2013 Polis Akademisi

Polis Akademisi MaSaL
sponsorlu reklam
2013 Polis Akademisi

2013 Polis Akademisi

Sevgili 2013 Polis Akademisi Adayları,

Son günlerde Polis Akademisi ile ilgili çok fazla soru almaya başladık. Bu nedenledir ki 2013 Polis Akademisi ile ilgili sizleri bilgilendirici bir konu açma gereksinimi duyduk. Öncelikle şunu bilmeniz gerekiyor ki Polis Akademisi 4 yıllık eğitim veren ve mezun olunca Komiser Yardımcısı olarak Polislik Mesleğine başladığınız bir okul. Şunu da eklemek gerekir ki Polis Akademisi parasız ve yatılı eğitim vermektedir. Ayrıca 4 yıl eğitim vermesinden şunu da anlamanız gerekir ki Polis Akademisine başvuruda bulunmanız için 2013 LYS sınavından istenen puanı almanız gerekmektedir. Polis Akademisi için LYS’den istenen baraj puanı 2012 yılında 350 ham puan olarak belirlenmişti. 2013 Polis Akademisi için LYS’den istenen baraj puanı henüz açıklanmamıştır. Bu konuda bilgi almak için sitemizi takip etmeye devam ediniz ve lütfen 2013 Polis Akademisi için LYS ‘den istenen baraj puanı kaçtır diye soru sormayınız.

Polis Akademisinden mezun olunca Komiser Yardımcısı olarak polislik mesleğine başladığınızı daha önce belirmiştik. Polis Akademisinden mezun olunca Emniyet Teşkilatında hangi birimde amir ihtiyacı olursa o birimde görevlendirilirsiniz. Bu nedenle Polis Akademisinden mezun olunca PÖH ola bilirmiyim? Çevik Kuvvette çalışabilirmiyim? Yada Sivil Polis olabilir miyim? diye sormayınız. Çünkü tamamını olabilirsiniz. Bu sizin isteğinize kalmıştır.

Eğer yukarıda yazan Polis Akademisi için gerekli LYS baraj puanını alamıyorsanız veya alamayacağınızı düşünüyorsanız sitemizden 2013 Pmyo konusuna bakabilirsiniz. Pmyo Polis Meslek Yüksek Okulu anlamına gelir ve 2 yıl eğitim verilir. Pmyo mezunları polislik mesleğine Polis Memuru olarak başlarlar ve nerede ihtiyaç varsa orada çalıştırılırlar. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak için sitemizden PMYO bölümüne bakabilirsiniz.

Son olarak lütfen 2013 Polis Akademisi konusunda Polisolmakistiyorum.Com isimli sitemizde araştırma yapmaksızın soru sormayınız. Nitekim 2013 Polis Akademisi konusunda araştırma yapmadan sorduğunuz sorulara cevap verilmeyecektir.

Sosyal Ağlarda Paylaş

{MaSaL}

“2013 Polis Akademisi” üzerine 171 yorum

  1. deniz dedi ki:

    Lise okuyorum ve bitmek uzere amabenq 1995 dogumluyum istene n puani alirsam girebilir  miyim?

  2. emre dedi ki:

    cevaplarsanız seviniri m

  3. emre dedi ki:

    ben liseye gectim
    8.sınıf ortalamam 95,72 beni akademiye girerken etkileyecek mi
    sizce iyi bir puan mı

  4. emre dedi ki:

    işimiz biraz şansa kaldı ozaman

    hadı ozaman ben mesela sadece narkotıkın ihtiyacı var ben ozaman mecburen orayamı gidecegim

  5. sinem dedi ki:

    Normal lisede kaldığım için atıldım acik liseden bitirdim 8 aralık 1993 doğumluyum önümüzdeki sene akademiye girme şansım varmı ?(2014/2015)

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Sinem,
      Akademinin isteyeceği puanı alabileceğinizden emin misiniz?

  6. emre dedi ki:

    nolursunuz bu konudabeni bilgilendirirmisiniz.

  7. emre dedi ki:

    mrb ,

    oradan mezun olunca yunus da olabilirmyiz kendi isteğimizle

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Emre,
      İhtiyaç varsa olabilirsiniz.

  8. fikriye dedi ki:

    Polis akademisine kiz ogrenci aliniyormu

  9. kadriye dedi ki:

    merhaba ben ygs den 200 puan aldım ama ygs için polisliğe bu puan ile basvuru yapamıyorum. ben sansımı lys denemek istiyorum bunun için ne yapmam gerekiyor yani bayanlar için.

  10. büşra dedi ki:

    merhaba benim size bir sorum olucaktı.ben şu murat arkadaşımızın dediği soruya takıldım ve bu konuya sitenizden baktım.şimdi ben 30.07.1997 tarihinde doğdum polis akedemisine girmek istiyorum ama 18 yaşını doldurmak zorunlu kanun mu? yani açıklamada öyle yazıyor ama benim şimdi seneye lisem biticek girmem imkansız mı 2016 ya kadar beklemem mi gerekiyor? yardımcı olursanız sevinirim.

    1. MaSaL dedi ki:

      merhaba Büşra,
      Evet beklemeniz gerekecek. Ama gelecek sene muhtemelen değişecek.

  11. mustafa dedi ki:

    Merhaba . Aklıma bi soru takıldı kaç gündür . Ben sandık görevlisi oldum bir muhalefet partisi adına . Polislik mülaktllarında sorun yaratır mı ? Her hangi bi üyeliğim yok başka konularda hiçbir partiye

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Mustafa,
      Ne olur ne olmaz. Siz yinede bu görevi yerine getirmeyin.

  12. büşra dedi ki:

    ama birde şu madde var: Sınavın yapıldığı yılın 1 Ekim (dahil) tarihi itibari ile 22 yaşından gün almamış olmak (01 Ekim 1992 tarihinden sonra doğmuş olmak) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde önceki yaşa göre işlem yapılır. yani o zaman ben 30 temmuz 1997 doğduğum

    için polis akademisine girebiliyor muyum acaba?

    1. rabia dedi ki:

      liseden meun olan biri polis akademisine giremez mi. 1996 doğumluyum.

    2. rabia dedi ki:

      1996 doğumluyum. bu yıl liseden mezun oluyorum polis akademisine girebelir miyim

  13. büşra dedi ki:

    merhaba benim size bir sorum olucaktı.ben şu murat arkadaşımızın dediği soruya takıldım ve bu konuya sitenizden baktım.şimdi ben 30.07.1997 tarihinde doğdum polis akedemisine girmek istiyorum ama 18 yaşını doldurmak zorunlu kanun mu? yani açıklamada öyle yazıyor ama benim şimdi seneye lisem biticek girmem imkansız mı 2016 ya kadar beklemem mi gerekiyor?

  14. murat dedi ki:

    Masal abla merhabalar. Benim bir sorum olacak şimdi, ben 16 ekim 1997 doğumluyum. 2015 pmyo giremiyorum malesef 1 ekim sınırı oldugu için, 2015 polis akademisinedemi giremiyorum ben, yani illaha 1 yıl bekleyip 2016’damı girmem gerekicek?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Murat,
      Evet.

  15. ahmet dedi ki:

    merhaba ben ben ahmet polis çocuğuyum polis akademisine girmemde etkisi olurmu

  16. Hilal dedi ki:

    Merhaba..ben kız meslek lisesi 12. Sınıf okumaktayım.Polis Akademisi’ne girmem için herhangi bir engel var mı? Teşekkürler..

  17. mehmet serceparmak dedi ki:

    iyi gunler ben polis akademisi alimlari konusunda bi soru sorcmmm .soruuu suuu benim iki yildr liseden mezun oldum ve dogum tarihim 1997 biliyosnz ki pmyo yada giremiyrm ayrca lys den akadegminin belirledigi puani alcgmi dsnyorum yani girme sansim var mi? bu konuda bilgi verrmisnz.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Mehmet,
      Yine yaş sınırı olacaktır. Başvuramazsınız.

  18. Mustafa dedi ki:

    Merhaba! ben bir anadolu lisesinde bu yıl 12.sınıfa geçtim lys sınavından gerek puanı aldıktan sonra Polis Akademisine girme hakkım oluyormu yoksa bu sadece polis koleji içinmi geçerli 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Mustafa,
      Polis Akademisine girebilirsiniz. LYS’den istenen puanı almaya çalışın.

  19. Oktay dedi ki:

    Merhaba polis akademisine pmyo daki gibi katılım çokmu puanını tutturanlar kolaylıkla akademi okuyabilirmi?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Oktay,
      Sitemizden 2014 Polis Akademisi Baraj Puanı konusuna bakabilirsiniz.

  20. Ercan dedi ki:

    ben lise mezunuyum askerligimi doguda yaptım ve bitirdim. duyduguma göre acemi birligi ısparta olurp iç güvenlik bölgesinde görev yapanlar bu işlerde öncelikliymiş. Ama direk sivil polis olmak için hangi şartlar aranıyor ? 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ercan,
      Sizi kandırmışlar. Sizin önce YGS ardından PMYO sınavlarına girmeniz gerekiyor. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  21. meryem dedi ki:

    merhaba…ben bir duyum aldım araştırdım ama bu konu hakkında bir bilgiye ulaşamadım…polislikte en fazla kilo 80 imiş…doğrumu…?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Meryem,
      Sitemizden 2014 PMYO Boy Kilo Şartları konusuna bakabilirsiniz. Öyle bir şey yok. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  22. nuriye dedi ki:

    acık ögretim lısesınde  okuyorum polıs sınavlarına gırebılıyormuyum

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Nuriye,
      Tüm lise mezunları PMYO sınavlarına girebilirler. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  23. merve dedi ki:

     Akademiyi bitirdikten sonra  atamadan sonra yunus polisligi kendimizmi şeçiyoruz  komiserlermi

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Merve,
      Nerede ihtiyaç fazlaysa orada çalıştırılırsınız. Sizin elinizde olan bir şey değil.

  24. nurgül dedi ki:

    sağlık meslek lisesi hemşirelik bölümü son sınıf öğrencisiyim polis akademisi ya da polis meslek yüksek okuluna gidersem hemşirelik diplomam geçersiz sayılır mı? şimdiden teşekkürler…

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Nurgül,
      Artık polis olacağınıza göre dolayısıyla hemşirelik diplomanız bir işe yaramaz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  25. melis dedi ki:

    ben henüz 8. sınıfa gidiyorum. hangi polis lisesine yada okuluna gitmeliyim cevaplarınızı en kısa zamanda bekliyorum

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Melis,
      İstediğiniz liseye devam edebilirsiniz. Lise son sınıfta polis olabilirsiniz.

  26. halil dedi ki:

    peki LYS kactan alıyolar

  27. ridvan dedi ki:

    Ozel anadolu lisesinden akademiye girebilir miyiz ?

    yatili kalmadan tahsil surdurulebilir mi ?

    ayrica lysde taban puani gectigimizde okula kesin olarak girebiliyor muyuz ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ridvan,
      Tüm sorularınzın cevapları sitemizde yazmaktadır.

  28. senem dedi ki:

    Akademiden mezun olunca hiç bi sinava girmeden hiç bişey yapmadan direkt  olarak göreve mi başlanıyor yoksa ösym sınavlarından birine girmek gerekiyo mu  

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Senem,
      Hiç bir şey yapmıyorsunuz. Direk atama.

  29. kral dedi ki:

    bişey sorcam lysden mi başvuru yapılıyr polis akademisine eğer öyleyse 2 gün kaldı tercih için puanlar açıklanmadı ?

  30. esra dedi ki:

    2013 pmyo ya girip ayrica polis akademisine basvru yapabliyoz mu

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Esra,
      Tabi ki her ikisine de başvurabilirsiniz.

  31. alperen kenger dedi ki:

    peki nasıl motorlu polis olunur yani yunus.Detaylı bir şekilde anlatır mısınız?
     

    1. fatih dedi ki:

      Bunun için özel bir yeteneğe gerek yoktur.Şehir içi trafik görevi verilirse ki verilebilir.Yunus olmak için özel yapman gereken bir şey yok.Amirin kimi seçeceği daha önemlidir.Tabi a2 ehliyeti ve motor kullanma kabiliyeti de bu seçimde etkendir.

  32. mucahit dedi ki:

    temmuz 1992 doğumluyum akademiye girebilirmiyim bilgisi olan varmı

  33. esra dedi ki:

    2014 yılında polis akademisine kız öğrenci alınacak mı

    1. fatih dedi ki:

      Hayır alınmayacaktır.Yüz erkek öğrenci alınacaktır.

  34. Fatih Er dedi ki:

    peki polis akademisi Ayrı bir sınav yapmayacak diye bir bilgi aldık doğrumu 

  35. seyda dedi ki:

    2013 yılında neden polis akademsine bayan alınmıyor haksızlık değil mi ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Şeyda,
      Çünkü ihtiyaç duymuyor.

  36. enes dedi ki:

    bu seneki ygs sınavından 219 aldım. ama şimdi yapılacak olan lys sınavından 350 veya daha üzeri alırsam polis akademisine gidebilir miyim??

  37. ikbal dedi ki:

    ben hala bir cevap bekliyorum…

    1. serdar dedi ki:

      Lise ayrımı yok herhangi bir lise ve dengi okul mezunu olmak yetiyor

  38. komser23 dedi ki:

    yaşi 24 gün alamış değil pmyo da öylee yaawww bi,şide istediğimiz olsun pmyo 248 kaldı akademi 22 gün aldık şimdi niyee 24 gün almamiş olsun buda büyüklerimizden yardımcı omalırını dilıyoruzzz

  39. aşkın dedi ki:

    arkadaşlar ben polis akademisne başvurmak istiyorum 24.09.1990 doğum tarihim başvuruda bulunabılıyor muyum yardımcı olursanız sevınırım

    1. Atilla dedi ki:

      yaşın büyük olamazsın

  40. ikbal dedi ki:

    ben ticaret meslek lisesini okuyorum. ygs sınavından 2 yıllık pmyo gitmek istemiyorum lys sınavından istenen baraj puanını alıp akademiye girmek istiyorum. meslek lisesi olmam buna engel mi
    ?

  41. gizem dedi ki:

    Merhabalar ben yunus olmak istiyorum. Bunun icin pmyo bitirmem yeterli mi 

  42. havva dedi ki:

    polis akdemisine kızlar çok zor alınıyor mu? 

  43. yusuf sunar dedi ki:

    lise ikideyim polis olmak istiyotum 70 kilo ve 180cm boyundayım bilgi verebilirmisiniz

  44. Nigar dedi ki:

    men POLIS olmaq isteyirem. bu menim ushaqliqdan arzumdur. Azerbaycanda qadin polisler azdir ve aileler de izn vermir.

  45. Nigar dedi ki:

    Salam admin. mwn azerbaycanliyam. hal-hazirda Bakida yashayiram. 04.04.1997-de dogulmusham. 2014-de imtahandan kechib Turkiyeye unuversitete oxumaga gelecem. men 1 il orada oxuduqdan sonra Polis Akademisine keche bilerem. XAHISH EDIREM MENE KOMEK EDIN !!! Indiden teshekkurler.

  46. zeynep dedi ki:

    kore gazisi çocukları pmyo sınav puanlarından yararlanabiliyormu? lütfen yardımcı olurmusunuz.

    1. enda dedi ki:

      yararlanıyolar .
      die biliyorum ve 140 ı geçince alınıyolar.

  47. arda dedi ki:

    2013 pmyo ön başvuruları ne zaman başlayacak

  48. remzi dedi ki:

    artık ön başvuru sistemini açarsınız inşallah

  49. seda dedi ki:

    ön başvurular ne zaman

  50. nuru dedi ki:

    lütfen şu ön başvuru sistemini açın artık bekleyecek sabrımız kalmadı

  51. nuru dedi ki:

    2013 pmyo ön başvuruları ne zaman başlayacak ygs sonuçları açıklandıgından beri bekliyoruz

  52. Yakup çetintaş dedi ki:

    Lys de hangi bölümden almalıyız başvuru puanını

  53. Bahadır dedi ki:

    Sevda lise 4 ün 2 . doneminin ortasında ygs die bir sınav oluyorsn ve o sınavdan PMYO nun belirledigi barajı geciyorsun 2 hafta sonra internet uzerinden ön basvuru yapıyosn snra bizzat kendin yapıyosn basvuruyu mülakatı gectikten snra okul kapanınca yazılı sınavıda verirsn sorn kalmadı…… tuba özdemir senn sordugun soruyu sormadn biliyorm cünkü adam 250 olarak belirlemis sen 219 dan bahsediyosn istersen 249 al olmaz 250 ve üzeri şart……

  54. tuba özdemir dedi ki:

    baraj puanı açıklandı 250 alan girebilir ama benim puanım219 girebilirmiyim billginize ama daha lys ye girecem orda yüksek alırsan nasıl olacak bilemiyorum bilgilendirirseniz sevinirim

  55. Sevda dedi ki:

    ben şu an lise 3 okuyorum polis olmak çok istiyorum bunun için yapmam gereken şey ney? lise sonda sınavları oluyor diye duymuştm bilgindrrsenz çok sevinrm teşekkrrler…

  56. Fatih dedi ki:

    ben 18 yaşımı doldurdum ygs 3 en yüksek puanım 253 tür.
    polisliğe girebilirmiyim taban puanları acıklandımı ?
    bilen varsa cevaplarsa iyi olur

  57. cahit efe dedi ki:

    ygs puanı bizim lys yi etkiliyecekmi yoksa sadece lysdenmi 350 almamız gerek ona göre çalışalm.

  58. ahmet dedi ki:

    lys hangi puan türünden alıyor.onu soylermisiniz .

  59. esma dedi ki:

    polis akademisine meslek liseleri girebilir mi ? benim bu sene ygs puanım 341 ve 333 ama yastan kaybediyorum seneye daha cok calısıp akademiye girmek istiyorum ama meslek lisesi cıkıslı olucam bir bilginiz var mı

    1. Hakan dedi ki:

      Ticaret
      Turizm
      İmam hatip meslek liseleri başvurabılır

  60. mevlut dedi ki:

    Polis akademisi icin normal dort yilliklardaki gibi iki sinavinda ortalamasi mi alinacak yok sadece lys mi baz alianaack ?

  61. Mert dedi ki:

    ”Sınavın yapıldığı yılın 1 Ekim (dahil) tarihi itibari ile 22 yaşından gün almamış olmak  (01 Ekim 1992 tarihinden sonra doğmuş olmak) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde önceki yaşa göre işlem yapılır. ”  Bu madde POLİS AKADMİSİNİN . yalnız polis MYO da 18 yaşını tamamlamış olmak şartı var.

  62. Mert dedi ki:

    AKADEMİ 1 ekimden sonra 22 yaşını doldurmamış olmak şartı var. ama 1 ekimde 18 yaşında olmak gibi bi sınır yok. acaba yanlış mı anladım?

  63. Mert dedi ki:

    abi sanıyorsam polis AKADEMİSİ için illa 1 ekimden sonra 18 yaşında olmak gibi bi şart yok. polis MYO da bu şart var. 

  64. mehmet dedi ki:

    merhabalar masal. 24.12.1995 doğumluyum akademiye başvuru yapma gibi imkanım var mı

  65. ilker dedi ki:

    en düşük kaç puan almalıyım…???   

  66. kayahan dedi ki:

    merhaba bende polis olmak istiyorum ama trafik polisliği istiyorum kendimiz seçebiliyormuyuz acaba yoksa onlar kafasına göremi atıyorlar

  67. hicran dedi ki:

    Kimliğimde 15.01.1996 yaziyor seneye basvursam yasim uygun olur mu

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Hicran,
      2014 yılında uygun olur. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2013 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  68. Cihangir dedi ki:

    polis akademisini bitirdikten sonra görev yerleri tam olarak neresi oluyor? (Ankara İzmir İstanbul diyorlar). PMYO bitirince önce doğu görevi varmış ama akademiyi bitirince neresi olduğunu tam olarak anlayamadm. Yardımcı olursanız sevinirim..

  69. Mehmet ŞAHİN dedi ki:

    Merhaba admin.
    Ben 2013 Polis Akademisi Sınavına girmeyi düşünüyorum. Sormak istediğim şey : mezun olup komiser muavini olarak işe başladıktan sonra nasıl ve ne kadar sürede rütbe atlanıyor ? Diğer bi sorum da : komiser muavinleri ve diğer üst rütbelilerin maaşları tam olarak ne kadar ? Size zahmet vakit bulduğunuzda sorularımı yanıtlarsanız sevinirim. Şimdiden çok teşekkür eder, saygılarımı sunarım. Kolay gelsin…

  70. ahmet dedi ki:

    merhaba, polis akademisinde telefon(kameralı), laptop vb. yasakmı acaba

  71. ADEM dedi ki:

    MERHABALAR,

    BEN ADEM KOLDA YANIK OLUNCA  ELEMELERDE ELENİYORMUYUZ…….

    SAYGILARIMLA 
    İYİ ÇALIŞMALAR..

  72. İbrahim dedi ki:

    Merhaba
    ben 23.06.1995 doğumluyum. Polis akademisine girebiliyor muyum ? Birde akademi ygs puanıyla almıyor muydu ? Ben bu zaman kadar hep ygs çalıştım. Bana hep öyle dediler. Lys ne zaman oldu ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba İbrahim,
      Sizce 4 yıllık bir fakülteye ygs puanınızla yerleşebilirmisiniz?

  73. beytullah dedi ki:

    masal polis akademisinde polis savunma taktiklerimi var sadece yoksa aikido karate eskrim v.b tarzı şeylerde varmı polis kolejindeki gibi

  74. ahmet dedi ki:

    s.a admin

    Ben 25:02:1996 doğumluyum seneye yani 2014 ‘te girebilir miyim Polis Akademisine ?

    bide ben meslek lisesi bilgisayar bölümü öğrencisiyim kendi alanımla ilgili bi konumda olur muyum ?

    CEVABI HEMEN VERİRSENİZ SEVİNİRİM İYİ GÜNLER

  75. merve dedi ki:

    03.11.1995 doğumluyum lise son sınìftayım 2013 polis akademisine başvura bilir miyim?

    1. baki can dedi ki:

      giremezsin tam 18 yaşını doldurman gerekli

  76. beytullah dedi ki:

    yanlışdır 

  77. EMRAH KARTAL dedi ki:

    yanlış bılmıyosam pmy da 1 sınıf da sınavlar var ordan gıdılebılyomus bu bılgı dogrumudur.

  78. beytullah dedi ki:

    emrah kartal gitme şansın yok ya akademiye gitcen yada pmyo

  79. beytullah dedi ki:

    masal sen beni yanlış anladın ben akademiniin yaş sınırı tam bilmediğim için sormuştum kb 

  80. EMRAH KARTAL dedi ki:

    pmyo ya gıtıkden sonra akademıymı e gıtme şansımız varmı pmyo dayken

  81. beytullah dedi ki:

    masal ben 02.07.1999 doğulmuyum yani 4sene sonra yaşım tutuyormu polis akademisi için şuanda 8.sınıf öğrencisiyim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Beytullah,
      Sanırım bunu sizde hesaplayabilrisiniz!

  82. EMRAH KARTAL dedi ki:

    pmyo ya gıden ler başkomıserlık rutbesınden ılerı gıdemıyorlarmıs bu bılgı doğrumudur

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Emrah,
      Evet bu bilgi doğru. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2013 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  83. beytullah dedi ki:

    masal polis akademisi güvenlik bilimleri fakültesi ne oluyor acaba ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Beytullah,
      Emin ol tüm sorduğun soruların cevabı sitemizde mevcut beytullah.

  84. kadir dedi ki:

    merhaba ben 02.7.1995doğumluyum ama şuanda lise 4te okuyorum yaşım tuutyormu birde yaşımı mahmkemeye vererek yaşımı küçültebilirimyim

  85. berfin dedi ki:

    baktım ama bişey anlamadım siz bana yardımcı olabilirmisiniz meslek lisesindeyim akademiye kayıt yaptırıp polis olabilirmiyim 🙂

  86. hatice dedi ki:

    merhaba ben hatice . 24.11.1995 doğumluyum 2013 polis akademisi sınavlarına girebilcekmiyim ? birde yukarıda vermiş olduğunuz tarih polis akademisi sınavları içinde geçerli mi cevap verirse çook mutlu olurum

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Hatice,
      2013 Polis Akademisi için yaşınız küçük. Sitemizi takip etmeye devam ediniz.

  87. berfin dedi ki:

    iyi gnler ben meslek lisesi 2.snfım ve polis olmak istiyom polis akademisine kayıt yaptıra bilirmiyim 2015te mezun olcam akademiye kayıt yaptırmak için ne yapmam gerekir doğum tarihim 25/11/1997 polis akademisine girebilirmiyim 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Berfin,
      Sitemizden Polis akademisi bölümüne bakarsanız gerekli bilgiyi alabilirsiniz.

  88. berfin dedi ki:

    merhaba ben meslek lisesi 2.sınıfım ve pols olmak istiyorum ynede geçiş yapabilirmiyim doğum tarihimde 25/11/1997 2015 te mezun olacam polis akademisine geçebilirmiyim?

  89. kadir dedi ki:

    masal hala cevap alamadım 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Kadir,
      Ne konuda?

  90. kadir dedi ki:

    merhaba masal aklıma bir soru takıldı ben busene polis akademisne gircem ama girdiğimde 4sene okduktan sonra komser yardımcısı olarak mesleğe başlanıyor ama sadece polis koleji mezunları amir olabiliyormuş sadece akademi okuyanlar başkomsier olabiliyormuş yani amir olamıyorlarmış bu doğrumu şmididen teşşekür ederim

  91. beytullah dedi ki:

    200 kardeşim bu arada hala akademiye girme şansım yani busene 2ay var lysye ama belki sözelden iyi puan alırsan girersin 🙂

  92. Muhammet dedi ki:

    Cevabınız için teşekkürler bir sorum daha olacak geçen sene akademiye kaç ögrenci alındı bir bilginiz varmı?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Muhammet,
      Sitemizde polis akademisi bölümünde yazıyor.

  93. Muhammet dedi ki:

    Merhaba ben 21.04.1996 dogumluyum seneye sınava girsem 2014 te akademiye girebilirmiyim ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Muhammet,
      2014 polis akademisi için yaşınız uygun.

  94. Furkan dedi ki:

    Merhaba…Ben 5 Ekim 1996 doğumluyum, şu an 11. sınıftayım, 2014′de mezun ve 5 Ekim 2014 yılında 18 yaşına gireceğim ama polis meslek yüksekolullarına giriş şartları arasında “1 Ekim itibari ile 18 yaşını doldurmuş olmak” diye bir madde var bu durum benim için bir sorun teşkil eder mi ?Bir sorum daha olacaktı; Polis Akademisine girmek için lys sınavlarının herhangi birinden 350 ham puan aldıktan sonra polis meslek yüksekokullarında olduğu gibi polis akademisine girmek için de başka bir sınava giriliyor mu ? Bir de ben polis çocuğuyum. Bu durumun benim için bir avantajı olur mu?TEŞEKKÜRLER…

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Furkan,
      2015 yılıda girersiniz. Bir avantaj olmaz.

  95. irem yılmaz dedi ki:

    8. sınıf ögrencisiyim  hangi ayda polislige müracat edebilirim ? 

  96. birgül dedi ki:

     ben lıseden mezun oldum ama hıç bı bılgım yok arastırma yapıyorum elbette ve sıze sorayım dedım ben pmyo sınavı ıçın basvursam sınavı kazandım dıyelım akademıye gırebılrmıyım …dırek olarak 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Bigül,
      Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  97. derin dedi ki:

    merhaba masal benım sorum şu.lise mezunlarıda bu sınava gırebilirmi? ben atığınız linkten okudum.sağolun cok duyarlısnız gerckten takdır etım fakat diğer haber kaynaklarada baktım. bır tanesınde olur diyor.dğerınde mumkun değil denılıyor.siz acıklık getrrseniz memnun olucam.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Derin,
      Polis akademisi sınavına lise mezunları girebilir. Diğer sorunuzu anlamadım. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  98. necati dedi ki:

    sinavi kazandik mezun olduk komser muavini olarak atandik maas ne kadar olacak? gecenin bi yarisinda telefonla cagiracaklarmi? komser muavininin nöbetleri polis memuru gibimi aynimi?

  99. beytullah dedi ki:

    ygs den barajı aşınca ygs den belirli bir puan istemiyor demi yani 2.oturum sözel lys diye düşünsek ona girsek sadece oluyormu

  100. tgce dedi ki:

    polis akademisine kac bayan aliniyor 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Tuğçe,
      2013 Polis Akademisi alım sayısı açıklanmadı.

  101. büşra dedi ki:

    merhaba 
    bu yeni yapılan değişiklikler yani gözde lazer kabul etme ve boyda 162 ye düşüş sadece pmyo da mı geçerli yoksa polis akademisinde de geçerli mi? şimdiden teşekkürler 🙂

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Büşra,
      Sitemizden Yeni sağlık şartları yönetmeliğine bakarak bilgi alabilirsiniz.

  102. beytullah dedi ki:

    ben soru sorma anlamında demiştim 🙂
    kb

  103. beytullah dedi ki:

    polis koleji mezunları emniyet amirimi oluyorlar yani polis akademisi mezunlarıda başkomserliğe kdar yükselebiliyorlar 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Beytullah,
      Bilip bilmeden yorum yapma. Alakası yok!

  104. beytullah dedi ki:

    peki belli bir süreden sonra başkomiser olabilirmiyiz ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Beytullah,
      Evet olabilirsiniz.

  105. muhammed öztürk dedi ki:

    12.11.1996 doğumluyum seneye 2014 te akademiye girebilirmiyim ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Muhammed,
      Yaşınız küçük.

  106. ramazan k. dedi ki:

    admin pa sınavı hakkında bilgi verir misin bide pa sınavından kaç almak gerekir ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ramazan,
      Pa hakkında detaylı bilgi almak için sitemizden polis akademisi bölümüne bakmanız yeterli olur.

  107. orkun dedi ki:

    mezun olduktan sonra mesela asayiş şubesinde çalışıoruz fakat bi birim mi seçmek zorundayız yoksa asayiş şubesinin bütün birimlerine bakabiliriz

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Orkun,
      Size görev verirler zaten. Yani bunları dert etmeyin. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  108. ramazan dedi ki:

    admin bi sorum olacak ben lys puanında gerekli puanı aldıktan sonra hem akademiye başvursam hemde ösym tercihini yapsam olur mu ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ramazan,
      Olur.

  109. Bayram dedi ki:

    Merhaba geçen yılın polis akademisi sınavı sorularına nasil ulaşabilirim ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Bayram,
      Polis akademisi sınav soruları imha ediliyor. Ulaşamazsınız.

  110. ahmet dedi ki:

    Merhaba

    Emniyet malülü Şehit veya Gazi eş ve çocugu denmiş açıklamada

    Askeriyeden Gazi olanlar için bu kural geçerli değil sanırım ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ahmet,
      Kurum kısıtlaması yapılıyor.

  111. sezer dedi ki:

    merhaba, 

    pmyo’ya girdikten sonra komiserliğe geçme gibi bir durum var mı ? varsa koşulları nedir ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Sezer,
      Meslekte polis olarak 6 yıl geçirdikten sonra komiserlik sınavlarına girebilirsiniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2013 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  112. serkan dedi ki:

    mrb ben serkan bende pols olmak istiyorum fakat bi türlü nasip kısmet olmadı inşallah bi gün bende olurum tşk.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Serkan,
      PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2013 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  113. büşra arabacı dedi ki:

    ben 10sınıftayim 12.sinifa gelince polis akademisi sinavina gireceğim şimdiden sinava hazirlik yapmak istiyorum hangi kaynakları önerirsiniz

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Büşra,
      Ne yazık ki Polis Akademisine yönelik hazırlık kaynakları bulunmamaktadır. İsterseniz Pmyo’ya yönelik kaynağımız bulunmaktadır. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2013 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  114. Zekeriyya tekin dedi ki:

    bölüm fark etmiyor değilmi herhangi birinden 350 ?

    1. eray dedi ki:

      fark etmiyo birinden 350 alman yeterli

    2. Şevval Nur dedi ki:

      Evet, bölüm farketmiyor, herhangi bir puan türünden belirlenen puanı almak şartıyla Polis Akademisine başvuruda bulunabilirsiniz.

  115. memet ali dedi ki:

    YGS puan olarak değilmi puan barajları ne lyssi ??? LYSYEDEMİ GİRMEK GEREKİYOR ??? PMYO

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Memet Ali,
      Sorunuza cevap alabilmeniz için lütfen mail adresinizi doğru yazınız!

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir