2014 Polislik Alım Şartları

Polis Haber MaSaL
sponsorlu reklam
2014 Polislik Alım Şartları

2014 Polislik Alım Şartları

Polis adaylarının en çok sorduğu polislikle ilgili soruları cevaplamaya devam ediyoruz. Bu konumuzda 2014 Polislik Alım Şartları konusuna değineceğiz. Daha Önce 2014 Polislik Alımı konusunda da belirttiğimiz gibi 2014 Polislik Alımı 4 farklı şekilde yapılacak. Yani 2014 Polislik Alım Şartları üzerine tartışma yapmadan önce 4 farklı Polislik Alım Şartının olduğunu bilinmesi önem arz ediyor. Lütfen aşağıda sıralanan polislik okullarından birini seçerek tercih yapınız. ilgili bölüme bakarak bilgi alınız.

PMYO (Polis Meslek Yüksek Okulu) (Lise, Ön Lisans, Lisans YGS Puanı)

POLİS AKADEMİSİ (Lise, Ön Lisans, Lisans LYS Puanı)

POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlükleri ) (Lisans KPSS P3 Puanı)

POLİS KOLEJİ (8. Sınıf Öğrencileri SBS Puanı ile)

giriş yapabilmektedirler. Lütfen bu konumuzun altına soru sormadan önce lütfen sitemizden ilgilendiğiniz polis okulunun haberlerine bakarak bilgi alınız. Bu alımların dışında sitemizden KORUMA MEMURU ALIMI bölümüne bakmayı unutmayınız.

Sosyal Ağlarda Paylaş

{MaSaL}

“2014 Polislik Alım Şartları” üzerine 347 yorum

  1. Sabiha gençtürk dedi ki:

    Merhaba ben lise 3 e geçtim polis olmak çok istiyorum ama ben kapaliyim sizce polis olabilir mi yim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Sabiha,
      PMYO kazandığınızda başınızı açmanız gerekecektir.

  2. recep dedi ki:

    imam hatip mezunuyum ygs puanım 300.lys iyi puan alıp 4yıllık polisliğe gidebilirimiyi.

  3. ISMAIL dedi ki:

    SLM .. Dedem zamanında emnıyet teskılatında başkomıserlık yapmıstı. Ben bundan dolayı yararlanabılıyormuyum . teşekkurler

  4. ela dedi ki:

    Iz önemli mi  kolumda küçük bir iz var kilomda 70 seneye de ygsye gireceğim lütfen cevap verin

  5. ayşe dedi ki:

    ben 18 yaşındayım okulu bitirmedim 8.sınıfta bıraktım polis olmayı çok istiyorum aileme ve türkiye cumhuriyetine yararlı biri olmak istiyorum özellikle polis olmak istiyorum 

  6. yasar yildiz dedi ki:

    Ben lise 2 ogrencisiyim polis olmak istiyorum 

  7. Resit dedi ki:

    Lise mezunuyum ygsde cok kaydirma yaptim 130 aldim polis olmak istiyorum ek bi hak geldi deniliyo onun icin ne yapmam gerekli acil donerseniz sevinirim

  8. merve dedi ki:

    ben liseye gidiyodum sonra bıraktım pişman oldum acık ögretim lisesine yazıldım ama polis olmayı cok istiyorum olabilirmiyim olabilirsem nasıl başvurabilirim yani polis olabilirmiyim lisenn bitmesine az kaldı açıktan lise bittikten sonra polis olmak için ne yapabilirim

  9. merve dedi ki:

    ben liseye gidiyodum sonra bıraktım pişman oldum acık ögretim lisesine yazıldım ama polis olmayı cok istiyorum olabilirmiyim olabilirsem nasıl başvurabilirim yani polis olabilirmiyim lisenn bitmesine az kaldı açıktan lise bittikten sonra polis olmak için ne yapabilirim 

  10. merve dedi ki:

    merhaba benim boyum 161 elenirmiyim. babamda polis bu bana  yardimci olurmu?

  11. ezgi dedi ki:

    şuan kı puanlar kaç söylermisiniizz

  12. burak dedi ki:

    arkadaşlar  ben pmyo girmek istiyorum liseden sonra ama  şuan  lise  2  ögrencisiyim  arkadaşlar  polis okulları kapanacak mı yardımcı olumusunız bana?

  13. sorucevap dedi ki:

    pomem yaş sınırı 26 ya mı dustu kesin bisey söyler misiniz ?

  14. furkan dedi ki:

    Seneye eger bir değişiklik olmazsa pmyo basvuracam yeni yasa çıkacak pmyo lar kapanak diye söyletiler var dogru mu? Seneye nasıl alacaklar ygsden basvuru yapıp yine 2 yıl okunabilecek mi?

    1. kader dedi ki:

      ben polis olmak istiyorum. eğitim seviyem ön lisans polisliğe nasıl başvurumu nasıl  yapabilirim.

  15. Ece dedi ki:

    Cocukken kaza atlattim parmagim kapinin arasinda kaldi tirnagim koptu cok rahat kullanabiliyorum. Onun haricinde boy kilo vs. Sıkıntım yok polis olabilirmiyim?

  16. medine dedi ki:

    Ya ben 18yasindayim ama daha yeni 9.sinif ogrencisiyim polis olmama engel bir durumu varmi

    1. merve dedi ki:

      Ben 9.sınıf öğrencisiyim polis olmak istiyorum fakat göz problemim var
      Gözlük kullanıyorum ama görme bozukluğum yok fakat kayma var gözlerimde va numaralarım yüksek polis olmama engel bir durum olur mu?

      Hayırlı günler

  17. medine dedi ki:

    Ya ben polis olmak istyorum ama imam hatip ogrecisiyim. Ayni zamanda 18 yadindayim olurmu…

  18. nur velioğlu dedi ki:

    ileri derecede miyopluk var polis olabilirmiyim

  19. kemal dedi ki:

    Benim yaşım suan 21 polis olmak istiyorum olabilirmiyim 8 zinci sinfi bitirdim 

  20. Yunus Emre dedi ki:

    merhaba benim 25.11.1996 dogumluyum liseye yeni başladım 4 yılda bitirdiğim zaman yaşım 22 oluyo polis olabilir miyim ? birde vücudumda dövme var sildirdiğim zaman hafif iz kalabilir engel olur mu ?

  21. gurbet dedi ki:

    ya bn liseden bu geçensene mezun oldum ama 07,10,1997 doğumluyum alırlar mı? ayrıca ygs den kaç almamız lazım…lütfen yardım edin bunları öğrenmem lazım 

  22. tuana dedi ki:

    önlisans mezunuyum açıköğretimden de 4 yıllığa tamamlıyorum 91 doğumluyum ne yapmam gerekiyor 

    1. yalçın dedi ki:

      Kpss lisansa girecek ve en az 60 puan alacaksın sonra pomem alımlarıni takip et başvurular bu aralar başladı

  23. Yasin Korkmaz dedi ki:

    Ticaret meslek lisesi Açık Öğretim mezunları PMYO ya girebilir mi ?

  24. Baris dedi ki:

    meraba ben meslek lisesi son sınıf okuyorum bu sene kpss ye girdim puanım 59.76 ortaögretimin pmyo sınavına girebilecegini duydum kpss ile alacaklarını bunun hakkında bi bilginiz varmı cevablarsanız sevinirim.

  25. Evrim dedi ki:

    merhaba ben iki yıllık büro yönetimi mezunuyum.polis olabilmem için 4yıllık mi mezun olmam gerekiyor?

  26. şansız adam dedi ki:

    vay be polislik aşkı gerçeğe yakındı ama hayal olaarak kaldı ve bitti. sanki yaşanmamış gibi birşey anlatılmaz bişey 

  27. serra dedi ki:

    Merhaba
    onlisans bankacilik,mezunuyum aof den iktisat okuyorm son snf basvurabilirmyimm

  28. tuba dedi ki:

    hemşirelik yapıyorum polislik okurken mesleğimi bırakmam gerekli mi

  29. YUNUS ALP dedi ki:

    1997 doğumluyum ygs ve lys de girecek bölümler nedir
    polis olmak için 😀

  30. YUNUS ALP dedi ki:

    AÇIK ÖĞRETİM SON 3 DÖNEM KALDI BU SINAVA GİREBİLİRİM DİİMİ

    1. merve dedi ki:

      Açık lise mi 

  31. mehmet erol dedi ki:

    Gazi cocuklarina kolaylik varmi ?

  32. sena dedi ki:

    merhaba. ben şuan lise ikiye gidiyorum mezun olduktan sonra polis kolejini lise ikide okuyabilirmiyim. geçebilirmiyim

  33. UGUR dedi ki:

    BENİM ÖNCEDEN Bİ MAHKEMEM OLMUŞTU BU POLİS OLMAMA SORUN OLUR MU

  34. denz dedi ki:

    merhaba bn polis olmak istiyorum ancak bekaretm yok bir engel olur mu ygs ye girecegm bu sene

  35. Ahmet dedi ki:

    Merhaba iyi günler benim sırtımda bir yag bezesi var tam sırtımın ortasında belirgin biraz Pmyo alımında mülakatta sorun olur mu ben bu meslek için ameliyat olmadım doktorlar iz kalır olamazsın dedi acilen birinden bilgi almam gerekli yardımcı olursanız sevinirim teşekkurler

  36. sinan dedi ki:

    merhaba  öncelikle   04/03/1994  doğumluyum  hakkımda hiçbir soruşturma ve sabıka kaydım yok..  boyum 1.90 kilom 92  acık lisede btirmeme az birşey kaldı  ben futbolcuydum  kolum kırılmıştı amelıyat oldum ve koluma platin takıldı ve kolumda dikiş izi var.. amelıyat oldukdan sonra 2 amatör 3 sene profosyonel top oynadım hiç bir sıkıntım olmadı  ve neler yapmama lazım yardımcı olursanız sevinirim…

  37. Ömerr dedi ki:

    Ben açık öğretim lisesi öğrencisiyim.
    Mezun olduktan sonra PMYO sınavına girebilme hakkım varmı?

    1. merve dedi ki:

      Bende aynıyım cok merak ediyorum pmyo girebilirmym

  38. zülküf dedi ki:

    iyi günler öncellikle ben polis olmak istiyorum yanlız kulağım otit var sadece sol kulakta işitme kaybı var fakat duyuyorum sizce polis olabilir miyim saygılarımla

  39. hüseyin dedi ki:

    ben lise son sınıf öğrencisiyim yaz tatilinde çalışırken iş kazası yaşadım belim demirle kesildi ve iz kaldı elenmeme sebep olurmu

  40. mert dedi ki:

    üni mezunuyum ve polis olmak istiyorum ve herhangi bir bilgim yok bu konuda. sınav ne zaman? nasıl atanıcam? hemen polis mi olacam? link atarrsanız sevinirim.

  41. görkem dedi ki:

    merhaba şuanda k.k.k da uzman çavuşum fakat polis olamk ıstıyorum neyapmam gerekır?

  42. can dedi ki:

    merhaba pmyo baraj puanları her sene düşüyor 2015 baraj puanı da düşmesi  mümkün müdür ?

  43. gokan dedi ki:

    lıse muzunu polis olabılırmı yardımcı olursanız sevınırım

  44. gokan dedi ki:

    kıse mezunu polis oluyomu

  45. tuhana dedi ki:

    merhaba, ben 15 yaşındaym ve10 yaşımda diz kapağımdan amelyat oldum ama dizkapağımdaki dikiş izleri hala duruyor acab polis olabilirmiyim en kısa zamanda cevap bekliyorum teşekürler

  46. laz dedi ki:

    Örgün muhasebe önlisans ve aöf işletme fakültesi lisans mezunuyum bende polis olmak istiyorum.ne yapmam gerekli yardımcı olursanız sevinirim

  47. ibrahim dedi ki:

    arkadaslar besyo mezunuyum polıs basvurları ne zman netten bı bılgı bıde gecen sene grdım boyum 1.66 cıktı tekrr sansımı deneybılr mıtyım 

  48. Enes dedi ki:

    Merhaba; Açıköğretim işletme (lisans) mezunuyum. Polis olmak istiyorum. Bu sene mezun oldum. 91 doğumluyum. Ne yapmam gerek bilgi verebilir misiniz ? 

  49. mustafa k dedi ki:

    Merhaba , benim bu sene lise son olcak 2015 pmyo sinavinda yaşım tam dolmuyo kazai rüşt belgesi alcam , girebilirim öyle demi cevaplarsaniz sevinirim simdiden tesekkurler

    1. MaSaL dedi ki:

      Cevaplamıştık.

      1. şansız adam dedi ki:

        masal 31,05,1992 yim 2015 için günden dolayı giremiyorum bimere yazdım bir sürü kuruma gönderildidiyor  pmyo günden dolayı başvuramayanlar için bi şey yapar msını sen bi konuşşsan  lütfen cevap yaz senin tahminlerin geneldee tutuyor teşekkür masal sende olmasan  pmyo adayları ne yapar belirsiz masal cevap bekliyom 

  50. saadet dedi ki:

    imam hatip lisesini okuyorum fakat polis olmak istiyorum öyle bir imkanım var mı

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Saadet,
      Tüm lise mezunları PMYO sınavlarına girebilirler.

      1. YUNUS ALP dedi ki:

        AÇIK ÖĞRETİM SON 3 DÖNEM KALDI BU SINAVA GİREBİLİRİM DİİMİ

    2. talha dedi ki:

      eğer gittiğin imam hatip anadoluysa her türlü meslek olunabilir

  51. Murat dedi ki:

    Beni en tehlikeli parkurdan geçirin ama Allah rızası için bu matematiği o sınavda sözelcilere sormayın en azından soru sayısını indirin bu adeletsizliktir ozaman ygsden tm sayısal şartı getirin umudumuzu kırmayın.Hayallerimizle oynamayın bence Bu adeletsizliktir haksızlıktır..BU BÖYLE OLMAZ.LÜTFEN BİR ÇÖZÜM GETİRİN MESALA YGS DEN İSTENEN PUANI ALALIM MÜLAKAT PARKURUNUDA GEÇELİM PARKUR ZOR OLSUN SINAV KALKSIN TORPİL KESİNLİKLE OLMASIN MÜLAKATTA YGS 270+zorlu mülakat olsun

  52. Murat dedi ki:

    mrb polislik sınavında matematik sözelcileri polis olma umudunu kırıyor polislikte matematikte matematik ne alaka neden insanların kaderlerinle oynuyorlar bu adeletsizlik ygs puanını alıyoruz mülakatı geçiyoruz sınavda matematik yüzünden herşey gidiyor.bu adeletmi neden bunu düzeltmiyorlar hırsızı yakalarken bir olayı yatıştırırken matematik hesabımı kuracaz Valla yazık günah..

  53. insaf dedi ki:

    Merhaba.ben lisans mezunuyum.kpss P3 puanım 85 polis olmak istiyorum.hangi sınavlara girmem gerekli? Yardımcı olabilir misiniz.teşekkür ederim.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba,
      Sizin Pomem alımlarına başvurmanız gerekiyor.

  54. zeynep dedi ki:

    Birkaç yıl önce ameliyat geçirmiş olduğum için dikiş izim mevcut ama şuan herhangi bir sağlık problemim yok polisliğe engel taşkil eder mi?

  55. busra dedi ki:

    Merhaba.Ben suan 2yillik acikogretim okuyorum.polislik sinavlarina girmek istiyorum.Ne yapmam lazim hangi sinava girmem lazim yardimci olurmusunuz?

  56. Hilal dedi ki:

    Mrb. Ben daha 15 yasındayım ama polıs meslegının sevdalısıyım sınavlarına lıse sonda mı gırecegım.? tesk ederm

    1. Şahin dedi ki:

      Kardeşm ben son senedeyim lise son. YGS puanın cok önemli tabi LYS ye katılmayacaksan YGS sınavından 2014-2015 yılında dair 250 puan net veya üstü alman gerekli. Sonra 4 yıllık mülakatlar ve atanma.

  57. Eliff t dedi ki:

    Merhaba. Benim adım Elif Topal,boyum1.74 yaşım15 kilom57 sbs puanım298.834. Ben polis olmak istiyorum geçen sene numaranızı internetten buldum ve aradım bana öğrenci alıp alınamayacağı hakkında bilgi verilmedi internette ise öğrenci alınmayacağını duydum ve bu sebeple düz liseye gittim sınıfımı başarıyla geçtim 10.sınıf oldum.Belki nakil alınırım umuduyla aynı siteyi yine takibe aldım fakat bu yılda öğrenci alınmadığını duydum.Bir de Ankara’da ki polis kolejinin kapanacağını duydum polis kolejleri kapanıcaksa biz nasıl polis olucağız? Benim polis olma şansım var mı?Lütfen yardımcı olun sayfanıza bir çok kez mail attım fakat hiç bir yanıt gelmedi.

  58. mehmet dedi ki:

    merhaba; iyi günler ben 2 yıllık üniversite mezunuyum. polis olmak istiyorum. yaşım: 26/08/1987, 27 eylülde kpssye gireceğim. yaşım sorun mu yada olmam için ne gerekli?

  59. selcuk dedi ki:

    slm kolay gelsin bundan 2 sene önce bir motorsiklet satın aldım ve ruhsatının gelmemesi üzerine plakayı sorgulattırdım motorsiklet çalıntı çıktı ve motoru satan adam ben sattım beyanı etmesiyle şüpeli kurtuldum sonuç olarak iş savcılığa gitti yeterli deilil olmaması şüpelilerin tutarlı ifadelerinden beraat edilmiştir diye kâğıt geldi kardeşim polislik sınavına girecek bu konuda sıkıntı olurmu teşekkür ederim

  60. uğur dedi ki:

    mrb ben 13/11/1991 doğumluyum acaba kaç sene daha sınavlara girme şansım var birde
    yaş sınırı nedir teşekkürler

  61. okan doğruer dedi ki:

    turizm otelcilik bitirip polis olunabilirmi ?

  62. ömer dedi ki:

    05.10.1992 doğuluyum 2015 ygs ile polis olabilir miyim askerligi yapmadım tescilli teşekkürler

  63. Gunal dedi ki:

    Lisans mezunuyum kpss den 61 puan aldım polislige basvuru yapmak istiyorum ama
    Basvuru tarıhı ve kosulları neler araştiriyorum ulasamıyorum.
    Bilgilendirir misiniz.Tesekkurler…

  64. şakir dedi ki:

    merhabalar . kpss p3 den 69 aldım . polıslıge basvuru yapıcam fakat benım gozlerımın toplam derecesı 3,5 . edındıgım bılgılere gore 4 numaraya kadar töleans varmış . dogrulugu hakkında net bılgı verebılecek arkadasalar yardımcı olursanız sevınırım 

  65. mehmet aytekin dedi ki:

    lise 3 e gidiyom polislik için şu anlık ne yapmam grek

  66. mehmet aytekin dedi ki:

    lise 3 e gidiyom şu anlık ne yapmam gerek

  67. man dedi ki:

    Bu pomem basvurulari bitti mi acaba ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba,
      Henüz başlamadı.

  68. burçin dedi ki:

    benim vücudumda tam on tane ben var iki tanesi bacağımda birisi dizden aşağıda diğeri dizden yukarıda bir tanıdığım pmyo ya başvuru yaptı ama bacağında ben olduğu için kaybetmiş ben polis olmak istiyorum acaba bu doğru mu 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Burçin,
      Doğru değil. Sorun olmaz.

  69. kayra dedi ki:

    Merhaba ben 4 yıllık okul öncesi mezunuyum kpss 65 pomem e başşvurmayı düşünüyorum sıralama yapıyorlarmı kpss puanına göre yoksa direk mülakata girebilecek miyim birde ayrıca yazılı sınav mı oluyor hiçbir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler şimdiden kolay gelsin

  70. halo dedi ki:

    2014 lisans pomem alımıları ne zaman ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba,
      Bizde bekliyoruz. Sitemizi takip etmeye devam ediniz.

  71. sabri dedi ki:

    ben 01.01.1992 dogumluyum askerligimi yapmadım 2015 pmyo başvurabilir miyim sizce yardımcı olursanız sevinirim ?

  72. mustafa dedi ki:

    meraba ben ımam hatıp lısesı son sınıf ogrencısıyım polıs olmak ıstıyorum bır sakıncası varmıdır sartları nelerdır ygsden kac almam lazım ? lutfen benım sorumuda cevaplarmısnız …

  73. ilker dedi ki:

    lise mezunuyum 24 yaşındayım polis olabiliyor muyum sınava girsem?

  74. nursen dedi ki:

    Merhaba ben lise mezunuyum  22 yasindayim bu sene ygs ye girdim ama puanim dusuk  nasil polis olabilirim .

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Nursen,
      Tekrar girersiniz.

  75. Fatih dedi ki:

    02.07.1990 doğumluyum 2015 ocak ayında ön lisans mezunu oluyorum. Polis olabilirmiyim

  76. furkan erol dedi ki:

    10.08.1999 dogumluyum.2 sene sonra polislik sınavına gırebılır mıyım ??

  77. mustafa dedi ki:

    meraba ben ımam hatıp lısesı son sınıf ogrencısıyım polıs olmak ıstıyorum sartları nedır bı sakıncası varmı? ne yapmam lazım ygsden kac alam gerekır?

  78. aslı dedi ki:

    merhaba ben 4 yıllık üniversite mezunuyum kpss puanı ile polis olabilir miyim başvurular nezamn başlıyor acaba

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Aslı,
      Zamanı geldikçe bilgi vereceğiz. Evet olabilirsiniz. Sitemizi takip ediniz.

  79. aslı dedi ki:

    merhaba ben 4 yıllık üniversite mezunuyum kpss puanı ile polis olabir miyim olabiyorsam nasıl ve ne zamn başvuru yapabilirim?

    1. MaSaL dedi ki:

      Cevaplamıştık.

  80. merve dedi ki:

    merhaba ben dört yıllık eğitim fakültesi mezunuyum 1993 mezunuyum 1.60 boyundayım polis yda komiser yardımcılığı olabilir mi, ne hangi sınavlara girmeliyim ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Merve,
      Komiser yrd. olamazsınız önce polis olmalısınız. Sizin Pomem sınavlarına girmeniz gerekiyor.

  81. Canan dedi ki:

    Merhaba Masal; 4 yıllık açıköğretim mezunları da polisliğe girebiliyor mu?

  82. harun ertürk dedi ki:

    merhaba ben 1994 dogumluyum 169 boyunda lise 1de bıraktım polis olabilirmiyim yada olabilirsem nasıl olabilirim

  83. emrullah dedi ki:

    merhaba, ben lisans mezunuyum. askerliğimi yapmadım ve 26 yaşındayım. 1.72 boyunda ve 95 kg ağırlığındayım. Polislik başvurusu yapabilirmiyim? ve başvuruda kpss p3 puanı en az kaç olmalı?

  84. mustafa boran dedi ki:

    merhaba iyi günler lisans kpssye gırdım ve 65 aldım lisans kpss den polislik alımı nasıl ve ne sartlarda oluyor tarihi ne zamn ne yapmam gerekıor bılgıendırırsenız sevınırım sımdıden tesekkurler ıyı günler

  85. asuman dedi ki:

    Ben 25 ayaşındayım acik oöğretim 4 .sınıfa ggeçtim 1.65 boyunda ym vvücudum da yara yada iz yk ppolis  olabilirmiyim sşimdiden cevap için tsk 

  86. mustafa dedi ki:

    merhabalar ben lise  son sınıfa geçtim bu 2015 yılında polislik sınavına gireceğim doğum tarihim 04.10.1997 acaba sorun olurmu yaştan dolayı
    beni bilgilendiriseniz sevinirim ayrıca mülakatlardan sonra ayriyeten yazılı polislik sınavı kaldırıldı diyorlar o doğrumudur

  87. vedat dedi ki:

    Meslek yuksek okul mezunuyum polis olmam icin neyapmaliyim..

  88. şeyma dedi ki:

    merhaba ben lisans mezunuyum polis olmak için başvurular başladı mı 

  89. sabri dedi ki:

    askerligi yampadım 

  90. sabri dedi ki:

    slm ben sabri 01.01. 1992 dogumluyum 2015 te başvuru yapabilirmiyim yoksa yaştan kaybediyor muyum ?

  91. sabri dedi ki:

    ben 01.01.1992 dogumluyum 2015 pmyo başvurabilir miyim sizce yardımcı olursanız sevinirim ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Sabri,
      askerliğinizi yaptınız mı?

  92. omer dedi ki:

    pymo e kitap  2015 ne zaman cıkıcak

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ömer,
      Ağustos ayının sonunda.

  93. rahim dedi ki:

    türbanlı (başörtülü) olabiliyormuyuz beli olmiycak kadar kapalı sekreter polis yada polis olabilirmiyiz.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Rahim,
      Olamazsınız.

  94. yağmur dedi ki:

    ben polis olmak istiyorum ve sbs ye girmedim teog sınavı denen yeni sistemin sınavına girdim liseden sonramı yoksa lise bittikten sonramı başvuru yPILIRR 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Yağmur,
      Sizin önce YGS ardından PMYO sınavlarına girmeniz gerekiyor. Lise son sınıfta girebilirsiniz.

  95. Mehmet dedi ki:

    Merhaba
    2 yıllık mezunum. askerliğimi yaptım. polis olup istihbaratta yer almak istiyorum ne yapmam gerekiyor ? veya MİT’te görev almam mümkünmü ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Mehmet,
      Sizin önce YGS ardından PMYO sınavlarına girmeniz gerekiyor.

  96. cafer sertkaya dedi ki:

    merhabalar 1993 doğumluyum 4 ay oldu askerden geleli boyum 167 cm acaba sorun olur mu ? teşekkürler

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Cafer,
      Sınırdasınız sorun olmaz.

  97. yusuf dedi ki:

    merhaba ben 1991 dogumluyum boy 1 68 kg 58 lise 1 okudm ve biraktim ve simdi polis olmak istiyorum ne  yapmaliyim bana yardimci olurmusunuz

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Yusuf,
      hem yaşınız hemde mezuniyetiniz yetersiniz.

  98. oski dedi ki:

    Merhaba lisans mezunuyum sınav ne zaman olacak ve baraj puanı kaç olacak size zahmet

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba,
      henüz ne zaman olacağı belli değil. Ayrıca baraj puanının geçtiğimiz senelerdeki gibi 60 olacağını düşünüyorum.

  99. lütfişşş dedi ki:

    admin biliyorum meşgulsun ama soruma cevap verebilirmisn acabs dişlerin yamuk olması polis olmaya engelmidir ? ? ? ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba,
      engel değil önemli olan çene yapısı.

  100. kaya dedi ki:

    başvurular ne zaman..benm kpss 72 aldım lisans mezunuyum polis olma şansım ne kadar

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Kaya,
      2014 Pomem alımları Eylül ekim gibi olur. Tabiki alım yapılırsa

  101. kaya dedi ki:

    meraba ben 25 yaşındayım lisans mezunuyum kpss den 72 aldım başvurular ne zamn ayrıca polis olma şansım ne kadar

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Kaya,
      Mülakatlardan aldığınız puan önemli.

  102. canan dedi ki:

    Merhaba benim boyum 1.63 sınırın 1.62 olduğunu biliyorum herkes elersin diyor gercekten eliyorlar mı?

  103. pffffff dedi ki:

    dişlerin yamuk olması polis olmaya engel oluyomu

  104. Aykut dedi ki:

    Merhaba Masal,

    2014 Pomem Baraj Puanı ne zaman açıklanır ?

  105. recep334230 hayt zor be kudret dedi ki:

    cok arastirdim hic bjryerde yokmu bu siralama kazann arkadaslar yazabilirmi puaninini ve siralamasini

  106. recep334230 hayt zor be kudret dedi ki:

    pomem 2013 kac puanla kaptti asil ve yedek olanlar

  107. büşra dedi ki:

    merhaba 1985 doğumluyum kpss’den 67 aldım polisliğe başvurmak istiyorum ama yaşımdan dolayı başvuru yapamayacağımı söylediler. sizce bu doğru mu? 

  108. Ugur Bakay dedi ki:

    Ben polis olmak istiyorum  polis okuluna nasil gidebilirim?
    Yunus polisi nasil olunur ben asil yunus polisi olayi istiyorum
    Kac puanlarla olabilirim ?
    2014de polis okuluna orenci alinacak mi?

  109. zahide dedi ki:

    ayrıca sağ elımın ıçınde yanık ızı var sorun olur mu mulakatta

  110. zahide dedi ki:

    merhaba 2014 kpss den 64 aldım sızce bu 64 yeterlı olur mu mülakatta bayan alımı az olduğundan dolayı kpss puanı yüksek olana öncelık tanıyolarmış doğru mu dıyelım kı benım mülakat not 100 olsun toplam 164 puan oluyo yanı tam anlamadım bu olayı teşk

  111. hamza bilal kurt dedi ki:

    merhaba ben matematik ogretmeniyim. polis olduktan sonra kurumlar arasi gecis yapip ogretmenlige gecebiliyormuyuz tesekkurler

  112. Arif dedi ki:

    Mrb 4 yıllık lisans mezunuyum 21 yaşındayım  herhangi bir amaliyat ve ya tedavi geçirmedim. Ağzımda diş telleri var ve Aralık ayında çıkacak. Mülakatta bir sorun olur mu?

  113. Civan dedi ki:

    Merhaba , ben sosyal bilgiler ogretmenliginden mezun oldum ve kpss 76 aldim olma ihtimali var mi ve basvurular ne zaman olacak ? 

  114. betül dedi ki:

    Merhaba
    Universite mezunlari icin bayanlarda aranan sartlari bulamadim bi aciklar misiniz ?

  115. hüseyin dedi ki:

    merhaba
    ben işletme mezunuyum. 01.01.1987 doğumluyum. 2014kpss den de 54,57 puan aldım .birde astsubaylık mülakatında hepatıt-b taşıyıcı en iyi değerlerden elendim. polis olur muyum ?

  116. Ali dedi ki:

    Polis olmak istiyorum malum bu sene kpss aşırı zordu 55 puan almışım benim yerleşmeme imkan varmıdır ? lütfen bana bilgi verseniz çok sevdiğim mesleğe bir an önce kavuşmak isterim

  117. Ali dedi ki:

    Slm  Ben kpss3 puan türünden 55 almışım lisans mezunuyum yerleşme şansım varmıdır boy kilo her şey full

  118. kaan dedi ki:

    Meraba yaşım 23 boy 1.88 kilo 62 puanım 72 şansım var mı acaba 🙁

  119. alican dedi ki:

    16 yaşındayım yüzümde sivilce ve izleri var polis olmak için sorun olurmu?

  120. Fırat dedi ki:

    Merhaba Masal , kısmetse 2015 pmyo ya girecegim.
    Çanakkalede yaşıyorum pmyo sınavları her şehirde oluyor mu mülakatlar felan.ve kaç soru soruluor pmyo yazılı sınavında.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaab Fırat,
      Sorduğunuz soruların cevapları sitemizde zaten mevcut, Biraz araştırsanız PMYO bölümüne baksanız göreceksiniz.

  121. umut dedi ki:

    Merhabalar Lisans mezunuyum.polislik için baraj puanı her sene değişebiliyor mu, yoksa sabit olarak sabit mi bu baraj puanı. Gerektiğinde puan yükseltilip düşürülebilir mi şimdiden teşekkür ediyorum.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Umut,
      Değişebilir. EGM istediği gibi değiştirir.

  122. ahmet dedi ki:

    mrb ben bu sene 4 yıllık işletmeyi bitirdim kpss ye girdim ve 56 aldım bu sene polis alım puanı kaç belli oldumu başvuru yapabilecekmiyiz..?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ahmet,
      2015 Pomem Baraj Puanının açıklanmasını bekleyiniz.

  123. ilhan dedi ki:

    merhaba. 30.08.1989 doğumluyum beden eğitimi antrenörlük bölümü mezunuyum askerlik görevimi yaptım. 2014 kpss den 53 puan aldım. polislik için yaşım uygun mu ? seneye kpss sınavına girsem aldığım puan geçerli olur mu yoksa 2 sene sonraki kpss mi bekleyeceğim? teşekkürler

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba İlhan,
      İsterseniz 2014 Pomem Baraj Puanının açıklanmasını bekleyiniz.

  124. furkan dedi ki:

    sa
     bu yaş tarhlerini polis akademisine dilekçe yazarak değiştirmek mümkün mü çünkü benim gibi  bir çok arkadaşım var bunla iligili bir şey yapsak yardımcı olurmusunuz ve polis akdemisi başkanlığı tarfından dikkate alınır mı ? 

    yardım olursanız çok sevinirim polis olmayı o kadar çok istiyorum ki buna kıelimeler yetersiz kalır.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Furkan,
      Elimizden geleni yaptık. Ama sandığınız kadar kolay değil.

      1. furkan dedi ki:

        ben dilekçe yazsam siz bana destek olurmusunuz.referans gibi 

      2. MaSaL dedi ki:

        Merhaba Furkan,
        Dilekçe yazarsanız referansa ihtiyacınız olmaz.

  125. snff dedi ki:

    meraba ben sınıf öğretmenliğinden polisliğe geçmek istiyorum bayan alımları ne kadar olucak ve 3.50 miyobum var lens kullanıyorum başvuru yapabilir miyim?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba,
      Henüz belli değil. Lazer tedavisi olmanız gerekiyor.

  126. esma dedi ki:

     Merhabalr Lisans mezunu için baraj puanı kactir…ve alımlarında olacağı tarih hakkında bir bilginiz var mi teşekkür ederim şimdiden…

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Esma,
      Daha henüz belli değil tarih. Büyük ihtimalle bu senede 60 puan olacaktır.

  127. furkan dedi ki:

    merhaba masal.
    ben 2015 pmyo ya başvurmak istiyorum ama 01.10.1992 ve 01.10.1997 tarihleri arsında akım olcakmış ama ben 15.10.1997 tarihinde doğdum beni polis okuluna alırlar mı ?

    başvuramaz mıyım? yaşdan dolayı elerler mi ? 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Furkan,
      2015 PMYO için yaşınız küçük.

  128. zeynep dedi ki:

    Merhaba, ameliyat izi bir sorun oluşturur mu?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Zeynep,
      iziniz nerenizde o önemli!

  129. zeynep dedi ki:

    Şuan bir sağlık problemi olmayıp birkaç yıl öncesinde ameliyat geçirmiş olmanın engeli olur mu?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Zeynep,
      Ne ameliyatı geçirdiniz o önemli.

  130. kevser dedi ki:

    iyi günler lisans mezunuyum lisans mezunu olarak  bayanlar için de sadece yazılı sınav yok değilmi sadece mülakat oluyormuş .bilgilendirirseniz sevnrim .. bir de bayan lisans mezunu kaç kişi alınıyor ..çok teşşkrler 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Kevser,
      Sitemizden Pomem bölümüne bakarak detaylı bilgi alabilirsiniz. Ayrıca alım sayısı henüz belli değil.

  131. sevgi dedi ki:

    selam ben 2014 kps puaniyla pomem basvurusu yapmak istiyorum hangi tarihte nereye basvuru yapicagiz …

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Sevgi,
      Sitemizi takip ediniz başvurular başladığında bilgi vereceğiz.

  132. semra dedi ki:

    merhaba ben kpss P10 türünden 60 aldm P3 den de 62 aldım lisans mezunu ve 89 doğumluym başvuru yapabilir miyim aceba ?

  133. selin dedi ki:

    Merhaba ben önlisans bilgisayar programcılıgı mezunuyum 1993 dogumluyum polis olmak istiyorum napmam gerekiyo bilgi verirmisiniz?

  134. Selim dedi ki:

    Universite mezunuyum isletme bolumu polis olmak icin kpss den yeterli puan mi almam gerekiyor yoksa direk basvurabiliyor muyuz

  135. Mcan dedi ki:

    eylül 2014 tarihinde 2 yıllık bitirmiş olacam (dersler bitti staj yapıyorum). 10.10.1991 doğumluyum  2015 için yaş sıkıntısı olur mu

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba,
      Evet 2015 PMYO için yaşınız büyük.

  136. neslican dedi ki:

    Merhaba ben 18.07.1989 doğumluyum. 2 yıllık uni . Mezunuyum. Polis olmak için bayan larda boy kilo nedir ve ben polis olabilir miyim acaba

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Neslican,
      2015 PMYO için yaşınız büyük.

      1. neslican dedi ki:

        Teşekkürler. Pomem de yaş sınırı nedir 4yil tamamla sam uni. Olur mu yine de

      2. MaSaL dedi ki:

        Merhaba Neslican,
        sitemizden 2014 Pomem Yaş sınırı Konusuna bakabilirsiniz.

  137. Özge dedi ki:

    Mrb acaba KPSS puanı ilede polisliğe basvurabilirmiyim lise mezunu olarak

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Özge,
      Başvuramazsınız.

      1. Özge dedi ki:

        Teşekkürler. Ve benim omuzumda dövme var engel olurmu polislik için bana

      2. MaSaL dedi ki:

        Merhaba Özge,
        Evet engel olur.

  138. sema dedi ki:

    merhaba ben 8. sınıftan bu sena mezun oldum. teog puanım 326 ve polis kolejine gitmek istiyorum. Ama ne yapıcagımı hiç bilmiyorum bana bilgi verirmisiniz şimdiden teşekkür ederim

  139. recep furkan dedi ki:

    Cevapladığınız için teşekkür ederim. Başka bir sorum daha olacak. 
    Ön lisans öğrencisi olan birisi yani hala mezun olmamış birisi YGS’den gerekli puanı alıp PMYO için başvurabilir mi ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Recep,
      Evet başvurabilirsiniz.

  140. recep furkan dedi ki:

    Merhaba,
    Bu sene ben çok girmek istiyordum puan da yeterliydi ama olmadı maalesef doğum tarihim yüzünden. 12.11.1996 eğer mülakatlara girseydim hemen elenir miydim ?
    Ve 2015 YGS barajı sizce kaç olur aynı seviyede kalır mı ? Daha da yüksek olabilri mi ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Recep,
      Baarj için konuşma konusunda çok erken. Ayrıca elenirmiydim derken ne demek istediğinizi anlayamadım. Yaş sınırı başvuru aşamasında önünüze çıkardı ve başvuramazdınız. Elenme aşamasına bile gelemezdiniz.

      1. recep furkan dedi ki:

        Cevapladığınız için teşekkür ederim. Başka bir sorum daha olacak. 
        Ön lisans öğrencisi olan birisi yani hala mezun olmamış birisi YGS’den gerekli puanı alıp PMYO için başvurabilir mi ?

      2. MaSaL dedi ki:

        Cevaplamıştık. Lütfen aynı soruyu 3 defa sormayınız.

  141. Burak dedi ki:

    Merhaba,
    Ben 01.01.1985 doğumluyum 4 yıllık üniv.mezunuyum.Bu sene başvurma şansım varmı .Cevaplarsanız sevinirim 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Burak,
      2014 Pomem için yaşınız uygun.

  142. furkan dedi ki:

    merhaba masal.
    ben 2015 pmyo ya başvurmak istiyorum ama 01.10.1992 ve 01.10.1997 tarihleri arsında akım olcakmış ama ben 15.10.1997 tarihinde doğdum beni polis okuluna alırlar mı ? 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Furkan,
      2015 PMYO için yaşınız küçük.

  143. furkan dedi ki:

    merhaba masal.

    ben 2015 pmyo ya başvurmak istiyorum ama 01.10.1992 ve 01.10.1997 tarihleri arsında akım olcakmış ama ben 15.10.1997 tarihinde doğdum beni polis okuluna alırlar mı ? 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Furkan,
      Yaşınız küçük.

      1. furkan dedi ki:

        başvuramaz mıyım? yaşdan dolayı elerler mi ? 

      2. MaSaL dedi ki:

        Merhaba Furkan,
        Bir önceki yorumunuzu göremediğim için cevaplıyamıyorum.

  144. ali akbaş dedi ki:

    kpss ye girdikten sonra polis olabilmen için ne yapmalısın

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ali,
      Ne mezunusunuz?

  145. hakan dedi ki:

    Merhaba,
    Ben 04.10.1985 doğumluyum. 4 yıllık üniv. mezunuyum. Kpss ye girdim. Yeterli puan alırım ama yaş sıkıntısı yaşarmıyım. Cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Hakan,
      Evet yaş sıkıntısı yaşarsınız.

  146. BAHADIR dedi ki:

    merhabalar. pmyo na giriş için yaş sınırı kaçtır? lise mezunuyum

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Bahadır,
      Yakında sitemizde 2015 PMYO Yaş sınırı konusu yayınlanacaktır. Sitemizi takip etmeye devam ediniz.

  147. cansu dedi ki:

    Merhaba admin bir sorum olacak bende bu sınava girmek istiyorum ama ne yapmam gerekiyor bilmiyorum bana yardımcı olur musun?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Cansu,
      Ne mezunusun? Ne okuyorsun? Kendin hakkında bilgi ver ki seni yönlendirelim.

  148. ersacan dedi ki:

    Merhaba  ben 1989 dogumluyum 2015 te ūniversite mezunu olucam.
    Polis olmak istiyorum bu yuzden ne yapmam lazim…

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba,
      Sitemizden Pomem bölümüne bakarak bilgi alabilirsiniz.

  149. hasan dedi ki:

    ben polisliğe gitsem ilk yılından daha sonra sabıka kaydıma bir suç işlense beni okuldan atarlarmı atarlarsa üniversite sınavına girebilirmiyim maddi bir kayıbım olurmu yardımın için şimdiden teşekürler

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Hasan,
      Maddi bir kaybınız olur. Tazminat ödersiniz. AYrıca atılırsınız ama ne suçundan olacağı önemli.

  150. murat dedi ki:

    admin 20 mayısta terhis olacak bi asker ve kamu personeli pmyoya maşvuru yapabilirmi

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Murat,
      Eğitim hakkı engellenemez tabiki başvurabilir.

  151. murat dedi ki:

    selam reis ben 10.10.1991 doğumluyum önlısans mezunuyum arkerlik yapmadım pmyo ya girebilirmiyim bide seneyede 3250 kişimi alınir

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Murat,
      Seneye ne kadar alım olacağını şimdiden tahmin etmek biraz saçma olur. 2015 PMYO için yaşınız büyük.

  152. aleyna dedi ki:

    Ben polis olmak istiyorum teogtan 285 aldim ne yapmam lazim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Aleyna,
      Bu sene Polis Kolejine alım yok.

  153. süleyman dedi ki:

    vucudumun 3 yerinde dövme var.kpss puanıyla polis olmama engel olur mu? Yanıtlarsanız sevinirim.

  154. rahim dedi ki:

    Merhaba.. ben şuan t.s.k de uzman cvs olarak görev yapıyorum sözleşmenin bitimine 3 yil var lise mezunuyum 1991 doğumluyum burdaki sözleşmemi tek yönlü fes etsem polis olabilirmiyim ve bunun için ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilirmisiniz ? Bilgilendirmek istiyorum teşekkür ederim

  155. abdullah dogan dedi ki:

    1987 dogumluyum uniden bu yil mezun oldum 4yillik.. basvuru yapabilirmiyim

  156. ebru akman zafer dedi ki:

    Bayanlar icin yaş siniri kac aceba?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ebru,
      2015 PMYO Yaş Sınırı sitemizde yakında yayınlanacak.

  157. onur dedi ki:

    Merhaba ben ilk defa polisliğe ilgi duymaya başladım ve bu yüzden pek bir bilgim yok. Ben  2014 Biyoloji mezunuyum ve bölümle ilgili işimi yapamayacağıma karar verdim, polisliği düşünüyorum. Bugün yapılan kpss sınavına girdim inşallah güzel bir puan alırsam başvurumu yapacağım.Sorum şu başvuru tarihleri aşağı yukarı ne zaman başlar birde gerekli puanı aldığımda gireceğim sınavda neler sorluuyor neye hazırlanmam lazım?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Onur,
      4 yıllık mezunsanız. Sitemizden Pomem bölümlerine bakınız.

  158. yıldız dedi ki:

    Sağlık kontrolünde carpik bacak sorun teşkil edermi?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Yıldız,
      Sitemizden Sağlık Şartları Yönetmeliğine bakabilirsiniz.

  159. coşkun geyik dedi ki:

    Öncelikle merhabalar. 1989 lise mezunuyum KPSS aranmaksizin polis olabileceğim konusunda tavsiyede bulunanlar oluyor ama boyle birşey varsa da nasil olacagimi bilmiyorum. Doğru bir şekilde aydinlatirsaniz çok sevinirim. Teşekkürler

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Coşkun,
      Sizin önce YGS ardından PMYO sınavlarına girmeniz gerekiyordu ancak yaşınız geçmiş.

  160. burak dedi ki:

    merhaba iyi günler zamanınızı ayırıp sorumu okuyup cevaplarsanız sevinirim geçen sene polislik mülakatlarına girdim mülakatları geçtim yazılı sınavda elendim bu sene ygs sınavına 1bucuk ay kala belimde doğuştan gelen sinirde sıkıntı varmış ama yürümem yada herhangi bir engel yok sadece idrar enfeksiyonu yapıyordu oldum 247 aldım bu sene giremedim seneye bir daha giricem korktugum konu su ameliyat oldum bu bir engel teşhis eder mi birde seneye sınav kalkıyor mu ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Burak,
      Seneye sınav kalkmıyor. Artık cevaplaya cevaplaya bıktık bu sorudan. Ayrıca ameliyetınız önemli bir ameliyata benzemiyor sorun olacağını düşünmüyorum.

  161. mehmet sakallı dedi ki:

    uhyuhyu

  162. mehmet sakallı dedi ki:

    yüzümde sivilce izi var sorun olurmu

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Mehmet,
      Sivilce izleri geçici olduğu için sorun olacağını düşünmüyorum.

  163. Hasan dedi ki:

    Merhaba  1986 doğumluyum ve seneye üniversite bitecek ve hemen askere gidecem geldikten sonr polis olabilir miyim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Hasan,
      Polis olursanız askerlikten muaf oluyorsunuz biliyorsunuz değil mi?

  164. kübra dedi ki:

    parmagından ameliyat olmuş biri polis olabilirmi ama silah tutmasına engel olurmu

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Kübra,
      işte neden amileyat olduğuna bağlı. Parmağında fonksiyon kaybı yoksa sorun olmaz.

      1. kübra dedi ki:

        teşekkür ederim parmağı büyümüyodu o yüzden

  165. hayriye dedi ki:

    şu anda üniversite okuyorum kpss sınavına gircem polis olma şansım var mı ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Hayriye,
      4 Yıllık bir üniversiteden mezun olmanız gerekiyor.

  166. mücahit dedi ki:

    diş kırılması polislige engemi bi cevap verin

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Mücahit,
      Hayır sorun olmaz.

  167. emre tamer dedi ki:

    İngiltere’de polisliğe başvuru yapabilmek için, yaş açısından 18 ile 57 yaş arasında olmak,Yaş ayrımcılığı yapılıyor.? şikayetleri sebebiyle, bu sınırlamalar kaldırılmış,Ayrımcılık olmaması için, boy ve kilo şartı da bulunmamaktadır. Ancak, beden kitle endeksi değerlerine bakılabilmektedir.Adayın hangi milletten olduğunun önemi bulunmamaktadır.Kişisel karakter olarak, polisliğin gerektirdiği güven, yetkiyi kötüye kullanmama, suça meyilli olmama gibi özellikler aranmaktadır. Bunun dışında, dini inanç, kişisel yaşam şekli, cinsel tercihler gibi konularda, hiç bir şart bulunmamaktadır. Şart konulamamasının sebebi, ayrımcılık olacağı iddiasıdır.
    ama malesef biz ayrımcılar ülkesi türkiyemizde bu olması gereken sistemleri göremiyoruz

  168. veysel dedi ki:

    arkadaşlar almlarn düştüğü  kesn mi? bir cevp vern lütfen?

    1. HARUN dedi ki:

      belli değil k ikardeş bizde senin gibi bekliyoz kafamızda bissürü soru işareti varr….

  169. çınar idis dedi ki:

    polislik icin yas siniri 18 mi yoksa liseden mezun olan herkes girebiliyor mu?

    1. veysel dedi ki:

      evet gereklide bende önceki sene girememiştim sadece yaş sorun oldu

    2. admin dedi ki:

      ewt üniversiteye girecekken girebilirsin

  170. ferdi özdemir dedi ki:

    iyi çalışmalar… bir üniversitenin son sınıfında okuyorum. bu sene mezun olucam. polislik için ne yapmam lazım? kısaca prosedürden bahseder misiniz? teşekkür ederim…

  171. esme dedi ki:

    arkadaşlar bu yıl polislik puan alımı puanı ne zaman yayınlanacak

  172. Hüseyin dedi ki:

    2013 mayıs ayında apandisit ameliyatı oldum onun izi herhangi bir sorun teşkil eder mi sağlık kontrolünde?

  173. See dedi ki:

    Masal polis akademisine bu yıl bayan aliniyormu

  174. sametttt dedi ki:

    BENİM PUAN 262 Bİ CEVAP LÜTFEN ŞANSIM NEDİR _? BENİM TAHMİNİME GÖRE MAKSİMUM 260 OLUR DİYORUM ÇEVRMDE HEP BU TARZDA PUANLAR 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Samet,
      Bekleyip göreceğiz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  175. Bedirhan dedi ki:

    220 puan aldım polislik benim için bi tutkuydu şansımı deniyim mi admin alırlar mı ?

  176. yelda dedi ki:

    bu sene polis akademisine bayan alımı olacak mı:(?

    1. oguz dedi ki:

      her sene polis akademisine 10 tane bayan 190 tane erkek alınır

  177. Abdulkadir dedi ki:

    Başvurular ne zaman başlıyacak ?

  178. Murat dedi ki:

    Merhaba, ben pmyo için kpss barajını merak ediyorum ve bir türlü bulamadım.
    Açıklandıysa yardımcı olursanız sevinirim

  179. kadir dedi ki:

    meraba POMEM mezunu bırı pöh olmak için balıkesiremı gidiyor eğitim için yoksa direk ankara gölbaşınamı ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Kadir,
      Planlama yapıldığında sitemizde yayınlayacağız.

  180. Yasin dedi ki:

    ben gözlük kullanıyorum bu polis akademisi veya polis myo girmeme engelmi.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Yasin,
      sitemizden 2014 PMYO Göz Şartları konusuna bakarak bilgi alabilirsiniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

      1. Maksut dedi ki:

        Bir şey soracam da 
        Arkadaşlar şimdi mülakatlara girdik kazandık
        ondan sonra mı sınav yapılacak yoksa 2 yıllık eğitimden sonramı.

  181. yasemin dedi ki:

    1990 doğumluyum girebilir miyim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Yasemin,
      Sitemizden 2014 PMYO Yaş Şartları konusuna bakarak bilgi alabilirsiniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  182. ibrahim dedi ki:

    ben üniversidede okuyorum 1. sınıf ögrncisiyim bölümüm farklı ama ben polis olmak istiyorum nasıl neler yapmam gerekiyo

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba İbrahim,
      Sizin önce YGs ardından PMYO sınavlarına girmeniz gerekiyor. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  183. ibrahim dedi ki:

    meraba ibrahim
    ben samsun ondokuz mayıs üniversitesi 1.sınıf ögrencisiyim bölümüm görsel iletişim tasarımı ama ben polis olmak istiyorum ne yapmam nasıl yapmam gerekiyo net bi bilgi alabilirmiyim

    1. MaSaL dedi ki:

      Cevaplamıştık.

  184. DİLEK dedi ki:

    MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİSİYİM 17 YAŞINDAYIM YGS PUANIYLA POLİS OLABİLİR MİYİM?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Dilek,
      YGS puanınızla PMYO sınavlarına başvurabilirsiniz ancak sitemizden 2014 PMYO Başvuru Şartları konusuna bakmalısınız. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  185. yasemin dedi ki:

    Merhaba ben önlisans okudum ama bitiremedim bu polis olmamı etkileri 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Yasemin,
      Etkilemez. Sorun olmaz. Siz PMYO sınavlarına odaklanın. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  186. deniz dedi ki:

    polis olmak istiyorum  ve polisliğin sınav sorularını internette bulamıyorum acaba siz yayınlaya bilir misiniz yada bulabileceğim bir internet adresi verebilir misiniz 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Deniz,
      2013 PMYO Sınav Soruları Yayınlanmadı. Sitemizde diğer yılların sınav sorularını bulabilirsiniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  187. mustaafa dedi ki:

    masal kardes ben 19 yasındayım  seneye hazırlık yapıp polıslıge gırmek ıstyrmm neler yapmam gerekıyo yas sıkıntısı olurmu yada baska sıkıntılar ? 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Mustafa,
      Şimdiden hazırlanmaya başlayın. Sizin önce YGS ardından PMYO sınavlarına girmeniz gerekiyor. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  188. EMRE dedi ki:

    ya bu mülakatlarda olsun, diger saglık kosullarında olsun … dişte tel olması elenme riski nedir ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Emre,
      Hiç bir sorun olmayacağını sitemizde daha önce duyurmuştuk. Neden hiç bir bilgiyi okumadan hemen soru soruyorsunuz. Allah rızası için şu sitede neler yazıyor biraz okuyun. Siz geleceğin polisleri olacaksınız.

  189. EMRE dedi ki:

    dişte tel olması sıkıntı olurmu ? acaba ..

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Emre,
      Sorun olmaz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  190. engin dedi ki:

    ben 2000 doğumluyum bu sene polis alımı olmiyacakmış o yüzden ben sene ye katılmayı düşünüyorum  ama liseyi okurken ben ginede baş vuru  yapabilir miyim eğer beni kabul ederlerse ben o liseyi bırakıp polis lisesine gire bilirmiyim acaba 

  191. recep sahinkaya dedi ki:

    iyi günler  2013 lşletme mezunuyum  1.72 boy ve 77 kilodayım  01 01 1991 doğumluyum polisliğe basvurabilir miyim ? 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Recep,
      Sitemizden Pomem bölümüne bakarak bilgi alabilirsiniz. Sorduğunuz soruların tamamının cevabı mevcut.

  192. CANRE dedi ki:

    Merhaba ben lisans mezunuyum . Yas , boy , ve kilo kriterlerim uyuyor. Bilgidim kadari ile kpss girmemiz gerekiyor. Ve en az 60 almak gerekiyor. Benim ögrenmek istediigm . Simdi ben lisans mezunu olarak kspss den bu yıl 60 üstü aldıgımda polislik alımları bu yil icinde olurmu _? 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba,
      Pomem alımları olur mi olmaz mı resmi açıklamadan sonra netlik kazanır.

  193. serkay dedi ki:

    polıs olmak ıcın lıse bıtınce sınava gırdıgımızde kac puan almamız lazım ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Serkay,
      Sitemizden 2014 PMYO Baraj Puanı konusuna bakarak bilgi alabilirsiniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  194. Şükrü dedi ki:

    Merhaba ben lisans mezunuyum polislik icin kpss girecegim. Boy 1.69 kilo 60 uygun mudur? Bir de kesin olarak siralamaya girebilmek icin kpss den en dusuk kac almam gerekir ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Şükrü,
      Sitemizden Pomem bölümüne bakarak bilgi alabilirsiniz. Sorularınızın cevapları zaten ilgili bölümlerde yazıyor.

  195. elif dedi ki:

    ben önlisans 1 sınıf ögrencıyısım ama acıkögretımden de bi bölüm okuyom ondan bu yıl mezun olacam şimdiden polisliğe basvursam olur mu acaba

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Elif,
      Tabiki PMYO sınavlarına başvurabilirsiniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  196. yasin dedi ki:

    ben on lisans 2013 mezunuyum kpss den 72 puan aldim bas vura bilirmiyim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Yasin,
      Sizin önce YGS ardından PMYO sınavlarına girmeniz gerekiyor. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  197. Serkay dedi ki:

    Ben akhisarda okuyorum lise 3 e gidiyorum boyum 183 kilom 70   17 yaşındayım lise sonda polıslık sınavlarına gırme sansım varmı normalde puan ortalaması kac oluyor polıslıgın 
     küçüklüğümden beri polis olmak ıstıyorum ve hala daha ıstıyorum  o meslegı sevıyorm

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Serkay,
      Sitemizden PMYO bölümüne bakarak bilgi alabilirsiniz. Siz şimdiden çalışmaya başlayın bence. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  198. barış dedi ki:

    ya ben lise son öğrencisiyim de abim şuan ceza evinde polis olmak isitomm bi sorun çıkarmı   acaba

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Barış,
      Sorun olmaz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  199. ibrahim dedi ki:

    mrb bnm boyum 172 kilom zayıf ama 56 bi sakıncası olurmu acaba ? almak istiyorum ama alamıyorum kilo

  200. ali dedi ki:

    merhaba şimdi polislik alımlarında ygs baraj puanı her sene duşuruyor bu senede düşürülürmü yada artma ihtimali varmı boyle bir önceki seneye göre artma durumu yaşandımı hiç saygılar.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ali,
      Bu tahmin için henüz erken. Sitemizi takip etmeye devam ediniz.

  201. mert dedi ki:

    merhaba sizce bu sene ygs den pmyo basvuru puanı kaç olur her sene düşüyo sanırım bu sene de 240 a düşme ihtimali varmı ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Mert,
      Her zaman bir ihtimal var. Tahmin için henüz erken. Siz 250 olacakmış gibi çalışın.

  202. Oğuzhan dedi ki:

    merhaba,ben lise son sınıf öğrencisiyim.Polis olmayı istiyorum ama nasıl başvuru yapabilirim bilgim yok.Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Oğuzhan,
      Sizin önce YGS ardından PMYO sınavlarına girmeniz gerekiyor. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  203. çiğdem dedi ki:

    MERHABALAR BEN AÇIKLİSE MEZUNUYUM BU YIL YGS SINAVINA GİRİCEM 28.06.1988 DOGUMLUYUM 1.72 BOY 62 KİLOYUM BANA YGS BAŞVURUSU İÇİN GİTTİGİM OKULDA POLİSLİK SINAVLARINA GİRMEK İÇİN Bİ İHTİMAL ŞANSIMIN OLABİLCEGİNİ SÖYLEDİLER EN DOGRU YANITI BANA SİZ VERİRSENİZ SEVİNİRİM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER…

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Çiğdem,
      Sitemizden 2014 PMYO Yaş sınırı konusuna bakarak bilgi alabilirsiniz.

  204. ceren dedi ki:

    iki yıllık üniversite bitren kız erkek polislige nasıl basvurmalıı ?vee bavuru tarileri nezaman

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ceren,
      Sitemizden 2014 PMYO Başvuru Tarihleri konusuna bakarak bilgi alabilirsiniz. Sizin önce YGS ardından PMYO sınavlarına girmeniz gerekiyor. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  205. emre grge20 dedi ki:

    bu yazili sinav kalkti diyorlar dogrumu ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba emre,
      kalkmadığını sitemizde duyurmuştuk. Sitemizi daha dikkatli takip ederseniz sevinirim. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  206. merve dedi ki:

    merhaba ben lisans öğrencisiyim fakat 2.sınıfım basvuru yapmak istiyorum okulumun devam etmesinden yana bir sıkıntı olur mu simdiden tşkler

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Merve,
      Okulunuzu dondurursunuz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  207. özgür dedi ki:

    polislikte illaki istenilen boydamı olman gerek biraz kısa olsan olmuyomu

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Özgür,
      Olmuyor.

  208. Mahsun Çetin dedi ki:

    Merhaba Size Şöyle Bir Sorum Olcak Ben Açık Lise Öğrencisiyim ve Bu Sene Ygs sınavlarına Hazırlanıyorum ve Mezun Olduğum Lise Açık lise Polis Olmam İçin Sıkıntı ;Olur mu ve Yaşımda 22 verdiğiniz bilgiler doğrultusunda başvuru yapcamm teşekkürler 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Mahsun,
      Hiç bir sıkıntı olmaz. Siz PMYO sınavlarına odaklanın. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  209. ahmey dedi ki:

    sa arkadaşlar ben ahmey polislik sınavının kalktığı bu yıl ygs ve mülakata göre polis alımı yapılacakmış  bu gerçek mi bilen varsa açıklasın 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ahmet,
      2014 PMYO Yazılı sınavının yapılacağını sitemizde daha önce duyurmuştuk. Lütfen sitemizi daha dikkatli takip ediniz. Siz sitemize ilk defa mı giriyorsunuz? PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  210. aslı dedi ki:

    ya benim boy ölçüm tutmuyor 3 cm kısa basvursam olur mu acbaa

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Aslı,
      Olmaz.

  211. semra dedi ki:

    Merhaba..ben lise mezunuyum 01.08 1990 dogumluyum … Polislik sinavina girebilir miyim… giremezsem bile iki yillik universeite bitirip polislige girebilir miyim yas o zamn sikinti yaratir mi tesekkurler

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Semra,
      Sitemizden 2014 PMYO Yaş Sınırı konusuna bakarak bilgi alabilirsiniz.

  212. mikail dedi ki:

     o zaman mezun olmasam dahi bi sorun olmaz  sağol admin teşekkür ederim.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Mikail,
      Ne zaman?

  213. mikail dedi ki:

    ben muhasebe 2 sınıftayım ve pmyo ya girmek istiyorum diyelim ki kazandım sınavı ve 2 yıllık mezun olamadım lise mezunu olarak mı beni kabul edecekler ne olacak anlamadım hiç bir bilgi yok

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Mikail,
      Lise mezunu olarak gireceksiniz zaten. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  214. CEM dedi ki:

    selam ben 23 yaşındayım meslek lisesi mezunuyum 2014 pmyo için neler gerekli detaylı bilgi verebilirmisiniz.
    yada meslek lisesi mezunlarıda katılabiliyormu illa kpss sınavına girmek şartmı yada sadce ygs sınavı yeterlimi

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Cem,
      Sitemizden PMYO bölümüne bakarak tüm bilgileri alabilirsiniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  215. aynur dedi ki:

    Merhaba 2014 kpss ile polislik alımı olmayacak gibi söylentiler var doğru mu kpss hazırlanıyorum boşa gitceğinden üzüldüm

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Aynur,
      Sitemizden Pomem bölümüne bakarak bilgi alabilirsiniz.

  216. mehmet dedi ki:

    Merhaba Ben açık öğreti mezunuyum polislik sınavlarına katılabilirmiyim peki

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Mehmet,
      Evet katılabilirsiniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  217. canan dedi ki:

    merhaba kolay gelsın benım sevgılım  polıslığe yazıldı fakat ocak ayında para yatırması lazımmıs ne kadar oldugunu soylermısınız sımdıden tesekkur ederım 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Canan,
      Ne parası? 🙂 Sizi keklemiş gibi görünüyor.

  218. Ali k. dedi ki:

    PMYO ve POLIS AKADEMISI arasindaki fark nedir? 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ali,
      Sitemizden PMYO ve Polis Akademisi bölümlerine bakarak bilgi alabilirsiniz.

  219. batuhan turhan dedi ki:

    ben liseyi bitiricem bu sene ve sivil polis olmak istiyorum hangi bolume girmem gerekiyo yanı hangı okula ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Batuhan,
      Herhangi bir bölüme gidebilirsiniz. Her bölümden sivil polis olabilirsiniz. Öncelikle polis olmanız gerekiyor. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  220. alper dedi ki:

    Merhaba ben geçen sene birisiyle kavga etmiştim benden şikayetçi oldu karakola gittim yarın gel dediler tekrar gittiğimde o işten bişe çıkmaz deyip bemi
     gönderdiler sınavlarda herhangi bir sıkıntı yaşarmıyım ccevaplarsanız sevinirim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Alper,
      Devam eden dava var mı?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir