyım polıs olmayı cok ıstıyorum polıs olabılırmıyım? ımam hatıp ogrencısı olmam polıs olmama engel olabılırmı?

  3. betül dedi ki:

    merhaba bn 16yaşındayı küçüklükten beli polis olmak istiyorum

    anlicaniz hayalim polis olmak benim belirli sporlardan lisans 
    ve madalya vb.belgem i var bu yüzden ankardaki polislik kolejine
    gittmek istiyorum bana lutfen yardim edermisiniz  sizden cevap bekliyorum

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Betül,
      Polis koleji artık alım yapmıyor. Lise son sınıfta PMYO sınavlarına girebilirsiniz.

  4. betül dedi ki:

    merhaba bn 8 sinif örencisiyim bu sene polislik sınavına giricem
    liseyi bittirmek mecburmu bana yrdım edermisinix

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Betül,
      Cevaplamıştık.

  5. miray dedi ki:

    Merhaba ben liseyi bitirdigimde 17 yasinda olacagim ama polis akademisine girmek icin 18 yasinda mi olmak gerekiyor? cevaplarsaniz sevinirim tesekkurler

  6. cuma dedi ki:

    Merhaba yaşım 16 İmam hatip lisesi 2.sinir ogrencisiyim acaba PMYO kaydimi yaptırabilir miyim? Ha bide sinifta kaldim 

  7. Onurcan dedi ki:

    Başka bi lisans seviyesinde üniversitede öğretim görüyorsak yinede başvuru yapabilir miyiz?

  8. Esra Yıldırım dedi ki:

    İyi günler
    Ben şuan Ygs sınavına hazırlanıyorum.2015 Pmyo için kaç puan yapmam lazım?Ve ben İstanbul’da oturuyorum;fakat Kayseri Pmyo’ya girmek istiyorum bir engel var mı ?
    Şimdiden teşekkür ederim.
    Saygılarımla…

  9. leyla dedi ki:

    Merhabalar gozluk takinan kisiler polis akademisine yazilabilir mi acaba??

  10. rabia dedi ki:

    Merhaba ben yurd disinda oturuyorum turkiyede polis akademisine nisil kaydedilebilirim (polis kolejine falan mi gitmem gerekir napmam gerekir?)?

  11. Batuhan dedi ki:

    Merhaba Ben Polis Akademisine Girmek İstiyorumda Lys girdiğimde ts den alırsam 340 puanı mf den aynı puanı alanlar önüme geçicekmi cevaplarsanız sevinirim..

  12. Esra dedi ki:

    Merhabalar
    Ben şuan lise son sınıfta okuyorum.Bu sene polis akademisine hazırlanıyorum acaba kaç puan yapmam lazım???
    Bide Polis Meslek Yüksekokulu ile Polis Akademisi arasında ne fark var öğrenebilir miyim???
    Şimdiden cevapladığınız için teşekkür ederim…

  13. FURKAN dedi ki:

    Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına ve diğer organlarına üye bulunmamak gerekmektedir.
    başvuru tarihinden önce siyasi bir partiye üye olduysak sorun yaşarmıyız

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Furkan,
      Kaydınızı sildirmenizi tavsiye ederim.

  14. soner dedi ki:

    Merhaba . Ben komiser olmak istesem lys puan turunden mi puan almam lazim ve kac puan almam gerekir ? Yardimci olursank sevinirim.

  15. mehmet dedi ki:

    merhaba ben mehmet yasım29 askerlık yapıldı polis olmak ıcın bır sansım varmı ?

  16. şeyma dedi ki:

    ben meslek lisesi okuyorum polis olmak istiyorum liseyi 18 yaşımda bitiercem 18 yaşından polis akademisine giremez miyim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Şeyma,
      Girebilirsiniz.

      1. ESRA dedi ki:

        22 yaşında oluuyor yukarda yazıldığı gibi sizler sorularınızın cevabını almak istiyorsanız yukardaki yazının tamamını okuyun sorularınız kalmaz

  17. buse dedi ki:

    Ben 22 yaşındayım polis akademisine başvuru yapabiliyor muyum?

  18. pınar dedi ki:

    ya 4 puan ile kaçırdım çok üzülüyorum keşke biraz daha düşse bekliyorum umut ile 2 mayısa kadar sizce düşmezmi ya boşuna beklemesem mi?

  19. Elif dedi ki:

    Merhaba ben polis akademisine gitmek istiyorum meslek lisesi mezunuyum yardımcı olur musunuz??? ne yapmam gerekli..??????

  20. ebru dedi ki:

    Giris sartlarında bayanlarla ilgili bişey yazmıyo yardımcı olun lütfen

  21. ebru dedi ki:

    Polis akademisinde bu yıl bayan alımı olcak olmayacaksa boşuna heveslenmeyelim

  22. vijdan dedi ki:

    merhaba baktım biraz okudum ama bayan alım sayısını göremedim yardımcı olablr mısınız .

  23. Onur Efe dedi ki:

    Merabalar ygsden iyi puan gelmedi polis için ama ygsye girebiliyorum iyi puan alsam polis okuluna gidebilirmiyim 

  24. ela dedi ki:

    merhaba ben lise son öğrencisiyim.polis akademisine girmek istiyorum.boyum 1.80 kilom 85 girebilir miyim acaba?

  25. merve dedi ki:

    polis akademisi 4 yıllık mı? Yani pmyo okulu ile farkı ne? Mezun olunca statü farkı nasıl ? Bilgi verirseniz sevinirim:)

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Merve,
      Sitemizden Polis Akademisi ve PMYO bölümlerine bakarak bilgi alabilirsiniz .PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  26. ayse dedi ki:

    yaa ben evliyim polis olamayacak mıyım ne saçma 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ayşe,
      Polis olursunuz. PMYO’ya başvurursunuz. Ama Polis Akademisine başvuramazsınız. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  27. esin dedi ki:

    ben 19 yaşındayım boyum 184 cm kilom 52 kg girebilir miyim

    1. nisa dedi ki:

      kilo almalısın

  28. ceyda dedi ki:

    ben lise 2’ye gidiyorum polislik için alan önemli mi?

  29. suay dedi ki:

    2014 yılı polis akademisi sınav başvurusu hakında bilgi istiyoruz cevapaplarmısınız..

  30. sena dedi ki:

    merhaba ben polis olmak istiyorum fakat evlenemezmiyim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Sena,
      PMYO istiyorsanız evlenebilirsiniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  31. volkan dedi ki:

    merhabalar. Ben 26.06.1992 doğumluyum. 2014 polis akademisine girebilirmiyim ? acil cevap bekliyorum. simdiden teşekkürler. saygılar…

    1. zeyneepp dedi ki:

      ben 07.07.1998 doğumlu 11. sınıf öğrencisiyim acaba polis akademisine gireblirmiyim acil cevap verrrrrrrrrrrrrrriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnn nnnnnnnnnnnnnnnnneeeeeeeeeeeeeeeeeee oooooooooooooooooooooooooooollllllllllllllllllllllllllllluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

  32. ahmet dedi ki:

    Merhaba ben sınava hazırlanıyorum 09.03.1995 doğumluyum akademi için lys ve ygs ortalamasımı alınıyor yoksa sadece lys ham puanına mı bakılıyor birde polis çocuklarının şehit cocukları içinde mi aynı puan geçerli cevaplarsanız sevinirim

  33. filiz dedi ki:

    merhaba 2014 yılında polis akademisine alınacak bayan öğrenci sayısında bilgi verebilir misiniz resmi bir sayı varmı?

  34. EMRE dedi ki:

    merhaba ben liseye gidiyorum polis akademisine liseyi bitirdikten sonra başvurmam için 18 yaşını doldurmuş olmam mı lazım yoksa liseden mezun oldugum yıl başvuru yapabilirmiyim lise lise 4 ün bittigi gün 18 yaşımı tamamlamama 5 ay kalmış oluyor

  35. volkan dedi ki:

    merhabalar. Ben 26.06.1992 doğumluyum. 2014 polis akademisine girebilirmiyim ? acil cevap bekliyorum. simdiden teşekkürler. saygılar…

  36. kürşat dedi ki:

    Meraba polis akademisine lys mi yoksa ygs 350 ham puanlamı alıyorlar.2 yil oncesine kadar ygsyle alınıyorlardı simdi net bilgi bulamadm

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Kürşat,
      PMYO YGS puanı ile alım yapar. Polis AKademisi ise LYS puanı ile alım yapar.

  37. hilal dedi ki:

    merhaba bn hilal orta sona gidiyorum polis akademisinin lise oldugunu soyluyorlardı arastırdım ama  sorumun vevabını bulamadım eger degilsede lisesi varmı lütfen cevaplarmısınız

  38. abdullah dedi ki:

    polis akademisi puanı kaç oluçak bunula ilgili bilgi verirmisiniz

  39. abdullah dedi ki:

    polis akademisi şartlarını ve puanıyla ilgili bilgi verirmisiniz

  40. cengiz dedi ki:

    merhaba benim kaşimin üst tarafında 4,5 dikiş izi var sorun olur mu ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Cengiz,
      5 metreden eşkal belirlemeyen izler sorun olmaz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

      1. kürşat dedi ki:

        Meraba polis akademisine lys mi yoksa ygs 350 ham puanlamı alıyorlar.2 yil oncesine kadar ygsyle alınıyorlardı simdi net bilgi bulamadm

  41. şevval dedi ki:

    merhaba
       Ben polislerin çalışma saatlerini ve izinlerini merak ediyorum lütfen ayrıntılı bilgi verir misiniz?teşekkürler.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Şevval,
      Polis olduğunuzda öğreneceksiniz zaten.

  42. mehtap dedi ki:

    teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için. 1 sorum daha olacak size liseyi bitirdikten sonramı girebiliyoruz yada okurken girme şansımız varmı? benim anne babam ayrı bu sorun olurmu bir kaç kişiye sordum sorun olur dediler. bana tekrardan yardımcı olursanız çok sevinirim bu arada ben lise 2 ye gidiyorum….şimdiden çok teşekkürler.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Mehtap,
      Sorun olmaz. Lise son sınıfta PMYO sınavlarına girebilirsiniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  43. mehtap dedi ki:

    meraba ben 1995 doğumluyum ve açık öğretimden okuyorum  sorun olurmu veya bunun için puanın kaç olması gerekiyor. bana yardımcı olursanız çok sevinirim…

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Mehtap,
      Sorun olmaz. Tüm Lise mezunları girebilirler. Sitemizden PMYO bölümüne bakarak bilgi alabilirsiniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  44. ömer dedi ki:

    ben 07.10.1996 dogumluyum olur

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ömer,
      Sitemizden 2014 PMYO Yaş Sınırı konusuna bakabilirsiniz.

  45. yaseming dedi ki:

    Lutfen cwp yazarmisiniz.karnimdaki ameliyat izi sorun olurmu;(

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Yasemin,
      İz olarak soruyorsanız sorun olmaz. Siz derslerinize asılın.

  46. yaseming dedi ki:

    Kucukken karnimdan ameliyat oldum dikis izi var sorun olurmu

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Yasemin,
      Sorunuzu daha önce cevaplamıştık. lütfen aynı soruyu iki kere sormayınız.

  47. mehmet serceparmak dedi ki:

    iyiii gunler ya ben 02-04-1997 dogumluyum basvuru yapabiliyo muyum..1 yil oldu liseden mezun olali ama kimlikte kucuk yas olarak yazmislar bu konuda bilgi verir misiniz .

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Mehmet,
      Sitemizden 2014 PMYO Yaş Sınırı konusuna bakabilirsiniz.

  48. hakan dedi ki:

    Ben polis yakınıyım.. bu ygs sınavlarında veya lys sınavlarında benım içinde bir yararı olur mu bu puan durumunun yanı 180 puan ve üzeriyle bende akademiye girebiliyormuyum ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Hakan,
      Daha önce bu konuda bilgi vermiştik. Lütfen buraya tıklayınız.

  49. derkar dedi ki:

    merhaba ben derkar ben yabancı uyrukluyım ve türkiyede üniversitede okuyorum şimdi ben polis akedemisine girmek istedim nasıl girecem yabancılara özel sınavmı var teşekür ederim lütfen cevaplarmısınız

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Derkar,
      Sorunuzu daha önce cevaplamıştık.

  50. hasan dedi ki:

    akedemiyi bitirdikten sonra yunusluga hangi rutbeyle basloyoruz

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Hasan,
      Komiser Yardımcısı rütbesiyle başlıyorsunuz.

  51. hasan dedi ki:

    benim bir gozum kayik ama sorun olmuyor bu sorun olurmu

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Hasan,
      Sitemizden 2014 PMYO Göz Şartları konusuna bakabilirsiniz.

  52. berke dedi ki:

    mrb ben 8. sınıf öğrencisiyim polis akademisine sbs puanmla girebilirmiyim baktığım sitelerde girilir yazıyor ama bilmiyorum

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Berke,
      Sitemizden Polis Koleji bölümüne bakarak bilgi alabilirsiniz.

  53. furkan dedi ki:

    benim serçe parmaklarda az bir eğrilik var sorun olurmu ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Furkan,
      Sorun olacağını sanmıyorum.

  54. Ebru dedi ki:

    Ben lise3 ögrncisym seneye pmyo sibvkrna grmk istyrm amaa kolumda bir tane yara var sorun olr mu

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ebru,
      Geçici bir yaraysa sorun olmaz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  55. şevval dedi ki:

    merhaba ben yeni göz şartlarını okudum da benim gözümde leke var. bu sorun olur mu? yani ameliyatla aldırmam gerekir mi?ayrıca renk körlüğü testini geçtim renk körü değilim. lütfen cevaplayın teşekkkürler.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Şevval,
      Eşkal belirleyici değilse sorun olmaz gibi geliyor. Ancak göz ve sekellerinde leke olmaması isteniyor. Doktorunuza danışmanızda fayda var.

  56. muhammet dedi ki:

    Ve ayrıca pmyo içinde geçerlidir sorum yardımci olursanız çok sevinirim

  57. muhammet dedi ki:

    Mrb. Ben muhammet öncelikle çok araştırip kesin cevap alamadıgım sorum şudur. Bu puan hakkı asker şehit yakınlarınada geçerli mi? Teşekür ederim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Muhammet,
      Sadece polis şehidi yakını için düzenlenmiştir.

  58. songül dedi ki:

    ben 16 yaşındayim aama tek iisteğimspolis oolmak    ama boyum1,60 ve imam hatip ogrencisıym sorun olur     
    mu ama normald türbanli degilim.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Songül,
      Sizin YGS ardından PMYO sınavlarına girmeniz gerekiyor. O zamana kadar 2 cm uzarsınız belki.

  59. tuğra dedi ki:

    Polis akademisine girebilmek için yabancı dil bilmek şart mı ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Tuğra,
      Öyle bir şart aranmıyor ama sınavda soru soruluyor.

  60. özgür dedi ki:

    ben önlisans mezunuyyum bi kaç hafta içinde almanyaya ikametimi alıcam orda lisansımı tamamladıktan sonra kpss’den polisliğe girmek istiyorum almanyada herhangi bir konsolosluk ta görev yapabilirmiyim yada herhangi bir şartları var mı ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Özgür,
      Tam olarak neyi sorduğunuzu anlamadım.

  61. özgür dedi ki:

    merhaba ben berlin türk konsolosluğunda polis olmak için gerekli olan aşrtlar için bilgi almak istiyorum lütfen yardımcı olurmusunuz

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Özgür,
      Sitemizden PMYO bölümüne bakarak bilgi alabilirsiniz.

  62. bahar dedi ki:

    polis akademisi için neler ve nekadar sbs puanı gerekiyor lütfen yardımcı olun.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Bahar,
      Sitemizden Polis Koleji bölümüne bakabilirsiniz.

  63. sude dedi ki:

    merhaba ben ba vurmak itiyorm okuldanmı başvurmam gereklı

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Sude,
      İnternet üzerinden ön başvuru yapacaksınız.

  64. Dilara dedi ki:

    merhaba ben dilara . anadolu lisesninden bu yıl mezun oldum . polis  akademesine bayan alımı olacak mı . teşekkürler

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Dilara,
      Henüz net bilgi bulunmuyor. Sitemizden Polis Akademisi bölümünü takip ederseniz sevinirim.

  65. şevval dedi ki:

    Merhaba polis akademisinden de yunus polis olunuyor mu? Ve hangi rütbede olunuyor.Birde yunus polisler emniyet müdürlüğüne bağlı çalışıyor mu?Şimdiden teşekkür ederim.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Şevval,
      Her polis yunus polis olabilir. Senin önce polis olmanı gerekiyor. İstersen önce bir çalış polis ol zaten bu sorular cevapsız kalmayacaktır.

  66. fatma akça dedi ki:

    ben polislik detaylarını konuşmak için sizinle irtibat kurmak istiyorum yardımcı olur  musunuz??? ayriyeten polisliğin avantaj ve dez avantajlarını da öğrenmek istiyorum

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Fatma,
      Sadece sitemizde yayınlanan 2014 PMYO Hazırlık E-kitabını almış kişilere özel bire bir iletişim sağlıyoruz.

  67. fatma akça dedi ki:

    ben polislik detaylarını konuşmak için sizinle irtibat kurmak istiyorum yardımcı olur  musunuz???

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Fatma,
      Yalnızca 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabını almış kişilere mail yoluyla destek veriyoruz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  68. slolos dedi ki:

    mrb ;size birşey soracağım örneğin mimarlığı veya hukuğu kazandım akademinin yazılı sınavını rahatlıkla geçebilir miyim?ve pmyo ile mülakat zorluğu aynı mı yani mülakatlar aynı mı??

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba,
      Sitemizde gerekli bilgiler mevcuttur. Biraz araştırma yaparak bilgi edinebilirsiniz.

    2. sarah dedi ki:

      akademi her liseden öğrenci kabul ediyor değil mi örneğin şu lisedekiler,bu lisedekiler giremez diye bir şey var mı?

      1. MaSaL dedi ki:

        Merhaba,
        Ayrım kalktı.

  69. enes dedi ki:

    konuyla alakası yok ama bişey sormak istiyorum pmyo ya girince 4 senenin sonunda sınavsız polis oalrak mı göreve başlıyoruz

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Enes,
      Evet sınavsız olarak polis oluyorsunuz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  70. Serhat dedi ki:

    mrb masal akademi mezunları ile pmyo mezunları arasındaki maas farkı nedir birde rütbe artışı var mı varsa nasıl cevaplarsan sevinirim iyi geceler

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Serhat,
      Her iki bölüme sitemizden bakarak arasındaki farkları görebilirsiniz.

  71. mehmet dedi ki:

    Slm bikere geneleve gittim ve kayi alindi.ilerde polislik sinavinda sorun olur mu?????¿¿¿¿¿?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Mehmet,
      Kayıt alındıysa sorun olur. Ama kayıt alındığını sanmıyorum. Kayıt alındığını ilk defa sizden duydum.

      1. mehmet dedi ki:

        Vala bende ilk kez gordum .galiba akp nin yeni baslattigi bir uygulama.ama ilerde sorun olmasi cok sacma erkeklerin cogu gitmistir :((

  72. mustafa dedi ki:

    meraba akademi yazılı sınavında ne tür sorular çıkıyo. zorluk derecesi nedir ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Mustafa,
      Polis AKademisi tarafından detaylı bilgi verilmediği için paylaşamıyoruz.

  73. çağrı dedi ki:

    çağrı kapan erkeğim 11 07 1993 dagumluyum polis akademisi 2014 de girebilirmiyim 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Çağrı,
      2014 Polis Akademisi Yaş sınırı yakında sitemizde açıklanacak sitemizi takip etmeye devam ediniz.

  74. samet dedi ki:

    merhaba. akademide de yetenek sınavları ve yazılı sınavlar oluyor mu ?
    96 nisan doğumluyum girebilrmyim ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Samet,
      Evet aynen öyle oluyor. 2014 Polis Akademisi için yaşınız uygun.

      1. Omer dedi ki:

        Bende 07,10,1996 ya ben olurmuyum

      2. MaSaL dedi ki:

        Merhaba Ömer,
        Sitemizden 2014 PMYO Yaş Sınırı konusuna bakabilirsiniz.

  75. yağmur dedi ki:

    Merhaba 1989 doğumluyum  mart ayındaki PMYO sınavına girip polis olamıyor muyum ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Yağmur,
      2014 PMYO için yaşınız büyük.

  76. metin dedi ki:

    mrb benim 2011 yıllında biriyle tartışma sonucu kavga çıktı ve şikayet de bulundu daha sonra şikayetti geri çekse de kamu davası die dava açıldı nihayetinde dava 2013 nisanda açıklandı 120 gün ceza paraya çevrildi ve 5 yıllık erteleme oldu..bu polis olmama engel mi acaba..sabıka kaydı aldım ve adli sici ve arşiv kaydı yoktur diyor ama yine de içlm rahat etmiyor..cevap için şimdiden teşekkürler

    1. MaSaL dedi ki:

      merhaba Metin,
      Sorun olmaz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

      1. metin dedi ki:

        çok sağolun ya gerçekten bi sorun olur die çok korkuyordum

  77. merve dedi ki:

    mrb bnde 91 ağustos doğumluyum yaş olarak giremezmiyim peki şimdi ben yardımcı olursanız çok sevinirim ???

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Merve,
      2014 PMYo için yaşınız büyük. Siz sitemizden koruma memuru bölümünü takip ediniz.

  78. merve dedi ki:

    peki arkadaşlar bu seneki 4 yıllk akademiye girebilmek için ygs veya lys den kaç puan almamız lazım. ???

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Merve,
      Ham olarak LYS’den 340 almalısınız. Ama bu puan geçtiğimiz senenin puanı idi. 2014 için sitemizi takip etmeye devam ediniz.

  79. sibel dedi ki:

    Merhaba ben polis olmak istiyorum ama evliyim ve 4 yasinda oğlum var lise mezunuyum 1990 doğumluyum bütün şartlara uyuyorum tek sorun evliyim bu sorun olur mu

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Sibel,
      Yaş sınırına takılıyorsunuz.

  80. derya dedi ki:

    Merhaba
    Ben 19 mart 91 liyim bu yil dersaneye basladim.polis olmak istiyorum
    Olamaz miyim. Bu arada bayanim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Derya,
      2014 PMYO için yaşınız büyük.

    2. ersin dedi ki:

      hayır yasın tutmuo

  81. onur dedi ki:

    Bide unutmadan gözmde miyop kusuru var 1 derece hafif saylr sorun olur mu ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Onur,
      1 dereceye kadar sorun olmaz.

  82. onur dedi ki:

    Ben bu yıl liseyi bitiriyrum 9 eyll 96 dogumluyum polislik hallnda hicbir bilgim yok şartları okudum hemem hemen hepsine uygunum nasl polisliye girebilirim ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Onur,
      Sitemizden PMYO ve Polis Akademisi bölümlerine bakarak net bilgi alabilirsiniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  83. nuray dedi ki:

    merhaba ben nuray yüzümde ufak bi ben var bu sorun olurmu?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Nuray,
      Sorun olacağını sanmıyorum. Siz derslerinize odaklanın.

      1. çiğdem dedi ki:

        o mülakatta gireceğin yere ve şansa bağlı bence admin çünkü bu sene ben girdim benden sonra mülakata giren arkadaşın burnunda hafiften ben lekesi vardı ve bu yüzden elendi. !! bazı yerlerde bahane arıyorlar ben trabzonluyum ve trabzonda girdim polis olanlardan da çok duydum en çok mülakatta eleyen il trabzonmuş…

      2. MaSaL dedi ki:

        Hayırlısı.

  84. Melike dedi ki:

    Ben bu yıl sınava giricem 18 eylül 96 doğumluyum acaba yaş problem olur mu tam 18 yaşımı doldurmuş olur muyum

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Melike,
      2014 PMYO için yaşınız uygun. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  85. gamze dedi ki:

    merhaba, benim yüzümde 3 tane küçük kahverengi benler var bu engelmidir ?                                            ayrıca mesela 2016 da sınava girecek olsam ve o yılda 7 kasım 1998 doğum tarihim tam 18 yaşına doldurmuş olurmuyum buda engelmi cevap veririrseniniz çok memnun olurum teşekkürler..

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Gamze,
      2016 yılı için çok erken bir soru. Yaklaştığınızda tekrar sorunuzu sorarsanız sevinirim.

    2. berin dedi ki:

      yüzündeki benlerin büyüklügüne baglı ben yüzünde ben olan polisleri de gördüm canını sıkma yumuşak g lerim bozuk onu da söylim yüzünü çirkin göstermiyorsa sorun yok 

  86. nagihan dedi ki:

    Ben polis olmak istiyorum hem de çok .vücutta dövme olması sorun olur mu?Bi de  meslek lisesi mezunu olmak sorun olur mu?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Nagihan,
      Tüm lise mezunları polis olabilirler. Ama dövme polis olmaya engel bir durumdur. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  87. yunus dedi ki:

    merhaba plis meslek yüksek okulunu kazandımm polis olmayı çok istiyorum bnde omuriligimde egrilik çıktı agrım yok polis olmaya engelmi?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Yunus,
      Sitemizden Sağlık Şartları YÖnetmeliğine bakabilirsiniz.

  88. Fatih dedi ki:

    benim yüzümün sağ tarafında bir çizik ve psikolojik tedavi görüyorum benim polis olma şansım var mı?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaab Fatih,
      Tedavi yatan hasta değilse sorun olmaz. Yüzünüzdeki çizik eşkal belirleyici bir iz değilse sorun olmaz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  89. ahmet dedi ki:

    pmyo ya başvuran aynı sene akademiyede başvurabilir mi?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ahmet,
      Evet başvurabilir. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  90. ridvan dedi ki:

    merhaba

    Alkol kumar uyusturucu ele alinmis sigara kullaniminin bi mahsuru yok sanirim ?

  91. hulya dedi ki:

    ben 16 yasindayim ve hayatimi polis olmaya adadim ama bir turlu basaramadim sekizin birinci donemi okulu biakmak zorunda kaldim simdi nerden baslicami bilmiyorum ama tek istedigim polis olmak

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Hülya,
      Yaş sınırına takılabilirsiniz.

  92. gökhan dedi ki:

    pomem başvuruları ne zaman ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Gökhan,
      Henüz açıklanmadı. Sitemizden 2013 Pomem konusunu takip edebilirsiniz.

  93. Fulya dedi ki:

    Benim burnumun yaninda ufak bir  yanik izi var bu polis akademisine girmeme engel mi?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Fulya,
      5 metreden eşkal belirlemiyorsa sorun olmaz.

  94. mehmet dedi ki:

    selam arkadaşlar bilen ALLAH için cevap versin bu ramazan ayında ben 13,10,1986 dogumluyum polis olabilme şansım var mı küçüklükten benri tek hayalimdi ama kafam derse bi türlü basmadı ama eger olabilme şansım varsa kendimi zorlayacam ve illa olacam lütfen yardımcu olun saygılar 

  95. Zarife dedi ki:

    Ben yurtdisinda yasiyorum ve Avusturya vatandasligiina sahibim, ama polisligi türkiyede yapmak istiyorum. Polis olabilmek icin türkvatandasligi gerekiyor ama zannedersem benim bunu almam biraz zor. Yabanci vatandaslik kesinlikle kabul edilmiyormu?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Zarife,
      Kesinlikle TC vatandaşlığı aranıyor.

  96. MaSaL dedi ki:

    Merhaba Murat,
    Boyunuzun 1,67 olması gerekiyor.

  97. zeynep dedi ki:

    ya ben 16 yasindayim londrada kaliyuorum fakat bu puanlama isini nasil halletcem bilmniyorum bu polislik isi aklima coktan yatmisti fakat ne yapacagimi anlamadim bu sat testini nasil veya nerde yapacagimi biri vana soylerse cok sevinirim saolun bir sansimi denemek isdiyorum insallah iyi bir yere gelirim :)) 

  98. Talha dedi ki:

    MaSaL Peki açık öğretimden akademiye geçiş yapamıyor muyuz ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Talha,
      Öyle bir şey olsa herkes geçer abicim. Lütfen bu tip sorular sormayınız.

  99. Talha dedi ki:

    Arkadaşlar ben açık ögretimden lise okuyorum liseyi açıktan bitirip sınavda yeterli puanı alıp polis akademisine veya polis meslek yüksek okuluna geçiş yapabilme imkanım var mı ? bilgisi olanlar cevap yazsın lütfen .

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Talha,
      YGS’den istenen puanı aldıktan sonra PMYO sınavlarına başvurabilirsiniz.

  100. Hakan dedi ki:

    Bu Polis Akademisi çok yavşak bir kurum. Fizik mülakatında hiçbir alette takılmadan, 50 saniye sürecinde bitirmiş olduğum fiziki yeterlilik testinde her ne iştir başarılı olamadım. Ama nedense 4. sınıf emniyet müdürünün arabasından inen insanlar da yürüyerek parkur bitirdiler…

    1. mustafa dedi ki:

      haklısın kardeşim..

  101. nur dedi ki:

    pmyo mülakatlarına giren polis akademesinin mülakatlarına girmek zorunda mı yoksa ayrı mı

    1. Hakan dedi ki:

      Polis akademisi ile Pmyo ayrı okullardır. Polis akademisi Emniyet teşkilatına amir sınıfını yetiştiren kurum olmakla beraber Pmyo okulları memur kadrosuna öğrenci yetiştirirler. Kısacası ikisi ayrı bir şey.

  102. ayşe dedi ki:

    neden bayan alınmıyor haksızlık değil mi? biz bayan alınması için ne yapabiliriz admin? lütfen yardımcı olun…

    1. Hakan dedi ki:

      Bence uğraşma Ayşe. Yapılabilecek bir şey olacağını sanmıyorum ve zaten sabah başvurular başlıyor. Ben bu sene son kez şansımı deneyeceğim yedek kalmaktan sıkıldım artık. Hakkınızda hayırlısı olsun sıkma canını.

  103. Ahmet dedi ki:

    Gençler yazdıklarımı iyi okuyun. Her yıl ortalama 1500 2000 kişi başvuruda bulunuyor. Puan dusurme gıbı durumlar olmadıkca 1500 cıvarı olur. Gerek ön saglık, mülakat ve fiziki yeterlılık derken bu sayı 500 ile 750 arasında olur. Geçen sene 634 tane erkek aday bulunmaktaydı. Mülakatlar için canınızı sıkmayın aşırı uçlarda değilsenız geçersınız evelallah. Asıl korkacagınız yer yazılı sınav olmalı. Süreyi sakın dert etmeyın yazılı sınava kalanların %75 i ilk yarım saat içinde sınavdan çıkacaktır. Sanırım sınavın zorlugunu söylememe gerek yoktur. Eee sonuçta gelecegin emniyet mudurlerını secıyorlar… Ben sayısalcıyım suyum ıyı falan rehavetle gıdersenız sıcarsınız. Benım Turkıye sıralamam 2012 de 4830 du ama apışıp kaldım. Yabancı dıl sorularını bu ulkede cok nadır ınsanlar yapar zira hıcbırımız dıl kursu alma meraklısı ınsanlar degılız. Diğer alanlar her ne olursa olsun asırı derecede zor. Asil aday olursanız sağlıkta %49 elenebılırsınız tanıdıgınız yoksa tabı. Aynı sey yedektekı arkadaşlar ıcın de geçerlı. Yedekte kalıp sıra gelsın dıye beklemeyın unıversıte tercıhlerınızı dusunun daha ıyı….

  104. gamze dedi ki:

    liseyi bitirdikten hemen sonra mı polis akademesi sınavlarına başvurulmalı yoksa sene kaybından sonra da başvurulabilir mi?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Gamze,
      22 yaşına kadar başvurmanız gerekiyor.

  105. Talha dedi ki:

    Kardeşler bana acil cevap verirmisiniz ben 2aralık 1995 doğumluyum pmyo ya baş vuramadım 1 ekim den önce diye bu kural akademi içinde geçerlimi başvuramazmıyım

  106. zeynep dedi ki:

    merhaba , ben 1992 mayıs dogumluyum.polis  akademıisine  bu yıl basvurma imkanım var mı..? ve gelecek yıl pmyo na basvuru yapabılır mıyım..?

  107. Elif dedi ki:

    pmyo ya başvuranlar polis akademisine de başvurabilirler mi?bu sene akademiye kaç bayan alacaklar ve akademiye bayanların girme şansı nedir?

    1. şamil dedi ki:

      Bu sene bayan alımı yapılmayacak malesef

    2. gülşah dedi ki:

      bayan almayacaklarmış

      1. esra dedi ki:

        seneye denesek alırlar mı? Bu yıl giremeyen seneye de giremiyormuş diyorlar.

    3. deniz dedi ki:

      pmyo 28 yaşna kadr alıyo ama ne yazki akademi 21 e kadr alıyo tbi o kdr da klay dill mat 2 fem bilimleri ve inglzce yazlırda sruluo

  108. büsra dedi ki:

    Bu sene kizlar alinmiyormu akademiye

  109. kemal dedi ki:

    merhaba, geçen sene lys sınavından önce 370 den 350 ye düşürülmüştü.Suan taban puan 350 görünüyor 370 e çıkarırlarmı acaba (bu zamana kadar ki tecrübenize dayanarak tahmininiz nedir?)

  110. bediha dedi ki:

    arkadaslar ben iki yıllık myo mezunuyum bolumde bankacılık dogum tarıhımde 1988 ben şimdi nasıl polis olabilirim neler yapmam lazım bayanlar icin boy kilo nedir bide evli olunca sıkıntı oluyomu yardımcı olacak biri varmı

  111. özcan dedi ki:

    Ben ordudan özcan benim parmağımda ameliyat yarası var polis olmak istiyorum ama parmağımdan olamıyorum galiba bunun için ne yapmam gerekir ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Özcan,
      Sitemizden Sağlık Şartları yönetmeliğine bakabilirsiniz.

  112. yasemin dedi ki:

    polis akademisine girmek için bütünlemeye kalmak sorun oluyor mu ?

  113. Ahmet dedi ki:

    Babanız emniyet teşkilatında A sınıfı amir değilse, milletvekili vs tanıdığınız yoksa boşverin gidin bakın davanıza umutlanmayın boşuna. Koşan adamlar fizikte elenirken yürüyüp zamanı ıkıye katlayanların yazılı sınava girebildigi bir eleme aşaması bu.

  114. alev dedi ki:

    merhaba ben polis olmayı çok istiyorum ve gözlerimde hafif sorunlar var.. bu engel olur mu? cevaplarsanız sevinirim..:)

  115. Merve dedi ki:

    Vee almanyadan sınavi icin gire biliomuyum lütfen yardım edin bilgi edinmek istiom

  116. Merve dedi ki:

    ben yurt dısında kaliom ve polis akademisine basvurmaknistiom 
    Almanyadan ögrenciler alionuzmu 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Merve,
      LYS sınavına girmen gerekiyor.

  117. mine dedi ki:

    1993 doğumluyum . bu sene istediğim puanı alamadım .seneye başvuru yapabilir miyim. yaş sorun olur mu .cevap verirseniz sevinirim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Mine,
      Seneye girebilirsiniz yaşınız uygun.

  118. hüseyinn dedi ki:

    ben 15 ekim 1995 doğumluyum.
    polis akademisine başvuru yapabilir miyim?

  119. gamze dedi ki:

    polis okuluna girmek için bayanların boyu en az 1.62 mi olmalıdır, yoksa 1.65 mi?

  120. rabia dedi ki:

    akademi için başvuru ne zaman bilen var mı?başvuruyu lys den sonra mı yapıyoruz?

  121. şeyda dedi ki:

    bayanlar için 1,62 boy çok kısa düzgün polisler olmalı +1 ,70 olmalı

  122. Ertugrul dedi ki:

    ben polis akademisi düşünüyorum ancak etrafımdakilerin yorumları beni kaygılandırıyor..YGS-LYS puanımın yeteceğini düşünüyorum ancak devamındaki eleme sınavlarının gerçek anlamda zor olduğunu söylediler bana biraz açıklama yaparmısınız sınavların içeriği hakkında..şimdideden teşekkür ederim 

  123. alperen dedi ki:

    polis akademisi ygs+lys ortalamasıyla mı alıyor yoksa sadece lys puanıyla mı ? yardımcı olursanız sevinirim 

  124. Nigar dedi ki:

    men mutleq vetendashlliq almaliyam ? onsuzda turkdilli xalqlara 3 ile verirler. akademiyani oxuya bilmerem ?

  125. oğuz dedi ki:

    mrb gözlerim 1 e 1 miyop polis akademisi için sıkıntı olur mu ?

    1. Nigar dedi ki:

      Oguz, menim bildiyime gore yox

    2. Ahmet dedi ki:

      olur.

  126. selin dedi ki:

    masal  lütfen sorumu cvpl ben ygs den 191 aldım 2013 puanı polislik için 240 başvuru yapamazmıyım 

    1. glsm dedi ki:

      selin yapsanda bi sonuc alamazsın polis akademisi resmi sitesinde puanların düşürülmiyeceqini acıkladı..

  127. selin dedi ki:

    masal  lütfen sorumu cvpl ben ygs den 191 aldım 2013 puanı polislik için 240 başvuru yapamazmıyım şimdi cvplarsan çok sevinirim

  128. Murat dedi ki:

    iyi günler.. ben, sakarya’da yasiyorum ve lise 4, son sınıftayım.. YGS puanım 143 puan ve polis olmak istiyorum, kücüklügümden beri tek hayalim polis olmak, ayrıca 3 ameliyat gecirdim, durumum sağlık acısından cok iyi. boyum 1.80, kg suan 55 yardımcı olur musunuz..?

  129. arzu dedi ki:

    ben 1996 doğumluyum fakat 1 sene erken yazıldığım için bu sene mezun oluyorum fakat yaşım tutmuyor yani başvuru yapamam mı ?

  130. mehmet dedi ki:

    merhaba ben mehmet polis okulunda okuyorum akademıye gırme sansım varmı tekrar sınavlara gırıp yoksa drek gecıs yapabılırmıyım yasım 19 

  131. onur dedi ki:

    Merhaba . ben ygs kaydimi olurken polislik sinavi kismini bos birakmistim . bu sinav lysden aldigi icin ondan farkli mi yoksa bos biraktigim icin sinava giremez miyim bilginiz var mi?

  132. Ayşenur alaşalvar dedi ki:

    Mrh ben ayşenur polis olmak istiyorum ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum lise bire gidiyorun bilgi verirmisiniz

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ayşe,
      Önce lise son sınıfa gel. Daha sonra başvuracaksın. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  133. özgür 34 dedi ki:

    s.a arkadaşlar . bu sene mesela sözelden  TS1 ve TS2 den aldım 370 puan . akademiye başvurma hakkım var . ama sonra ne gibi sınavlar oluyo orda . duyduguma göre matematik ve fizikden falan da sınav oluyonuyomuş . ben sözelciyim onları yapamıyorum bunları yapmadığıma göre de akademiyi kazanamayacakmıyım . yada sözelcilere göre de bi sınav varmı . cevaplarsanız çok memnun olurum .. 

  134. bekir dedi ki:

    s.a admin siyasi parti üyeliği ile ilgili bilgi verebilirmisin basvuru yaparken problem olurmu? egitim-ögretim yılı içerisinde diyor bu pmyo na girdikten sonramı yoksa daha önce ki eğitim öğretimde de mi

  135. esra dedi ki:

    Sadece lysden direk aldigin puan mı gecerli yoksa lys ve ygs nin ortalamasimi aliniyor?

    1. Gülsüm26 dedi ki:

      Sadece lysden dil sınavı haric btün puan turlerınden

  136. Bekir Cankaya dedi ki:

    Mrblar 29 ekim 1991 doğumluyum Askerlik görevimi yaptım Bu sene ve diğer senelerde Başvurma hakkım varmı? Bilgilerinize ihtiyacım var..

  137. Beyza dedi ki:

    Merhaba ben polis akademisini çok istiyorum bölümüm yabancı dil ama ben sözelden gireceğim akademi sözel puanı ile alıyor değil mi bir de benim gözümde göz tembelliği var bu nasıl bi sorun oluşturur lazer ameliyatı olsam yine giremez miyim akademiye

    1. Galip dedi ki:

      Merhaba Beyza bende akademi adayıyım polis akademisi eşit ağırlıklı o yüzden sayısalını ve sözelini yüksek tut göz durumuna gelince benimde gözümde tembellik var bende giremem diye endişeleniyorum yani gözle ilgili fazla bilgim yok.

  138. merve dedi ki:

    mrb polis akedemisne grmk ıcn snr olarak en fazla kac bayan alnyr snr var mı vr denılıyor

  139. yusuf dedi ki:

    tekrar merhaba 2013 polis akademisi basvuru kosullari nezaman aciklamacak?

  140. yusuf dedi ki:

    merhaba polis akademisine lys den puan aldiktan soonrami basvuruyoruz acaba ??

  141. Merve dedi ki:

    Ygsde 380 sayısal puanım var, lysdede bunu artıracağıma eninim, pols akademisine başvurmak istiyorum ama nezaman nasıl oluyor bunlar hiç bir bilgim yok yardımcı oşursanız sevinirim 🙂

  142. Esil dedi ki:

    Merhaba bu sene başvuru yapacağım ama gözlerim bozuk. Biri 1.25 diğeri ise 1.50. Bir sorun olur mu acaba ?

  143. Halil dedi ki:

    Polis akademisi için başvuru tarihi, puan vs. ne zaman açıklanır ?

    1. Gülsüm26 dedi ki:

      Lys puanları acıklandıktan sonra sanırım.

  144. Onur dedi ki:

    Polis Olmak İstiyorum

    1. Galip dedi ki:

      ee neden duruyorsun o zaman çalışmaya başla 🙂

  145. met dedi ki:

    ben 01-01-1996 doğumluyum polis akademisine başvura bilirmiyim…

    1. Galip dedi ki:

      mrb met eğer askerliğinizi yaptıysanız yaşınız tutuyor başvuru yapabilirsiniz, fakat askerliğinizi yapmadıysanız başvuru yapamazsınız

  146. furkan dedi ki:

    akademiye meslek liseli olanları alıyorlarmı bide ygs den belli bi baraja geçmek mi lazım sadece lys den bahsetmişte

    1. Galip dedi ki:

      mrb Furkan evet meslek lisesi olanları alıyorlar lise fark etmez, akademi sadece lys ile ilgili sınavdan aldığın puana göre alıyor ygs ile hiçbir alakası yok

  147. gözde dedi ki:

    Benim babam hapis yatmis  ama annem ve babam ayri vekaletim annemde bu polis olmamda bi sorun cikarir mi

    1. Galip dedi ki:

      hayır gözde hiçbir sorun çıkmaz

  148. nur dedi ki:

    meraba ben nur. polis akademisine gitmek istiyorum ama şu anda puanım yetmiyor puanlar düşer mi yoksa başka bir çözüm yolu var mı?

  149. mehmet serçeparmak dedi ki:

    mrb 🙂 ya benim kafamda takılan bi soruuu size sormak istiyorumm lütfen yardımcı olursanız sevinirim:)
    aoru şıuuuuuuuuuu:()
    2013 yg seden 290 aldım ve beim doğum tarihim 1997 (16) yaşındayım acaba herhangi bi sorun çıkarmııı:) şimdiden teşekkürler:=

  150. vesile dedi ki:

    sorum saçma olabilir ama bu sorunun cevabını bilmiyorum sitenize dde baktım araştırdım ama yokk cewap verin lütfennn!!!

  151. vesile dedi ki:

    merhaba!Ben 7. sınıfa gidiyorum.Lise akademisi var mıdır?Varsa puan ve şartları nelerdir?Lütfen cewap verin. Şimdiden TEŞEKKÜRLER .SAYGILAR!!!

  152. Asiye Demirtürk dedi ki:

    Merhaba Sayın Masal, size türbanlı bayanlar Polis olabilir mi diye sormuştum sizde bana Polis okulunda türbanın açılması gerektiğini söylemiştiniz..peki türbanlı bayanlar dışarıdan bir polis okuluna başvurabilirler mi?? eğer sizden bir yanıt alırsam gerçekten çok sevinirim..şimdiden teşekkürler saygılarımı sunuyorum…

  153. Burcu şahib dedi ki:

    Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için ben şişe mezunumun sayısal çıkışlı. Girecek olduğum sınav polis akademisi olmuyor mu

  154. gülsüm 26 dedi ki:

    slm eger puanımız yetmıyorsada basvuru yapabilirmiyiz?

  155. Burcu Şahin dedi ki:

    Lütfen yardım edin ben evliyim ve polislik sınavlarına hazırlanıyorum daha önceden böyle bir durum yoktu ama şuan evliyim diye sanırım kazansam da fayda etmiyor doğru mu bu lütfen yardımcı olun

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Burcu,
      Sadece Polis Akademisi için geçerli. Diğer polis okullarında böyle bir kural mevcut değil.

  156. rabia:) dedi ki:

    ben SBS ye başvururken okuldaki yetkiliye polis kolejine gitmek istediğimi söylemedim.başvuru zamanı da geçti ne yapmam gerekiyor?ve ben türbanlıyım bu yüzden bir sorun çıkar mı?polis olursam açılmak zorundamıyım?
    ltfn cevaplayınnnnn.
     

  157. Mustafa dedi ki:

    Merhaba Sayin Masal Ben yurtdisinda yasiyorum Polis olmak istiyorum 96 dogumluyum  Olabilirmiyim neyapmam gerekiyor .Tesekkrler saygilar

  158. emre dedi ki:

    Ben akademiye kaydolmk istyrum gerekli sartlari falan biliyorum da merak ettgm bsy var. okul hayati. 4 yil akademide yurtta kalmak zorunlu mu?

  159. Asiye Demirtürk dedi ki:

    Merhaba, Sayın masal verdiğiniz bilgiler için gerçekten çok teşekkür ederim…fakat çok üzülüyorum belki içimizde polis olmak isteyen çok insanlar vardır INŞALLAH hepimizin hakkında herşeyin hayırlısı olur INŞALLAH bir gün böyle bir yasa çıkar ve ben çıkacağına inanıyorum…bir sorum daha olacaktı türbanli öğrenciler Polis meslek hakkında herhangi bir okula basvurabiliyorlarmi  Teşekkürler ve saygılarımı sunuyorum

  160. kebire dedi ki:

    ben de polis akademisine girmek  istiyorum fakat mülakatları kazanamazsak  senemiz yanıyormuş doğrumu yoksa başka bir üniversitede başka bir bölüm okuyabiliyormuyuz.

  161. Asiye Demirtürk dedi ki:

    biliyorum sorum size ilginç gelebilir ama bana yanıt verirseniz çok sevinirim…

  162. Asiye Demirtürk dedi ki:

    Merhaba, Sayın Masal ilk önce şunu belirtmek istiyorum ben Polis olmayı çok istiyorum fakat sanırım büyük bir sorun olacak benim için sorum su türbanlı bayanlar Polis olamıyorlar değilmi??

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Asiye,
      Polis olunca ve okulda ikin türbanınızı çıkarmanız gerekiyor.

  163. Gülsüm26 dedi ki:

    Rıca ederm.

  164. Kerim dedi ki:

    merhaba.Ben 17.04.1994 doğumluyum bu sene akademiye girmek için çalışıyorum fakat eğer olurda kazanamazsam 2014 polis akademisi için yaşın uygun olur mu olur ise de bu bana dezavantaja yol açar mı yaşımdan dolayı teşekkürler…

    1. Gülsüm26 dedi ki:

      Bende 94 doğumluyum herhangi bi sorun olmaz çünkü bu sene 22 yaşını doldurmayanlar alınıyo seneye de aynı olması gerekir seneye de deneyebilirsin kazanamazsan .

      1. Kerim dedi ki:

        teşekkür ederim Gülsüm hanım

  165. kadir dedi ki:

    mert her türlü puan türünden başuvur yaparsın rehber öğretmenin bilip bilmeden konuşmuş

  166. dilara dedi ki:

    13 yaşındayım polis lisesine gitmek istiyorum gereken şartlar nedir ?.

  167. mert dedi ki:

    slm masal ben polis akademisine girmek istiyorum 12 sınıf öğrencisiyim ki artık bölümler kaldırıldı biliyosun okulumuzun rehperlik öğretmenine danıştım LYS de TS bölümünden aldığın puanla polis akademesine başvuru yapılamaz  MF yada TM den alınan puan türüyle  girersin ancak dedi böle bişey varmı demek istediğim her puan türünden polis akademisi için gerekli baraj puanını geçsek başvuru yapabilirmiyiz lütfen çok acil cevaplarmısın masal…

    1. funda dedi ki:

      Mert üstte de belirtildiği gibi akademiye  lysden  herhangi bi puan türünden istenilen puanı alman gerekiyo sadece mf vya tm değil.

  168. burak dedi ki:

    henüz 18 yaşında değilim ama ağustos ayında 18 e giriyorum . şuan üniversite okuyorum bi sıkıntı olur mu 

    1. Gülsüm26 dedi ki:

      Sıkntı olmuo sanırm bi yorumda okumustm admin polsliqi kazandgnda uniwersitdn kaydını sıldırırsn demısti birine..

  169. emine dedi ki:

    merhaba bn 18 yaşındayım ve polis olmak istiyorum lise mezunuyum bölümüm sözel acaba polis akademisi sınavına grebilirmiyim lütfen yardımcı olrsanız cok sevnrmim şimdiden tesekkürler

  170. berk dedi ki:

    350 puan artı okul puanıyla birlikte kabul edililrmi?

    1. berk dedi ki:

      Arkadaslar acele cevap bekliyorum 350 puanı okul puanıyla birliktemi sayılıyor?

      1. mert dedi ki:

        bildiğim kadarıyla okul puanı sayılmıyor polislik için ham puan sadece …

  171. Gülsüm dedi ki:

    Pmyo ön kayıtları bitti mi? polıs akademisı icin lys sınav turlerinin hepsine mi girmek gerekiyo yoksa sözel bölümden girsek olur mu ? Polis akademisi için on kayıtlar başladı mi ?

  172. gülcan dedi ki:

    mahkemede açık davası olanlar polislik sınavlarına girebilir mi, başvuru yaparken herhangi bir sorun çıkarmı mahkeme tarafından 

  173. Burcu dedi ki:

    ygs den 280 aldım polis olmak istiyorummm ne yapcammm

  174. görkem dedi ki:

    merhaba ben 01.07.1992 doğumluyum başvuru yapma hakkım var mı ?

  175. ömer dedi ki:

    ygs de yeterince puan aldım 13 kasım 1995 tarihinde doğdum pmyo ya başvurabilirmiyim (teşekkürler)

  176. elif dedi ki:

    ben 18 yaşındayım açıkilköğretimdeyim ben nasıl polis olabilirim?

  177. merve dedi ki:

    sağlık meslek lisesi çıkışlıyım. öss giricem tekrar polis  akademısine  basvurabılırmıyım??

  178. burcuuu dedi ki:

    161 almazlar mı 

  179. eyyüp dedi ki:

    slm ben polis olmak istiyorum hemde çok bana yardımcı olur musunuz? lütfen 

  180. Alperen dedi ki:

    Babam POLİS biz polis çocukları 180 puanlamı giricez bilgilendirirseniz sevinirim

  181. kaya dedi ki:

    Lise 1 de sınıf tekrarı yapmıştım şu an Lise son sınıfım derslerim gayet iyi  bu benım başvuru yapmama engel olur mu (sınıf tekrarı yapmam)

  182. hatice dedi ki:

    polis meslek yüksek okulu için puanımız yüksek olmasada başvuru yapabiliyormuyuz.

    1. vvv dedi ki:

      olusun

  183. SERHAT dedi ki:

    başvurabilirsin simge 1 ekim tarihinden sonra doğmuşun şanslısın snde başvurabilirsin kasım

  184. efe dedi ki:

    30 temmuz 1992 doğumluyum bu sene polis akademisine başvurabiliyormuyum

    1. ahmet dedi ki:

      sen başvurabilirsin kardeşim bende aynı yaştayım olabilir

  185. kasım dedi ki:

    yaş olarak 18 yasını doldurmak gerekıor deılmı bn 08.01.1995 dogumluyum cunku denıyebılırmıyım ?

  186. Cihan dedi ki:

    21.07.1992 doğumluyum başvurabilirmiyim acil!!!!

  187. simge dedi ki:

    2013 yılı polislik taban puan kaç

  188. kadir dedi ki:

    merhaba admin 2temmuz 1996 lıyım acaba polis akademisi veya pmyoya girmekte sıkıntı olrumu

  189. seval dedi ki:

    mümkün müdür polis olmak

  190. seval dedi ki:

    merhaba ne olur bana yardımcı olun ben bu yıl kazanamadım seneye giricem ygsy ama yaş sorunum var bana yardım edin ben polis olmak istiyorum

  191. Oğuz dedi ki:

    1  ekım 1992 pardon

  192. Oğuz dedi ki:

    Sevgili arkadaslar ben 24.06.1993 dogumluyum 2013 te yapılacak olan lys ye gırıs sansımı kaybettım , 2014 de yapılacak olan lys ile akademıye gırıs hakkı elde edebılıyormuyum ? ( 01.ekım.1991 den sonra dogmus olmak demıs fakat yıl olarak 20 yasındayım ) bu konuda ıvedı bılgı verırsenız sevınırım 

  193. rüya dedi ki:

    burda ts1 ts2 puan türüde yazıyo yani akademiye sadce ts yaparak girebilirmiyim ?

    1. Aykut dedi ki:

      Evt. ts1 ve ya ts 2 dn 350 üstü bi puan alırsan. girebilirsn.

  194. kaderine dedi ki:

    01.01.1992 dogumluyum 21. yaşımdayım.. şimdi akademiye giremiyor muyum ben ?

    1. kaderine dedi ki:

      ” (01 Ekim 1992 tarihinden sonra doğmuş olmak) ” bu ne yahu .

  195. Batu dedi ki:

    (01 Ekim 1992 tarihinden sonra doğmuş olmak) abicim  bu ne demek oluyo o zaman?dğum tarihim bunu tutuyo. yukarda 18 yaşından büyük olmak diye bi şart yok sadece  1992 den büyük olma şartı var.yani ben normal üniversiteye girecem. yaa sırf 20 gün için 1 yılıma yazık değil mi.acaba emniyet müdürlüğüne falan dilekçe yazarsam bu durum görmezden gelinmez mi. TŞKRLER

  196. emre dedi ki:

    selam bişe sorucam lys den 350 yaparsak girebiliyormuyuz yoksa ikisinin ortalamasımı alınınca 350 olcak ?

    1. Aykut dedi ki:

      Polis Akademisi sadece LYS den alıyo. Yani ikisinin ort. sıyla degl. PMYO da YGS den alıyo.

  197. gizem dedi ki:

    bnde polis akademisine girmek istiyom dersanede yaptığımız lys denemelernde de 350 den aşağı inmiyom boyum kilom herşeyimde tutuyo ama bir engel var 18 yaşındayım ve evliyim erken olduğunun farkndayım ama nasip böyleymiş böyle oldu bu duruma bi çare bulamazmısınz bnde polis akademisine gelmek istiyom lütfen bi çare bulun.. Masal cevao yazarsan sevinirim…

  198. halil dedi ki:

    merhaba kolay gelsin.size bir sorum olacak.
    ben yaklaşık 5 yıl kadar önce devlet hastahanesinde psikoloji doktoruna muayene olmuştum.depresyonla alakalı bana haplar vermişti.bu hapları kullandım.şuan kullanmıyorum.hastahane de falan hiç yatmadım bu konuyla ilgili.
    Daha önce depresyon hapı kullanmış olmam pmyo okumaya engel olur mu?
    (bir duyuma göre engel olmuş bu durum.bu yüzden birde size sormak istedim.)
    teşekkürler.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Halil,
      Bu engel bir durum değil. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  199. VeyseL dedi ki:

    25 ekim 1995 doğumluyum bu tarih polis myo veya polis akademisi için yeterli mi

    1. MaSaL dedi ki:

      Değil.

  200. Batu dedi ki:

    abi sanırım 1 ekimden sonra 18 yaşını tamamlamış olmak gerekiyor polis MYO için. acaba aynı şart Polis akademisi için de geçerli mi?tşklr

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Batu,
      Evet aynı şart Polis Akademisi içinde geçerli.

  201. ali bey dedi ki:

    admin polis akademisi el kitabı yayımlanacakmı bi de 23 ağustos diye p.a yazılı sınavı varmış doğrumu

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ali,
      Polis Akademisi E- Kitabı yapılmayacak.

  202. oğuz dedi ki:

    16/04/1991 doğumluyum  sınava katılamıyor muyum 
    ?

  203. hasan dedi ki:

    merhaba polis akademisi lazer ameliyatı kabul ediyor mu?

  204. beytullah dedi ki:

    masal polis akademisi sınavları her sene ne zaman yapılıyor acil cvp

    1. MaSaL dedi ki:

      Sitemizden polis akademisi bölümüne bakarak bilgi alabilirsiniz.

  205. mustafa dedi ki:

    ıyı geceler benım bolumum esıt agırlık polıs akademısıne gırebılmek ıcın gecen sene 350 ham puan ıstemısler bu puan turu lys puanı benım asıl ogrenmek ıstedıgım ben ts1  yanı kendı alanım dısındakı sınav turunden sınava gırıp 360 puan ustu  bır puan aldım sınava hak kazanırmıyım  

    1. Aykut dedi ki:

      Merhaba Mustafa,
      TM-1, TM-2, TM-3, MF-1, MF-2, MF-3, MF-4, TS-1, TS-2 bu puan türlerinden herhangi birinden istenilen barajı geçmen yeterli olacaktır. Yani Polis akademisine girmeye hak kazanabilirsin.

  206. Aykut dedi ki:

    Merhaba
    Benim babam gazi, 1992 yılında Ege Deniz’inde tatbikat yaparken ABD gemisinin füze atması sonucu gazi olmuş.(Askerliğini denizci olarak yapmış) Benimde 180 baraj puanından yararlanarak Polis Akademisine girmem mümkün mü? Ayrıca 1996 doğumluyum. Cevap verirseniz sevinirim.

  207. İbrahim dedi ki:

    Şuan 18 yaşındayım seneye askerliği erteletip Akademi sınavına girmeyi düşünüyorum. 
    Maddeler arasındaki 
    -Fakültenin eğitime başlama tarihinde askerlikle ilişiği bulunmamak
    cümlesini anlayamadım bu ne demek oluyor ?

  208. beytullah dedi ki:

    polis akademisi sınavları her sene hangi tarihlerde yapılıyor

  209. samet arslan dedi ki:

    neden polis akademisi için yaş sınırı askerlik yapanlar için  pmyo  26 yaş, askerlik yapanlar için bu akademide 22 ayrı bi madde olmalı  cok saçma 

  210. Veysel dedi ki:

    Ben 25 Ekim 1995 doğumluyum ve pymo ya girmek istiyorum ama 24 gün sonra 18 yaşına gireceğim için bu yıl başvuramıyorum  galiba. 1 sene kaybım olmasın diye polis akademisine girmek istiyorum. orda 18 yaş sınırı yok deil mi? birde boyum 1.77.kilom 75. sağ gözüm miyop ama sol gözüm sağlam olduğu için gözlük kullanmıyorum.ha bi de gazi çocuğuyum 😀 + Anadolu mezunuyum. hani gazi çocuğu olmasamda ben o puanı çok rahat geçerim. acaba akademiden mezun olduktan sonra direk sivil polisliğe ya da narkotike komiser yardımcısı olarak girebilirmiyim? şimdiden tşkrler.biraz uzun oldu K.bakmayın

  211. Oğuzhan dedi ki:

    2013 Ygs sınavına girdim tahminen ygs barajı olan 260 puanı geçtim pmyo ve akademiye başvurabilirmiyim tam olarak ikisinin ayrımını anlayamadım 

  212. celal dedi ki:

    lys puanıyla hesaplanıyosa sadece girmek istiyrum ama ygs lys ile birlikte ise baya zor girmem

  213. celal dedi ki:

    merhaba arkadaşlar lys 350 gerekiyo ya ham puan mı bu sadece lys hesaplamasıylamı birliktemi ygs ile 

  214. murat dedi ki:

    merhaba arkadaşlar ,tamam akademiye girebilmek için lys den 350 gerekiyo da ygs den 180 barajını geçmek yeterli mi?

  215. AHMET dedi ki:

    MERHABA ARKADAŞLAR BEN AÇIKÖĞRETİM LİSESİNDEYİM ŞUAN POLİS OLABİLİME ŞANSIM VARMIDIR 
    YAŞIM 18  SAĞLIK PROBLEMİM KESİNLİKLE YOKTUR…..  BOYUM1.78   KİLOM  60 ………… vücudumda herhangi bir  yanık veya çizik yoktur….

  216. elifff dedi ki:

    mrb ben açık öğretim lisesi sınavlarımı yaza tamamlıyorum polislik sınavına girmek için şartlar arasında bir tek pürüz olarak bekar olma şartı gördüm acaba yanılıyormuyum ?

  217. jale dedi ki:

    ben 5.sınıfa gidiyorum ve en çok polis olmak istiyorm ama burda yazılanlara göre lisseliler girebiliyor ama bizim okulda girebilirsiniz dediler niye?

  218. soner dedi ki:

    arkadaşlar ota okul mezunlarıda sınava gırbılıyormu

  219. Murat dedi ki:

    Merhabalar ben endüstri meslek mezunuyum sayısal bölümü çıkışlıyım doğal olarak meslek lisesi olduğu için sorum şu lys den TS 1 Ve TS 2 puan türünden polis akademisi için istenilen puanı alırsam Polis akademisine girebilir miyim ? ve polis akademisinde mülakat varmı yokmu diye sorucaktım ?

  220. Burak Mutlu dedi ki:

    Ben 12.10.1996 lıyım.Seneye 2014 yılında YGS-LYS’ye gireceğim ama LYS barajını aşsam bile Polis Akademisine başvuramayacak mıyım.? 

    1. MaSaL dedi ki:

      Aynen öyle.

      1. Burak Mutlu dedi ki:

        Ama konudaki polis akademisi giriş şartlarında böyle bir şeyden bahsetmiyor.Sadece 22 yaşından gün olmamış olmak vb şeyler yazıyor.18 yaş sınırını PMYO yapıyor,çünkü onun giriş şartlarında apaçık yazıyor atıyorum bu sene 1 Ekim 1995 den sonrası başvuramaz diye.Ama Polis akadmeisi giriş şartlarında yazmıyor.Bunu anlamadım.

  221. mehmet dedi ki:

    ben 01.06.1995 doğumluyum yaşım uygun mu akademiye gitmek için

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Mehmet,
      2013 Polis Akademisi için yaşınız uygun.

  222. Buse dedi ki:

    Merhaba polis akademisinin bu sene kesin puanı ne zaman belli olur ? düşme ihtimali var mıdır?

  223. Semih dedi ki:

    Merhaba Değerli Site Kullanıcıları,

    Sormak istediğim soru ile ilgili cevabımı bulamadım ama yardımcı olmanızı rica ederim.
    Ben 2 senelik MYO mezunuyum ancak 90 doğumluyum. Benim polislik sınavına girme hakkım yok değilmi? Yaş sınırı nedir? 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Semih,
      Sitemizden 2013 Pmyo Yaş Sınırı konusuna bakabilirsiniz.

  224. GÜRKAN dedi ki:

    merhaba.2012 kpssye girmiştim 60 olan baraj puanını geçtim fakat başvuru yapmadım bu sene için aynı puanla başvuru yapabilirmiyim.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Gürkan,
      2013 Pomem için 2012 KPSS puanınızla başvuru yapabilirsiniz. Pomem hakkında detaylı bilgi almak ve Pomem sınavlarına hazırlanmak için Pomem hazırlık e – kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  225. vesim dedi ki:

    merhaba ben açık lise öğrencisiyim polis olmak iistiyorum. olabilir miyim bunu için ne yapmam gerekir..cevaplarsanız sevinirim…

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Vesim,
      Önce Ygs ardından Pmyo sınavlarına girmeniz gerekiyor. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  226. Burak M. dedi ki:

    Aga Şimdi ben 12.10.1996 lıyım.Seneye 2014 yılında Polis Akademisine başvuramayacak mıyım.?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Burak,
      Lütfen mail adresinizi doğru yazınız.

  227. Melike dedi ki:

    merhaba
    ben polis akademisiyle pmyonun farkını anlayamadım bilgi verebilirmisiniz farkları hakkında
    yada ikisinede başvuru yapabiliyomuyuz;?

  228. Enes dedi ki:

    ben 8.sınıf öğrencisiyim polis kolejine gircem kayıtları ne zaman başlicak siteden bakıyorum hela açıklanmamış

  229. nail dedi ki:

    S.a 85 dogumluyum ıkı yılllık unı mezunuyum acık ögretım 3.cü sınıf ısletme devam edıyor kpss 59.9 puan aldım polıslık sartlarını veya kayıt zamanı ne zaman bılgı alabılırmıyım .Yardımcı olurmusunuz SIMDIDEN TŞK EDERIM.
    Saygılar

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Nail,
      Boşa uğraşmayın. Yaşınız tutmaz.

      1. nail dedi ki:

        yas sınırı nedır 31 yas dıye bılıyordum tam olarak bılgı verırsenız sevınırım

      2. MaSaL dedi ki:

        Merhaba Nail,
        Yaş sınırları sitemizde yazıyor.

  230. Ertuğrul dedi ki:

    Merhaba ben lise mezunuyum 94 doğumluyum. 2012 Ygs sınavından 200 civari bir puan almıştım. Ama ben bu yıl polis akademisi ne girmek istiyorum. Yani geçen sene Ygs den aldığım puan bu yıl bana sorun yaratirmi. tekrar söylüyorum polis akademisinde gircem. Bu yıl ınş  350 civarinin üzerinde alacağım lys den . Sorum Ygs den geçen seneki aldığım puan bu yılı etkiliyormu, ve idari para cezası ödedim. yanlış yere afiş yapistirmaktan bu bi sorun olurmu.emniyete ifade vermiştim çünkü 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ertuğrul,
      Lütfen mail adresinizi doğru yazın.

  231. atilla dedi ki:

    arkadaşlar sınıfta kalma polis akademisine girmeye engel oluyormu biri bişe desin

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Atilla,
      Engel olmuyor.

  232. mert dedi ki:

    21.10.95 liyim bu sene akademiye girebilrimiyim

  233. Enes dedi ki:

    iyi gunler ben 11.11.1996 dogumluyum bn lise 4 den mezun olunca hmn sinava girebilirmiyim?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Enes,
      2015 yılında girebilirsiniz.

  234. muhammet dedi ki:

    Merhaba arkadaslar,benim birkac sorum olacakti.arkadaslar simdi ben lise son sinifta okuyorum.ygs ve lys sinavlarina girecegiz bu sene.diyelimki gerekli puani aldik.sonra bide akademinin kendi sinavi mi var?varsa bunlara nasil ve ne zaman muracaat edecegiz?lys sinavindan once mi basvuracagiz,yardimci olursaniz cok sevinirim,simdiden tskrleeer.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Muhammet,
      Sitemizde sorunuzun cevabı zaten yazıyor. Tek yapmanız biraz okumanız.

  235. veysel dedi ki:

    Merhaba, Ben endüstri lisesinden makina bölümünü okuyorum 3.sınıfım lise bittiginde polis akademisine girebilirmiyim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Veysel,
      Eğer LYS den çok yüksek puan alırsanız başvurabilirsiniz.

  236. mert dedi ki:

    merhaba arkadaslar beden kitle endeksim 27nin biraz üstünde çıkıyor ama bende hiç yağ yok vucüt geliştirme sporuyla ugrasıyorum tabiri caizse amerikan polisleri gibi fiziğim var acaba sorun olurmu?

  237. siraç dedi ki:

    s.a ark öncelikle şunu belirtmek isterim acaba ygsden 300 puan alırsan mülakata gitigimiz zaman ne gibi aşamlardan gecicez bilgisi olan zahmet olmsaa paylaşbilirmi benimle benim tek hedefim bu millte iiii veya yararlı bir polis olmak inş herkes dilediği meslegi olur…yardımcı olursanız sevinirim…

  238. EMRE dedi ki:

    BİDE EĞER GİREBİLİRSEK AKADEMİNİN DE AYRI YAZILI SINAVI VEYA MÜLAKATI VAR MI

  239. EMRE dedi ki:

    LYS SÖZELDEN  ALIM YOK MU 350 HAM PUANI ALSAK SÖZELDEN GİREMİYOZ MU

  240. hatip dedi ki:

    yaşım tutuyor liseyi 2011 yılında bitirdim akademi sınavlarına katılabilirmiyim.

  241. feriha dedi ki:

    lütfen bayanların yaş sınırını yükseltirmisiniz.29 yaşındayım giremiyorum sanırım.yaşı büyük olup genç ve dinamik bi çok bayan var lütfen bunu dikkate alırmısınız..

  242. yusuf dedi ki:

    12kasim 1992 dogumluyum 2013 akademi icin uygun bir tarihmi?

  243. atilla dedi ki:

    Ben lise 1 de sınıfta kalmıştım bi arkadasım sınıfta kalınca akademiye girme şansın kalmıyor demişti şartlarda böyle birşey okumadım gerçeklik payı warmıdır ?

  244. enes dedi ki:

    yaaa ben bu yıl ygsye gireyeceğim anadolu öğretmen lisesinden mezun olacağım. ygsye kadar polis akademsii için bir yere başvurmak gerekiyor mu veya başka bir zaman başvuru yapmamız gerekiyor mu bir yerden ayrıntılı bilgi lazım ? şimdiden teşekkürler..

  245. Mesut Özdemir dedi ki:

    Ben 11. sınıf MF bölümü öğrencisiyim ama bu bölümden 350 ham puan yapabileceğimi sanmıyorum. O yüzden lys de Tm ve Ts sınavlarına da giricem. Diyelimki gereken puanı tm veya ts den yaptım, akademiye girebilirsem fen dersi görecek miyim?

  246. murat dedi ki:

    S.a.ben lisans mezunuym ve polislik düşünüyorum ve lisans mezunlar için komserlik şartı nedir  nasıl olabiliriz bide sivil polis için herhangi bir sınavı şartı varmı Cevaplar için teşekkürler

  247. Emrah dedi ki:

    Merhaba sitenizi yakından takip ediyorum da benim küçük bi sorun olacak yanıtlarsaniz sevinirim…
    benim abim polis polis akademisine gitmeyi düşünüyorum normalde 350 puan gerekiryormuş abim den dolayı 180 puan alsam gidebilir miyim ??
    şimdiden tskler ..

  248. yasemin dedi ki:

    polis akademisine gözler lazer tedavisi ile çizilerek girilebiliyormu ayrıca dayım 15 20 sene önce hapse girip çıkmış bu sorun olur mu ?

  249. gülçin dedi ki:

    merhaba bn hemşireyim fakat hemsirelikten istifa edip polis olabilirmiyim ve 19 yasındayımm 🙂

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Gülçin,
      Pmyo sınavlarına gidebilirsiniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2013 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  250. elif beyza dedi ki:

    merhaba ben lise son öğrencisiyim sözel bölümdeyim 2013te mezun oluyorum 1 ekimden önce doğmuş olmuş kaydıyla diye gördüm ben kasım 14 doğumluyum 2012 bittiğinde pmyo ya giremeyecek miyim ? birde biz lysye girdikten sonra sadece sözel bölümden gireceğimiz için ham 350 puan aldığımda başvuruları nerelerde polis akademisi varsa oralaramı kayıt yaptırıyoruz yoksa tercihmi yapacağız ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Elif,
      Başvuru yapacaksınız. Sitemizi takip etmeye devam edin. Ayrıca tam doğum tarihiniz nedir?

  251. Cem dedi ki:

    Merhaba ben gazi çocuğuyum Polis Akademisine gitmek için hem YGS ye hemde LYS ye girmeyecek miyim? Eğer ikisinede gireceksem hangisinden 180 ve üzeri almam gerekiyor.Şimdiden teşekkürler iyi geceler…

  252. nil dedi ki:

    heyet raporu almanın bvi sakıncası oluyo mu acaba ? 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Nil,
      Teşhisine göre sakıncası olur.

  253. sinan dedi ki:

    kolay gelsin…
    polis akademisi için sadece LYS yemi gircez..yoksa ondan başka sınav varmı

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Sinan,
      LYS ye gireceksiniz daha sonra kendi yazılı sınavı ve mülakatları var.

  254. mustafa dedi ki:

    insanların fiziki yapısı nasıl olmamı mesela insanın yüzünde iz veya başka şeyler olması polis akedemisine girmeyi engelleyebiir mi

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Mustafa,
      Eşkal belirleyici izler polis olmanıza engel bir durum.

  255. eren dedi ki:

    450 puan almak gerekiyomuş polis koleji icin

  256. hakkı dedi ki:

    lise mezunuyum yanlız kolumda dövme var polis olabilirmiyim ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Hakkı,
      Dövme sorun olur.

  257. faruk dedi ki:

    merhaba benim sorum lisede dil bölümünden polis akademisine gidebilir miyim

  258. zeynep dedi ki:

    merhaba ben önlisans meznuyum 1989 kasım dogumluyum ve evliyim basvuru yapabilir miyim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Zeynep,
      Yaşınız büyük.

  259. lal dedi ki:

    dokuz aralık 1995 doğumluyum.polis akedemisine başvurabilir miyim ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Lal,
      2013 Polis Akademisi yaş sınırı henüz açıklanmadı. Lütfen sitemizi takip etmeye devam ediniz.

  260. Seda Kahraman dedi ki:

    İyi günler. Size bir sorum olacaktı. Benim babam da polis memuru, bende polis olmayı herşeyden çok istiyorum. Acaba babamın mesleğinden dolayı önceliğim olur mu?

  261. samet dedi ki:

    ben lise 2 öğrencisiyim lise bittikten sonra hangi sınavlara girmem gerek

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Samet,
      YGS ardından Pmyo veya Lys ardından Polis Akademisi sınavlarına gireceksiniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2013 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  262. tolga dedi ki:

    ben lys den mesala en az 450-460 civarında puan almayı hedefliyorum lysden yüksek puanla polis akademisine başvurmamın avantajları olabilir mi?(elenme olarak)

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Tolga,
      Sanmıyorum. Sadece yazılı sınavda avantajınız olur.

  263. nurettin dedi ki:

    ben 8.sınıf öğrencisiyim polis akademisi sınavına girebilir miyim? ayrıca taban puan kaç bir fikriniz var mı?

  264. emrah dedi ki:

    ygs den 300 350 civarı alırsak lys ye hak kazanıyoz pekı lysden basarı elde edemezsek ygs puanını kullanıp pmyo ya gıdebılırmıyız.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Emrah,
      Evet ygs puanınızla başvuracaksınız zaten Pmyo sınavlarına. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2013 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  265. Furkan SAHİN dedi ki:

    selamlar sorumu yineleyerek tekrar sormak istiyorum cevaplarsanız memnun olurum lys ts1 ts2 hangi branşları içeriyor ve ben dil bölümü mezunuyum bir sorun olurmu cevap için şimdidden teşekkürler.

  266. rabia dedi ki:

    karamürsel anadolu imam hatip lisesi okuyorum polis olmamda bi sakıncası olurmu

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Rabia,
      Sakıncası yok. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2013 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  267. yağmur dedi ki:

    kulak zarım delik fakat çok net duyuyorum bu alımlarda sorun yaratmaz değil mi?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Yağmur,
      Sitemizden Sağlık Şartları Yönetmeliğine bakabilirsiniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2013 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

      1. yağmur dedi ki:

        fakat polis akademisi için sitede kulak sorunlarıyla ilgili pek net bilgi yok bana yardımcı olabilirmisiniz?

      2. MaSaL dedi ki:

        Merhaba Yağmur,
        Nasıl net bilgi yok. Sağlık Şartları yönetmeliğine bakınız.

  268. büşra dedi ki:

    ya ben soruma cvp alabilir miyim

  269. sahra dedi ki:

    eğer boyum kısa gelirse lisede beni okula almazlarmı

  270. sahra dedi ki:

    bende ortaokulu bitirdikten sonra polisik lisesine gitmek istiyorum gidebilirmiyim

  271. Fırat dedi ki:

    5 Ekim 1995 doğumluyum. Bu yıl polis meslek yüksekokuluna girmek için yaşım uygun mu?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Fırat,
      2013 Pmyo için yaşınız küçük.

  272. Fırat dedi ki:

    5 Ekim 1995 doğumluyum. bu yıl için yaşım uygun mU?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Fırat,
      2013 Pmyo için yaşınız küçük.

  273. büşra dedi ki:

    mrb polis akademisine girişte okul puanı da eklenecek mi yada sadece sınav puanıyla giriliyor ? bide lys sınavından sonra başka sınava girilecek mi ? ve polis akademisini bitirdikten sonra ne olarak göreve başlıyacam ?

  274. sinan dedi ki:

    kolay gelsin..
    ben bu sene açık lise son sınıftayım bitirme ihtimalim yüksek… Lys ye girebilirmiyim?..

  275. sinan dedi ki:

    bir şey daha.. polislere askerlik kalktımı?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Sinan,
      Evet polislere askerlik kalktı.

  276. sinan dedi ki:

    kolay gelsin
    Lys de fen bilimlerinden sınava girmesem gerekli puanı yine alabilirmiyim?…
    bide küçükken kolum tele takılmıştı dikiş attırmamışştım..belli yani kolumda izi bu konuda bana hemen
    sağlam bi bilgi verirmisiniz..

  277. ERSİN dedi ki:

    MERHABALAR;

    Çoçuklukdan beri merakımm var polislige babam polis memuru benim polis olmamı istemiyordu şimdi olmamaı istiyor artık ama bende askerliğimi yeni bitirdim doğum tarihim 01.01.1991 boy 1.87 babam pek yardımcı olmuyorr ben polis olmak istiyorumm hangi sınava giricem hangisi daha iyi olur sizce pmyo mu lys mi ? lys ye girmeden pmyo ya girebiliyormuyuz ?

    CEVAPLAR İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER 🙂

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ersin,
      Pmyo için ygs sınavına girmeniz gerekiyor. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2013 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  278. Furkan SAHİN dedi ki:

    Slm acaba polis akademiasine girişte TS1 TS2 lysde hangi branşları içeriyor.Ayrıca ben dil bölümünden mezunum acaba bi sorun teşkil edermi. Teşekkürler

  279. Emrah dedi ki:

    Kolay gelsin 
    5 Haziran 1995 doğumluyum Lise 4.sınıftayım meslek okulundayım
    Marttaki ygs sınavndan gerekli puanı aldıdığımda direk başvuru imkanım oluyor mu lys ye girmek şartmı

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Emrah,
      2013 Pmyo için yaşınız uygun. Pmyo için LYS ye girmenize gerek yok. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  280. KADİR dedi ki:

    (1)   polis akademisine 8.sınıftamı sınıava giriyoz yoksa  lise sonda yani 12.sınıftamı???    
    (2)   polis akademısnın puanı kac taban ve tavan
    (3)   polis akademiliğini kazandım ne olarak yani ne görevle cıkıyorm 
    (4)   yunus polisi olmak için ne yapmalıyım nerelerden gitmeliyim
    (5)   lise 4 te sınava girdiğimde yani pmyo ya kac puanla kazanabılırım  ve ne görev olarak cıkarım sıvıl polis   yunus polisi gibi  trafik polisi  ne olarak cıkabılırım

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Kadir,
      Sorularınızın cevapları zaten sitemizde yazıyor. Lütfen sitemizde inceleme yapınız.

  281. nilgün dedi ki:

    ben önlisans mezunuyum. su anda da açıköğretimden 4e tamamlama programı okuyorum. tamamlamadan polis akademısıne basvurma sansım var mı. yoksa sadece pmyo ya mı basvurabılıyorum.

  282. merve dedi ki:

    ben lise son sınıf sayısal öğrencisiyim.bu bölümden 350 ham puan almak biraz zor gözüküyor bu yüzden pmyo yu düşünmeye başladım fakat pmyo dan çıktıktan sonra sivil polis olunuyormu, olunuyorsa nasıl olunuyor gibi sorulara pek cevap bulamadın yardımcı olursanız sevinirim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Merve,
      Zaten o tip sorulara cevap vermiyoruz. Nitekim polis olunca zaten öğreniyorsunuz. Bizim amacımız sizi polis yapmak. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  283. Furkan dedi ki:

    Merhaba…
    Ben 5 Ekim 1996 doğumluyum ama polis meslek yüksekokuluna giriş şartları arasında “1 Ekim itibari ile 18 yaşını doldurmuş olmak” diye bir madde var ve ben 2014 yılında mezun olacağım  bu şartlarda polis meslek yüksekokuluna girebilirmiyim? 
    Bir sorum daha olacaktı; Polis Akademisine girişte lys sınavlarından herhangi birinden 350 puan aldıktan sonra polis akademisine giriş için polis meslek yüksekokullarında olduğu gibi başka bir sınava giriliyor mu? Ayrıca ben bpolis çocuğuyum, bu durumun polis akademisine veya polis meslek yüksekokuluna girerken bana bir avantajı olur mu.
    Teşekkürler…

  284. Hasan dedi ki:

    Merhaba ben 2011 senesinde üniversite kazanıp Uluslar arası ilişkiler bölümünde okuyorum.
    Şimdi birinci sınıftayım ve polis olabilmem için ygs lys ye tekrar girmem mi gerekiyor? bu okulu yarım bırakmam
    sıkıntı olabilir mi? 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Hasan,
      Tekrar Ygs sınavına girmeniz gerekiyor. Okulu bırakmanız dondurmanız sıkıntı olmaz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2013 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  285. GÖZÜTOK dedi ki:

    (1)   polis akademisine 8.sınıftamı sınıava giriyoz yoksa  lise sonda yani 12.sınıftamı???    
    (2)   polis akademısnın puanı kac taban ve tavan
    (3)   polis akademiliğini kazandım ne olarak yani ne görevle cıkıyorm 
    (4)   yunus polisi olmak için ne yapmalıyım nerelerden gitmeliyim
    (5)   lise 4 te sınava girdiğimde yani pmyo ya kac puanla kazanabılırım  ve ne görev olarak cıkarım sıvıl polis   yunus polisi gibi  trafik polisi  ne olarak cıkabılırım

  286. çağatay dedi ki:

    meraba  ygs sınavını erkene alıcaklar bende 28 ekim 1996 dogumlu oldugum icin polıs meslek yuksek okuluna beni almıyorlar 27 gunden kaybediyorum  sınavı erkene aldıkları için   pmyo  e  maddesinde herhangi bir değişiklik olurmu  pmyoya girme şansım olurmu  ? 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Çağatay,
      Bekleyip göreceğiz şimdilik bir gelişme yok.

  287. murat dedi ki:

    merhaba, ben 01.07.1991 doğumlu, Aöf üniversite işletme 4.sınıf okuyorum. Okulum Haziran 2013 de bitiyor ve Lisans mezunu oluyorum. Akademiye katılma hakkım var mı ? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler..

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Murat,
      Polis akademisi için 2013 yaş sınırı henüz açıklanmadı. Sitemizi takip etmeye devam ediniz.

  288. Ömer dedi ki:

    Ben Polis Özel Harekat istiyorum bölüm seçimi nasıl yapılıyor puana göremi oluyo bir bilgilendirirseniz teşekkür ederim

  289. ayse dedi ki:

    merhaba ben 14.10 1992 doğumluyum basvuru yapabilirmiyim?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ayşe,
      2013 Pmyo için yaşınız uygun. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  290. selda dedi ki:

    merhaba. ben sözel öğrencisiyim lise 2.sınıftayım ama matematik dersi alacağım size sormak istediğim akademiye girebilmek için mat1 ve mat2 mi lazım birde tm1 tm2 tm3 puanları nasıl alınıcak bilgilendirirseniz sevinirim 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Selda,
      Sitemizden polis akademisi bölümüne bakarsanız. Gerekli bilgiyi alabilirsiniz.

  291. pelin dedi ki:

    merhaba ben pelin boyun 1,63 kilom 70 fakat yaşım 24 ve meslek lisesi mezunuyum başvurabilirmiyim yaştan dolayı biraz sıkıntılıyım

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Pelin,
      Tam doğum tarihinizi yazarsanız size yardımcı olabiliriz. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  292. tugba dedi ki:

    Ben acik lisede okuyorum boy 1.61kilom 57 indeksim23 yasim 18 polis olabilirmiyim cevap istiyorum?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Tuğba,
      Boyunuz 1 cm kısa.

  293. mehtap dedi ki:

    merhaba ben 30 ağustos 1995 doğumluyum da yaşla ilgili sorun olur mu?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Mehtap,
      2013 Pmyo için yaşınız uygun. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  294. cemil dedi ki:

    lise 4 ten sonramı polis özelharekat olunuyor ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Cemil,
      Lise sonda polis okuluna girebilirsiniz. Polis özel harekat için ise ayrıca seçmelere girmeniz gerekiyor. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  295. murat dedi ki:

    allah yardmcın olsun kardesm..:) okumaya üşeniyorlar soru yazıyorlar allah sabır versin..:D

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Murat,
      Saol.

  296. uğur dedi ki:

    merhaba ben lise ogrencisiyim ve hangı sınavlara calısacagımı bilmiyorum polis akademisi icin nasıl kitaplar alıp calısmalıyım

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Uğur,
      Polis akademisi için kitap bulunmamaktadır.

  297. Ömer dedi ki:

    Ben polis akademisini istiyorum ama 350 ham puanı yaptım diyelim sonra sınavını kaybedersem diye korkuyorum aynı sene içinde hem akademi hem pmyo sınavına girebilirmiyiz??

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ömer,
      Evet hem Pmyo hemde polis Akademisi’ne başvurabilirsiniz. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  298. ugur dedi ki:

    merhaba ben istambul üniversitesi coğrafya bölümü okuyorum  mezun olduktan sonra  polis olabilme gibi bir sansımız varmiş  doğruluk payı nedir bir yardımcı olursanız cok sevinirim oluna biliyorsa benim için dönüm noktası olabılir.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Uğur,
      Tüm üniversite mezunları Pomem sınavlarına girerek polis olabirler. Sitemizden Pomem bölümüne bakabilirsiniz. Pomem hakkında detaylı bilgi almak ve Pomem sınavlarına hazırlanmak için Pomem hazırlık e – kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

      1. ugur dedi ki:

        teşekkür ederim admin  bide son olarak bir sorum var  uzagı net göremeyenler  mulakatlardan kalırlarmı ?   gözlük kullanarak katılırsak  bır sorun olurmu ? 

      2. MaSaL dedi ki:

        Merhaba Uğur,
        Gözünüzün derecesi önemli.

  299. umut dedi ki:

    merhaba ben 19.02.1995 dogumluyum lise sona gidyorum snava girebilrmiyim? ayrıca sırtımda bir dövme var skıntı olur mu ? cvp için şimdiden teşekürler

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Umut,
      Dövme sıkıntı olur. 2013 Pmyo için yaşınız uygun. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  300. özge dedi ki:

    merhaba,
    ben pmyo için yeterli bilgiye sahibim fakat lys yorumları kafamı karıştırdı. ygs den belirlenen puanı almamız yeterli değil mi?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Özge,
      Ygs den istenen baraj puanı almanız yeterli.
      Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

      1. mehmet ali dedi ki:

        arkadaslar evli olanlar pmyo da okuyamıyır mu ? lütfen birisi cevap versin

      2. MaSaL dedi ki:

        Merhaba Mehmet Ali,
        Evli olanlar Pmyo okuyabilir. Polis Akademisi Okuyamaz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2013 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  301. bedir dedi ki:

    merhaba ,
    sayısal ağırlıklı , elektrik elektronik teknik bölümü lise2 öğrencisiyim. 
    Liseden mezun oldugum zaman polis olmak için hangi sınawlara girmem gerekiyor .
    Yunus polis ve Özel Harekatta yer almAk için neler gerekli . sınavları varmı ? 
    teşekkürler.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Bedir,
      Önce Ygs ardından Pmyo sınavlarına girmeniz gerekiyor. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2013 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  302. Ceyda dedi ki:

    Merhaba size önemli bir sorum olacak polislik için sağlık şartlarında miyopun 2 dereceden yüksek olmaması söyleniyor ve ameliyat geçirmemesi lazım , benim gözüm ise 3.5 derece . FAKAT dün polis arkadaşımla görüştüm bana şunları söyledi ” o eskidendi artık bıçaksız miyop ameliyatı olabilirsin, benim polis arkadaşım mülakatları geçtikten sonra miyop ameliyatı oldu sonradan sağlık raporunu çıkardı ve şuan kendisi polis 😉 ” dedi ve kesin eminmisin dediğimde ise bana %100 eminim dedi.

    Sizin görüşünüz nedir sizde bir yardımcı olsanız çok sevinirim cevabınıza çok ihtiyacım var beni aydınlatın lütfen 
    şimdiden teşekkürler. 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ceyda,
      Artık lazer tedavisi serbest.

      1. Ömer dedi ki:

        Polislikte serbest akademide serbest mi bilmiyoruz

      2. MaSaL dedi ki:

        Merhaba Ömer,
        Ne serbest mı?

      3. Ömer dedi ki:

        Göz ameliyatı olduğum zaman polis meslek yüksek okuluna girebiliyorum peki polis akademisine girebilir miyim ?

      4. MaSaL dedi ki:

        Merhaba Ömer,
        Evet girebilirsiniz. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  303. Ömer dedi ki:

    Ben gözlük kullanıyorum.dereceleri 2.50 civarı.polis akademisine giremez miyim ?

  304. Ceren dedi ki:

    Merhaba size çok önemli bir sorum olacak ; benim gözlerim toplamda 3.5 derece miyop ve polis akademisi ise 2 dereceden yukarı istemiyor ve ameliyat geçirmemiş olması lazım . Fakat ben bugün bir polis arkadaşımla görüştüm  şunları söyledi ” o eskidendi benim bir arkadaşımda gözlerinde sorun vardı mülakatları geçtikten sonra sağlık raporu çıkarmadan önce gözünü lazerle bıçaksız olarak tedavi yaptı sonradan sağlık raporu çıkardı şuan polis ” dedi . hatta bu söylediklerinde ne kadar eminsin diye sordum %100 dedi  sizce doğrumu ? yani ben mülakatları geçtikten sonra ameliyat olsam miyop için bıçaksız olandan önceden bıçaklıydı fakat teknoloji geliştiği için artık bıçaksız yapıyorlar ve ben yaptırsam bu ameliyatı yani bir sorun çıkarmı ?
    Lütfen beni aydınlatın şimdiden teşekkür ederim.

  305. burcu dedi ki:

    merhaba ben şuan lise 4 okumaktayım ve polislik sınavlarına girmek istiyorum fakat bunun için gerekli bilgiye sahip değilim kararsızım polislik sınavı için ygs ve lys sınavına girerken belirli bir form doldurmam gerekiyor mu yada puan aldıktan sonra mı başvuracağım ve hangi rütbeden başlayacağım. karar verdiğimde e-kitabınıza bakmayı düşünüyorum çok teşekkürler bize böyle bir imkan sunduğunuz için bu arada …

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Burcu,
      Sizinde bildiğiniz gibi polisliğe bayan alımı oldukça az sayıda yapılıyor. Bu nedenle sıkı hazırlanmanız amacıyla sitemizde yayınlanan 2013 Pmyo hazırlık e kitabını size öneriyorum. Ayrıca sorunuzun cevabına gelince Pmyo mezunları polis memuru olarak göreve başlarlar. Polis akademisi mezunları ise komiser yrd. Olarak göreve başlarlar.Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  306. davut dedi ki:

    yüzümde ben olması akademiyi kazanmam halinde girmemde sorun olur mu

    1. MaSaL dedi ki:

      Sorun olacağını sanmıyorum. Tabiki çok belirli bir ben olmamalı.

  307. beytullah dedi ki:

    sena yanlış biliyosun onlara başka bir kontenjan ayırılıor diye biliorum

  308. kübra dedi ki:

    başvuru tarihleri pymo ve polis akademisi için değişiyor mu ve ne zaman acaba?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Kübra,
      Evet değişiyor. Henüz açıklanmadı. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2013 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  309. beytullah dedi ki:

    şehiz gazi malul çoçukları 180le giriyo ya mesela alınacak 200 kişinin arasına girmiyor demi bu kişiler

    1. sena dedi ki:

      200 kisinin içinden griyor 

    2. sena dedi ki:

      200 kisinin içinden griyor puan 180 

  310. Burak dedi ki:

    İntibak döneminde belirtmek isterim.

  311. Burak dedi ki:

    Polis Meslek Yüksek okulundan istifa ettim ailevi sorunlar yüzünden hiç istemediğim şeyler yaşandı. Polis Akademisine başvuru yapmama engel teşkil eder mi ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Burak,
      Eğer kendiniz istifa ettiyseniz sorun olacağını sanmıyorum. Ama başvuru şartlarının açıklanmasını beklemek gerekiyor.

  312. SERHAT dedi ki:

    Puan Türleri TM-1, TM-2, TM-3, MF-1, MF-2, MF-3, MF-4, TS-1, TS-2 yazıyor ..TS 1 TS 2 sözel oluyo o zmn sözel puanlada alıyor..ama siz almıyr demşsiniz ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Serhat,
      Biz eski sözle puanını kastettik. Yani yazdığımız gibi ts puanla alıyor.

  313. azat dedi ki:

    ben 92 doğumluyum ve üniversite okuyorum, ama okulu dondurup akademiye girmek istiyorum bu mümkün olabilir mi? şimdiden sağolun….

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Azat,
      Yaşınız tutarsa girebilirsiniz.

  314. Neyyir Algın dedi ki:

    yunus polis olmak için 22 yaşından gün almamış olmak gerekiyormuş bildiğim kadarıyla ben polis akademisine girip mezun olduğum zaman 23 yaşımdan gün almış olacağım yunus polis olabilir miyim bu şart sadece pmyo dan mezun olanlar için mi geçerli polis akademisinden mezun olanlar içinde aynı koşul geçerli mi

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Neyyir,
      22 yaş sınırı yunus polislikte bulunmamaktadır. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  315. beytullah dedi ki:

    birşey sorucam sözel bölümden alım yapılmamaktadır demişsin biriine ama ts1 ts2 puan türleri sözel olmuyormu ?

  316. umut dedi ki:

    merhaba ben polis akademisine başvurmak isitiyorum ama bneim amcamın sabıkası var etki edermi acaba bilgisi olan söylerse çok iyi olur?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Umut,
      Sorun olmaz.

  317. büşra dedi ki:

    merabaler ben lise sonda okumaktayım polis olmak için yaş sınırı 18 olması şart lakin şuda var herkez myo 18 yaşında girmiyorum 17 olup girenlerde var sizce yaş bu kadar ciddimi ?

    1. azat dedi ki:

      evet büşra ciddi çünkü sınırlama 18-22 arasıdır.

  318. duygu dedi ki:

    merhaba. kolay gelsin,
    ben ön lisans mezunuyum polis olma hakkım var mı ne yapmam gerekiyor. birde nişanlım için soruyorum pomem alımları ne zaman olacak.22.10.1985 doğumlu hakkı var mı.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Duygu,
      Sizin sitemizden Pmyo bölümüne bakmanız gerekiyor. Nişanlınız askerliğini yapmadıysa Pomem için yaşı büyük. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

      1. duygu dedi ki:

        cevebınız için teşekkür ederim . nişanlım için soruyu sanırım eksik sordum 4 yıllık kamu yönetimi okuyor bitirmesi gereken iki dersi var evet askerliğini yapmadı . yine de artık geç mi acaba.

  319. pinar dedi ki:

    1990 dogumluyum ortaokul mezumuyum esimden ayrildim. Hayatta ki en büyük istegim polis olmakti ama giris kosullarin da bosanmis olmamak ve 22 yasini gecmis olmamak yaziyor ve ben 23 yasindayim sizce polis olmak icin bir sansim varmi lütfen bana cevap yazarsaniz sevinirim cünkü benim hayattaki en büyük hayalim polis olmakti biliyorum biraz gec kaldim ama hayalimi gerceklestirip vatanima bir faydam olsun istiyorum… Anlayisiniz icin tesekkür ederim…?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Pınar,
      Sizin sorununuz yaş sınırı yani geç kalmışsınız. Ayrıca en az lise mezunu olmanız gerekiyor.

      1. Pinar dedi ki:

        Yas sinirini gectigimi ve lise mezunu olmak zorun da oldugumu biliyorum ama ben arastirma yaptim ortaokul mezunlari icin sinavsiz gecis hakki diye bir sey ögrendim… Sinavsiz gecis hakki diye bir sey varmi ben bunu ögrenmek istiyorum. Benim ögrendigime göre Türkiye de üc Sehir de böyle Polis okullar varmis ortaokul mezunlarini sinavsiz aliyorlarmis  bunu ögrenmek istiyorum…

      2. MaSaL dedi ki:

        Merhaba Pınar,
        Sizi kandırmışlar. Öyle bir şey yok.

  320. şeyma dedi ki:

     merhaba  acaba pmyo na girebilmek için kızlarda boy kaç olmalı ve gözlük dereceleri en fazla kaç olabilir

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Şeyma,
      Sitemizde zaten yazıyor. Lütfen biraz okuyun! Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  321. deniz dedi ki:

    merhaba
    ben 1991 doğumluyum 2 yıllık önlisans mezunuyum polislik sınavlarına girmek istiyorum ama sınav ve yaş şartlarını anlamadım . ayrıca ben bayanım sizce şansım olurmu ? bu sınavlarda ücret var bildiğim kadarıyla  bana cvp verirseniz çok sevinirim 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Deniz,
      2013 Pmyo için yaşınız uygun. Ayrıca sitemizden Pmyo bölümüne bakınız. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  322. Emre dedi ki:

    ben liseyi açıktan bitirmeye çalışıyorum yaşım 18 lise seneye bitiyo açıktan bitirmem polis olmama engel olurmu ???

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Emre,
      Tüm lise mezunları Pmyo sınavlarına girebilirler. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  323. tuğçe dedi ki:

    merhaba 

    pomem giriş için muhasebe üzerinde 4 yıllık okumamız halinde de başvuru yapabilir miyim 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Tuğçe,
      Tüm dört yıllık üniversitelerden mezun olmanız yeterli. Hangisi olursa olsun. Pomem hakkında detaylı bilgi almak ve Pomem sınavlarına hazırlanmak için Pomem hazırlık e – kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  324. emine dedi ki:

    meraba ben polislik sınavlarına girmek istiyorum yas sınırını öğrenebilirmiyim bide sınava girmek için neler yapmam gerektiğini lise tm mezunuyum

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Emine,
      Sitemizden 2013 Pmyo yaş sınırı konusna bakabilirsiniz. Diğer sorunuzun cevabida sitemizde yazıyor. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  325. beytullah dedi ki:

    birşey daha soracağım 2012.2013 düzenlemesinde belli bölümlerden alınacağı yazıor bide 25 kişi alınıyormuş çok az değilmi ?

  326. beytullah dedi ki:

    kb araştırdım ama bulamadım link atsan

  327. beytullah dedi ki:

    birsn iyi ama ben lise 4e gidince yaşım 17 0lcak katılamıcammı 1999 doğumluyum ama 18yaşımda gözüklüyorum

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Beytullah,
      Sitemizdeki yaş sınırlarına göre hesaplayabilirsiniz.

  328. Göksel dedi ki:

    S.a..Ben imam hatip lisesi 3.sınıf öğrencisiyim polis olma gibi bir şansım var mı? Yardımcı olursanız sevinirim..

    1. MaSaL dedi ki:

      As Göksel,
      Tabi ki polis olabilirsiniz. Sitemizden Pmyo bölümüne bakabilirsiniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2013 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  329. beytullah dedi ki:

    lisans eğitimi derken bide ne anlama geliyor

  330. beytullah dedi ki:

    birşey sorucam sözel bölümden benim abim 390 almıştı yani sadece o puanla girebilirmiydi şimdiden teşşekürler

  331. oguzhan dedi ki:

    lys dil puan türünden alırsak olmuyor mu ? yukarıda yazmıyor da..

  332. hatice dedi ki:

    ben lise 3 gidiyorum ama üniversiteye gittiğimde 17 yaşımda oluyorum yani polis akademisine 18 yaşından küçüklerde katılabiliyomu

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Hatice,
      Katılamazlar.

  333. burak dedi ki:

    lys ham puan okul puanı katılmadan mı?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Burak,
      Evet Polis Akademisi için Lys ham puanı isteniyor.

  334. burak dedi ki:

    ham puan derken okul puanı katılmadan değil mi?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Burak,
      Aynı soruyu iki defa sormayın. Diğer sorunuzu cevapladık.

  335. Muhammet dedi ki:

    selam benim yüzümde ufak bi çizik var uzunlugu 5 cm , genişliği ise 1 cm çapında bi sorun olurmu

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Muhammet,
      5 metreden eşgal belirleyici bir iz ise sorun olabilir.

  336. özgür dedi ki:

    ben şu an polis okulu öğrencisiyim ve 1. sınıfım akademiye nasıl geçebilirim veya böyle bir hakkım varmı ygs ye felan tekrar girsem geçer miyim şartları neler?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Özgür,
      Öyle bir imkan yoktur.

    2. uz dedi ki:

      kardeş ilk pmyolun ilk yılında sınava girip kazanırsan geçersin akademiye

  337. osman ural dedi ki:

    yada sivil olarak ekibe girebilrmyz

    1. MaSaL dedi ki:

      Önce polis olmaya çalışın.

  338. osman ural dedi ki:

    ygs den polis meslk.y. o. gittigimzde rütbemiz yükselebilecekmi peki

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Osman,
      Rütbeniz yükselmeyecek. Ancak sınava girerek komiser yardımcısı olabilirsiniz. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  339. cem dedi ki:

    meraba arkadaşlar ben orta olul mevzunu olarak girmek istiyorum acaba girebilirmiyimm

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Cem,
      Giremezsiniz.

  340. Ali dedi ki:

    Merhaba ben lisede eşit ağırlık bölümündeyim ama lys de hem eşit ağırlık hemde sözel bölümden sınava girmeyi düşünüyorum sözelden aldığım puanla Polis Akademisi’ne girmemde sıkıntı olurmu yardımcı olursanız sevinirim.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ali,
      Polis akademisi için istenen puan türlerine bakabilirsiniz.

      1. Ali dedi ki:

        Puan Türlerinde TM-1, TM-2, TM-3, MF-1, MF-2, MF-3, MF-4, TS-1, TS-2 den alımlar yapıyo ama benim sormak istediğim şu ben eşit ağırlıkcı olduğumdan dolayı sözel bölümden sınava girersem sıkıntı olur mu bunu söyleyebilirseniz sevinirim.Teşekkürler.

      2. MaSaL dedi ki:

        Merhaba Ali,
        Yorumunuzda da yazdığınız gibi sözle bölümden alım yapılmamaktadır.

  341. kübra dedi ki:

    komiser yardımcısı rutbesiyle mezun olursunuz.

  342. arzu dedi ki:

    polis akademisine eğer liseden sonra gidersek polis akademisini hangi rütbe ile bitirmiş oluruz sizce?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Arzu,
      Komiser yardımcısı olarak başlarsınız.

  343. Kadir ÇoL dedi ki:

    weya şuan okuduğum üni.yi bıraksam direk polisliğe girsem nasıl bir görew werirler?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Kadir,
      Devriye polisi olursunuz yada çevik kuvvet.

  344. Kadir ÇoL dedi ki:

    merhaba benim bikaç sorum olucak ben şuan 2yıllık elektronik mühendisliqi okuyrm bu okuduqum bölümden mezun olup polis olmaya çalışsam olabilirmiyim olabiliyosam nasl bi qörewe werirler bir arkadaşımdan duydum biri ziraat mühendisi olmuş sonra polis olunca sivil yapmışlar adamı yani ben üniformalı polis olmak istemiyrm sivil ve komser olarak başlama imkanım varmı son olarakta polislik yüksek okula girişler nasıl yapılıyo hangi sınawa giriliyo nasıl girilıyor

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Kadir,
      Ygs sınavına ardından Pmyo sınavına girmeniz gerekiyor. Ayrıca siz çok şey istiyorsunuz. Emniyetin sokakta devriye hizmetini yerine getirecek polise ihtiyacı var. Bunu unutmayın!

  345. serefcan dedi ki:

    Pmyo degil bu polis akademesinin giris sartlari  kardesim

  346. feridun dedi ki:

    emniyet mensubu şehit gazi malul çocuklarından istenen ygs 180 puan avantajı neden başka kurumda çalışıpta şehit gazi malul olanların çocukllarından istenmiyor.bu puan avantajından onlarında faydalanması lazım.

  347. Gökhan dedi ki:

    Lys 350 mi ygs değlmiydi ?

    1. Şevval Nur dedi ki:

      Polis Akademisi için YGS’den değil, LYS’den ham puan olarak 350+ (tabii bu söylediğim 2012 yılında geçerli olan puan, 2013 için henüz belli değil.) almalısınız

    2. sena dedi ki:

      evett

    3. ahmed dedi ki:

      hayır pmyo lar ygs den aldığın puanla alır akademi ise lys den

    4. Hasret dedi ki:

      şimdi lys den 350 puan almamız gerekiyorsa ygs den kaç puan almamız gerekiyor ygs ye grmemız gerekmıyor mu lys nerden çıktı.

    5. celal dedi ki:

      slm herkeze düz lise öğrencisiyim ben polis akademisi istiyorum ama sadece lys puanı mı 350 ham puan olcak yoksa ikisinin ortalamasıylamı 350 olcak

      1. katil dedi ki:

        yav gardaşlarm canlarm cigerlerim …polıs akademisi ham puanları ne..gozunuzn yağnı yym…

      2. MaSaL dedi ki:

        Merhaba Katil,
        Henüz açıklanmadı. Sitemizi takip etmeye devam et.

    6. Melike Boybek dedi ki:

      Polis Akademisi (2012ye göre ) LYS 350 den 
      Polis Meslek Yüksek Okulu ise (2012ye göre ) YGS 260-270 den alım yaptı.
      Diye biliyorum.
      Yani Akademi LYS , PMYO YGS’den alım yapıyo.. umarım net bi cevap olmuştur .. 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir