Polis Olmak İçin Gerekenler

Polis Haber MaSaL
sponsorlu reklam
Polis Olmak İçin Gerekenler

Polis Olmak İçin Gerekenler

Polis olmak için gereken şartları Polis Akademisi, Polis Meslek Yüksek Okulu, Polis Koleji ve Pomem olarak dört ana gruba ayırabiliriz. Ancak Polis olmak için aşağıda belirttiğimiz ana hususlara dikkat edilmesi gerekir ve bu hususlar tüm polis okulları için geçerlidir.

1 Yaş Sınırı

2 Beden Kitle Endeksi

3 Boy sınırı

4 Sınavlardan İstenilen Baraj Puan

Diğer hususlar için lütfen tercih ettiğiniz Polis okulu bölümüne tıklayınız ve başvuru şartlarına bakınız.

Sosyal Ağlarda Paylaş

{MaSaL}

“Polis Olmak İçin Gerekenler” üzerine 556 yorum

  1. yağmur gülaslan dedi ki:

    mrhb bn 20 yaşndym. ilk okul 4. snftn beri polis olmak istiyorm ama kürt olmam çevremdekilerin tepkisine yol açıyo sen kürtsün seni polis yapmazlr gibi… bu bana verilen tepkide dğrlk payı var mı acaba???

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba,
      Polislikle ilgili sorularını Buraya Tıklayarak Polis Forumlarımızda sorabilirsiniz.

  2. cuma umut dedi ki:

    Ben 29/03/2002 Doğumluyum nasıl polis olabilirim acaba 8.sınıfım bu sene de teog var teoga giricemmi

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba,
      Polislikle ilgili sorularını Buraya Tıklayarak Polis Forumlarımızda sorabilirsiniz.

  3. ahmet dedi ki:

    slm ben ahmet 16 yasındayım kolum cam kesiği var polis olmama engelmidir

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba,
      Polislikle ilgili sorularını Buraya Tıklayarak Polis Forumlarımızda sorabilirsiniz.

  4. ahmet dedi ki:

    kolumda yara varpolis olmak istiyorum bi sıkıntı olurmu

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba,
      Polislikle ilgili sorularını Buraya Tıklayarak Polis Forumlarımızda sorabilirsiniz.

  5. Kerem dedi ki:

    Merhaba ben 16 yaşındayım polis olmak istiyorum

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba,
      Polislikle ilgili sorularını Buraya Tıklayarak Polis Forumlarımızda sorabilirsiniz.

  6. Merve dedi ki:

    Merhaba, Ben Merve yurt disinda Lise 2 ögrencisiyim 17 yasindayim ve Polis olmak istiyorum ve bunu memleketimde ( Türkiyemde ) yapmak istiyorum bana en ince ayrintisina Kadar ne yapmam gerektigi Konusunda yardimci Olursaniz cok Sevinirim …. Simdiden cvpladiginiz icin Cok tesekkur Ederim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba,
      Polislikle ilgili sorularını Buraya Tıklayarak Polis Forumlarımızda sorabilirsiniz.

  7. Seda dedi ki:

    slm ben 14 yasindayim yurtdisinda okuyorum Turkiyede nasil polis olabilir?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Seda,
      PMYO veya Pomem sınavlarına girebilirsiniz.

  8. Sunay tuncel dedi ki:

    Açık öğretim Liseyi bitirdim 30 yaşındayım polis olabilirmiyim ne yapmam gerek

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Sunay,
      Maalesef yaşınız geçmiş.

  9. DawnDawn dedi ki:

    Merhabalarr polis olmak içinn hala dövme sıkıntımıı acaba?

  10. Muhammet dedi ki:

    Ben 13.Ekim.1997 doğumluyum.12 gün için 1 sene beklemem mi gerek şimdi.Yoksa daha detaylı bir bilgi almak için en yakın  PMYO’yu mu ziyaret etmeliyim?

  11. esra dedi ki:

    Bu hayattaki en çok istediğim şey… İnşallah bana da nasip olur 

  12. Muhammet dedi ki:

    Ben 12. sınıfta okumaktayım ancak 18 yaşını doldurmadım.kısacası ben bu sene polisliğe başvuru yapabilirmiyim?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Muhammet,
      Sitemizden 2015 PMYO Yaş Sınırı konusuna bakarsanız sevinirim.

      1. Muhammet dedi ki:

        Ben 13.Ekim.1997 doğumluyum.12 gün için 1 sene beklemem mi gerek şimdi.Yoksa bu konu hakkında daha detaylı bir bilgi almak için en yakın  PMYO’yu mu ziyaret etmeliyim?

  13. yasin dedi ki:

    polis olmak için hangi sınava girmem lazım lise sonum kpss kalktı diye duydum nasıl yapıcam lütfen cevaplayın

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Yasin,
      Sizin önce YGS ardından PMYO sınavlarına girmeniz gerekiyor. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2015 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  14. irem dedi ki:

    kolumda küçüklükten kalma dikiş izi var sorun olurmu ?

  15. irem dedi ki:

    kolumda küçüklükten kalma yara var faça izine benziyor bunu nasıl yok edebilirim veya polislikte sorun olurmu ? ? ?

  16. muhammet harun gülten dedi ki:

    merhaba ben lise son sınıf öğrencisiyim şu ana kadar girdiğim denemelerde 250 nin altına düşmedim spor yapıyorum fakat tek sorunum protez dişlerim bu polis olmama engel bi durum mu

  17. Kübra Nur dedi ki:

    merhaba. ben meslek yüksek okulu mezunuyum ve polis olmak istiyorum yaşım 23. ben nasıl başvuru yapacağım ne sınavına hazırlanacağım bilgi verir misiniz lütfen ? 

  18. muharrem dedi ki:

    polislik sınavlarında meslek liselerin ne farkı var

  19. Özge dedi ki:

    Merhaba 2014 Lise mezunuyum Pmyo’ya başvurabilirim değil mi? Bazı sayfalardan lisans programında mezun olunması gerektiği belirtilmiş kafam karıştı. Bir sorum daha olacak;Sözlü ve yazılı mülakattan gereken puanı alırsam pmyo sınavından yeterli puanı alamazsın eleniyorum değil mi?:\

  20. pinar dedi ki:

    ben daha 12 yasindayim sivil polis olmak istiyorum boyum 1.35 polis olur muyum ne olur bir tane sivil polis cevaplasin ne olurrrrrrrrrrrrrrrrrr

  21. cabir dedi ki:

    sadece bir sorum olacak ygs den hariç herhangi bir sınava girecekmiyiz

  22. denz dedi ki:

    slm polis okullarinin puani kac

  23. Necati dedi ki:

    Merabalr 2014 pmyo e kitabi satin alma islemleri ile 2015 e kitabi alma islemleri aynimi olcak  ve ucreti 2014  teki ucreti ile ayni fiyatmi olcak cevaplarsaniz sevinirim tesekkurler

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Necati,
      Ücreti son 4 yıldır aynı 25 tl olacak. İşlemler aynı olacak.

  24. ayşenur dedi ki:

    merhaba ben 14 yaşındayım polis olmak istiyorum olis lisesine gitmek matematik ve ingilizcem o kadar iyi değil ayrıca bacağımda dikiş izi var 3 yaşındayken atıldı bir sakıncası olur mu

  25. A.cebar dedi ki:

    göğüsüm içe doğru eyilmiş polis olabilirmiyim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba,
      Buna biz kunduracı göğsü diyoruz. Doktora muayene olduktan sonra doktorunuza danışınız.

  26. mizgin kaya dedi ki:

    ben polis olmak istiyorum ama boyum 1 61 ben polis olabilir miyim

    1. özge dedi ki:

      olamassın çünkü malsın

  27. Emirhan dedi ki:

    Merhaba Benım Kolumda bir iz var kalıcı bir iz kaldı ama kendım bılerek degıl yaradan dolayı polis olabiliyomuyum ?

  28. Serhat dedi ki:

    5 yıldır sigara içiyorum 16 yaşındayım polis olabilirmiyim

  29. ELİF dedi ki:

    merhaba önlisans mezunuyum. şuan aöften işletme 4.sınıf öğrenciyim lisansı bitirdikten sonra polis olmak için yapmam gerekenler nedir.

    yada lisans bitmeden önlisans diplomam ile yapmam gerekenler nelerdir. şimdidien cevabınız için teşekkürler.

  30. Melike dedi ki:

    13yasindayim polis olmak istiyorum polis lisesine girmk istiyorum yanlis nereye basvucm bilmiuorum .

  31. Vildan dedi ki:

    Ben suan lise okuyorum 2ye gectim polis olmak istiyorum ne yapmam lazm ?

    1. polis dedi ki:

      kardeş lise 2 sin deilmi tabi ilerde sınav sistemi ygs devam eder se 300 puan alman lazım sonra spor mülakatı o kolay ama sonra pmyo polisliğin kendi sınavı var ondan da geçtinmi o kadar

  32. Serdar dedi ki:

    Dişlerin yamuk olması sorun mudur ? Tsk

  33. Mert dedi ki:

    Merhabalar 18 yaşımdayım şuan açıköğretimden okuyorum polis olmak istiyorum acaba ne yapmam lazım kısaca anlatırsanız sevinirim boyum 1.90 civarı 80 kiloyum vücudum görünümü çok iyi fitness yapıyorum tüm bunlar yeterli mi ?

    teşekkürler şimdiden

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Mert,
      Sizin önce YGS ardından PMYO sınavlarına girmeniz gerekiyor.

      1. Necati dedi ki:

        Pmyo sinavlarina girmeye hak kazanmak icin ygs de en az kac puan almamiz lazim cevaplarsaniz sevinirim tesekkurler

      2. MaSaL dedi ki:

        Merhaba Necati,
        Geçtiğimiz sene 250 idi. Bu senede aynı olur diye düşünüyorum.

  34. furkan erol dedi ki:

    bnm ön dişim eğri bir  de 10.08.1999 dogumluyum. 2 sene sonra  polislik sınavına gırebılır mıyım?

  35. furkan erol dedi ki:

    Adım Furkan Adıyamanlıyım.Benım ön dişim eğri o sorun olur mu? Diğer sorum ise 10.08.1999 doğumluyum. 2 sene sonra polislik sınavına girsem acaba sorun olurmu Şimdiden teş.ed.

  36. ceren dedi ki:

    PMYO kac almamiz gerekiyor?

  37. öykü dedi ki:

    vücut ölçüsü kilo boy nekadar olmalı

    1. bilgin dedi ki:

      kilo indeksine göre eğer kilo indexin idealse girebiliyorsun 25  ten düşük olması gerekiyor indxsinin

  38. emrah çörek dedi ki:

    Selamunaleykum. Ben acik ogretim lisesinde okumaktayim suan. Yasim 26 diplomami Bu sene alacagim insallah. Polis olmam icin ne yapmam lazim. Ozellikle yunus polis olmak istiyorum. Saolun simdiden..

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Emrah,
      2015 PMYO için yaşın büyük.

  39. hasan can dedi ki:

    Suan ticaret meslek lisesinde okuyorum okudugum polis lisesi varsa bile artık nakil gidemem 11. sinifa gectim ticaret lisesine bitirdikten sonra polis olabilirmiyim?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Hasan,
      Tüm Liseler PMYO sınavlarına başvurabilirler.

  40. Ahmet Dündar dedi ki:

    Tek böbrekli kişiler polis olabiliyor mu?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ahmet,
      Lütfen sitemizden sağlık şartlarına bakınız.

  41. zafer dedi ki:

    Merhaba 10.01.1991 dogum yilim 2014 polislik icin yas sinirim uygunmu

  42. mustafa dedi ki:

    İyi günler PMYO girmek için okul puanları etki ediyorum ? Bu arada size çok teşşekkür ediyoruz sağolun

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Mustafa,
      Okul puanı etkilemiyor.

  43. furkan dedi ki:

    9.sınıf ı bitirdim 1 sene kaldım ama suan derslerim güzel  polis olmak için suandan itibaren ne yapmalıyım

    1. MaSaL dedi ki:

      Cevaplamıştık. Lütfen aynı soruyu iki defa sormayınız.

      1. cenk dedi ki:

        YGS puanından gerekli puanı aldıktan sonra ayrı bir sınava tabi tutulacakmıyız.Birde YGS kalkacak diyorlar o zaman ne olacak bilginiz varmı ?Şimdiden teşekkürler

      2. MaSaL dedi ki:

        Merhaba Cenk,
        YGS kalkar başka bir sınav olur. ÖSS kalkıp nasıl yerine YGS geldiyse aynısı olur. Bunlara takılmayın. Ayrıca PMYO sınavlarına girmeniz gerekiyor.

  44. adnan dedi ki:

    ben polis olmak istiyorum ama sınavı geçmediğim için polis olamıyorum onun için ne yapa bilirim

    1. Arzu dedi ki:

      Polis olmak herkez istiyo şahsen bende çok polis olmak istiyorum ama bununiçin çalışmak gayret etmek gerekir.
      polis sınavlarına başvuravilirisin sınavlara tekrar girebilirsin 🙂

  45. betül dedi ki:

    Ben 9.sınınftayım polis olmak istiyorum neyapmalıyım bilmiyorum 10.sınıfi polis olmak için okumak istiyorum  neyapmalıyım sizce NEOLUR babaya eden edin
     

  46. zeynep dedi ki:

    1989  doğumluyum.Lise mezunuyum polis olmayı çok istiyorum hiçbir şekilde sınavlarına katılma olasılığımda mı yok mu?Yahut 4sene üniversite okusam da yine mi sınava giremem

  47. seda dedi ki:

    Poli olmak istiyorum ama kolumda yanık izi var olamaz miyim.?

  48. haha dedi ki:

    ayıp ayıp

  49. serkan dedi ki:

    ben şuanda lise 1 ri okuyorum ticaret okulunda şuan lise 2 ye polislik okumak istiyorum yatılı veya normal okula geçebelirmiyim polislık okuyabilirmiyim  

  50. kübra dedi ki:

    ygs sınavından 195 aldım okul puanıyla 250 felan bulur diye tahmin ediyorum ham puan mı 250

  51. Murat dedi ki:

    Merhaba,

    Dişlerin yamuk olması polis olmaya engel mi dir acaba ?

    Tesekkür ederim

  52. ugur dedi ki:

    dogru konuş 

  53. ugur dedi ki:

    polislik sınavlarına girmek icin liseyi mi  bitirmek gerekli

    1. kadir dedi ki:

      yok ilkokul gerekli gerizekalıı

  54. Cumali dedi ki:

    merhaba

    Hocam bu sene ygsden 215 puan aldım okulun tahmini vereceği puanlar ortalamam 250 yi buluyor okulun verdiği puanlamı en az 250 yoksa ygsden aldığım puanlamı en az 250 olması lazım

  55. selin dedi ki:

    13 yaşındayım polislik sınavlarını 2 sene sonra giricem 

  56. anil dedi ki:

    Abi ben turizm meslek lisesine gidiyorum ve korkuyorum oradan bir meslek sahibi olamam diye kendimide turizme adamak istemiyorum polis olmak istiyorum ne yapmam gerek

  57. salih dedi ki:

    Merhaba 23 yasini gectim ve mulakatlar bitip okul baslayana kadarda 8 ay gecmis olacak yani 24 un sonlarına gelmis olacagim internette kesin bi bilgi yok bi yerde 23 son yazıyor bi yerde 28 kesin bi bilginiz var ise yardimci olurmusunuz bu polislik benim icin hayat memat meselesi oldu artik lütfen yanit verin

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Salih,
      Tam olarak doğum tarihinizi yazarsanız yardımcı olabiliriz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  58. nazlı dedi ki:

    polis olmak için ne yapmak gerekiyor sınava girdim daha sonraki adımlar ne yardımcı olabilir misiniz

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Nazlı,
      Şimdi PMYO sınavlarına başvuracaksınız. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  59. Suat dedi ki:

    Merhaba, ben örgün liseden 2 kere kalıp örgün lise hayatımı bitirdim, ve açık liseye yazıldım, açık liseyi bitirmek üzereyim gerekli sınavlara girip polis olabilir miyim ? Merak ediyorum şartlarda disiplin suçu olmaması gerekiyor yazıyor disiplin suçum yok sadece 2 kere kaldım ve okuldan cıkmak zorunda kaldım. Teşekkürler

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Suat,
      Sorun olmaz. PMYO sınavlarına girebilirsiniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  60. FURKAN dedi ki:

    SLM. BEN SIMDI LISEYI ACIKTAN SON SINIF OKUYORUM. POLIS OLMAYI COK AMA COK ISTIYORUM  . BUNDAN SONRA NE YAPMAM GEREKIYOR .BILGILENDIRIRMISINIZ.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Furkan,
      sizin önce YGS ardından PMYO sınavlarına girmeniz gerekiyor. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  61. Murat dedi ki:

    Merhaba ben normal liseden 2 kere kalınca atıldım, şimdi ise liseyi bitirdim ygs ardından pmyo sınavlarına girebilir miyim ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Murat,
      Girebilirsiniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  62. Sebiha dedi ki:

    Ben Polis Olmak İstiyorum Yalnız Yüzünde Hiç Birşey Olmaması Mı Gerekiyor?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Sebiha,
      Hiç bir şey değil. Eşkal belirleyici izlerin olmaması gerekiyor. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  63. derya dedi ki:

    Ben turizm ve otelcilik lisesinde okuyorum polis olmak istiyorum nasil polis olabilirim ne yapmam gerekiyor

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Derya,
      Sizin önce YGS ardından PMYO sınavlarına girmeniz gerekiyor. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  64. derya dedi ki:

    Ben turizm ve otelcilik lisesinde okuyorum polis olmak istiyorum ne yapmam gerekiyor

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Derya,
      Sizin önce YGS ardından PMYO sınavlarına girmeniz gerekiyor. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  65. Savaş dedi ki:

    Bişi sorcam ben orta okula gidiyorum lise olarak polis kolejine gidebilirmiyim

  66. bahar dedi ki:

    istanbul üniversitesi cam-seramik tasarım meslek yüksekokul mezunuyum. bölümüm sözel,
    polislik için ygs gireceğim fakat matematik yapmam şarmıdır.?kaç puan almak gerekiyor?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Bahar,
      Matematik şert değil ancak yinede PMYO yazılı sınavında matematik yapmaya Çalışın. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

      1. bahar dedi ki:

        bayanlarda yaş sınırı nedir?

      2. MaSaL dedi ki:

        Merhaba Bahar,
        Sitemizden 2014 PMYO Yaş Sınırı konusuna bakarak bilgi alabilirsiniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  67. ömer dedi ki:

    iyi günler. pmyo kapatılacak diyorlar doğrumu. cevap verirseniz sevinirim.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ömer,
      Yakında sitemizde haber yapacağız. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  68. merve dedi ki:

    merhba ben merve polislik için hangi sınavlara girmeliyim ve yaşımın kaç olması gerek ….

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Merve,
      Sitemizden PMYO bölümüne bakarak bilgi alabilirsiniz. Sizin hakkınızda bilgi sahibi olmadan şu sınavlara girebilirsiniz diyemeyiz!

  69. Gizem dedi ki:

    Merhaba ben polis olmak istiyorum ama notlarım biraz zayıf liseye gitmiyecem direk polis kolejine gidebilir miyim acaba cevaplayınız lütfen …

  70. veli dedi ki:

    merhaba ben yüksekokul mezzuyum yani 2 yıllık 24 yaşındayım polis olmak için hangi sınavlara girmem gerekir ygs şartı varmı 

    1. veli dedi ki:

      bi de ygs gerekliyse kaç puan alama gerekir ve ondan sonra hangi sınavlar var teşekkürler

      1. MaSaL dedi ki:

        Merhaba Veli,
        Sitemizden PMYO bölümüne bakarak bilgi alabilirsiniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

    2. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Veli,
      Sizin önce YGS ardından PMYO sınavlarına girmeniz gerekiyor. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  71. sevim dedi ki:

    merhaba ben polis olmak istiyorum fakat boyum 161 ama kitle endeksim uyuyor bana biraz bu konu hakkında yardımcı olur musunuz?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Sevim,
      Sitemizden 2014 PMYO Boy Kilo Şartları konusuna bakarak bilgi alabilirsiniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  72. gizem dedi ki:

    ben polis olmak istiyorum ama notlarım biraz zayıf liseye gitmiyecem direk polis kolejine gidebilir miyim

    1. werwe dedi ki:

      guy7

  73. fatma dedi ki:

    bn kilo snırını tam olark bilmyorum bana yardmcı olurmusunz …. teşekkür ederim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Fatma,
      Siz hangi sınava girmeyi düşünüyorsunuz? Polislikten kastınız hangi polis okulu hepsi birbirinden farklı!

  74. fatma dedi ki:

    meraba bn çok polis olmak istiyrum ama kilo sınırını tam olark bilmiyorum ve hesaplayamyorum lütfen bana yardmcı olrmusunuz…. tesekkürl ederm şimdiden 🙂

    1. MaSaL dedi ki:

      Cevaplamıştık.

  75. Emre dedi ki:

    Meslek lisesi  mezunuyum direk gecis hakkim ile tercih yaptim ancak universite kayiti yaptirmadim suandan itibaren ne yapmam lazimki polis olabilmem icin

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Emre,
      Sizin önce YGS ardından PMYO sınavlarına girmeniz gerekiyor. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  76. oguz yener dedi ki:

    Ben acik lise okuyorum lise bitince hangi sinavlara girmem lazim ve aciklise okumam etkilermi polis olmami?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Oğuz,
      Tüm lise mezunları PMYO sınavlarına girebilir. Sizin önce YGS ardından PMYO sınavlarına girmeniz gerekiyor. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  77. ipek dedi ki:

    Selam.bn iki yılık üniversite okudum. Polislik için bi avantajı var mı acaba artı ygs sınavı şart mı ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba İpek,
      Hiç bir avantajı yok. Sizin önce YGS ardından PMYO sınavlarına girmeniz gerekiyor. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  78. metin dedi ki:

    merhabalar ben metin yasım 30 oldu okuyamadım ilk okul mezunuyum ama içimde hep bir uhde kaldı seviyorum polisleri ve istiyorum polis olmak bunun yolu yöntemi nedir acaba hala sansım varmı yoksa hayallerdemi kaldı benim için bu istek tesekkürler….

  79. fatma dedi ki:

    merhaba ben fatma lise son sınıfda okumaktayım 01.01.1997 dogumluyum  bir sene kaybım olmakta tavsiyeleriniz nedir. teşekkür ederim.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Fatma,
      sitemizden 2014 PMYO Yaş sınırı konusuna bakarak bilgi alabileceğinizi yazmıştık.

  80. cenay dedi ki:

    merhaba bn myo makine mezunuyum ne sekilde hangi sinava girmem gerekir

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Cenay,
      Sizin önce YGS ardından PMYO sınavlarına girmeniz gerekiyor. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  81. Emre dedi ki:

    Merhaba ben polis olmak istiyorum lise 1 deyim neler yapmam lazım ve babam cezaevinde beni etkilermi şimdiden teşekkürler

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Emre,
      Etkilemez. Sizin önce YGS ardından PMYO sınavlarına girmeniz gerekiyor. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  82. aslı dedi ki:

    merhaba ben aslı. polis olmak istiyorum. polis olmak için neler gerekli ben araştırdım ama heryerde başka bişeyler çıkıyor. tavsiye ettiğiniz siteler varmı acaba. TEŞEKKÜRLER.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Aslı,
      Bu site var ya! Sitemizi hiç incelediniz mi?

  83. aydan dedi ki:

    ben 14.06.1998 doğumluyum sınava girebilirmiyim?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Aydan,
      Sitemizden 2014 PMYO Yaş Sınırı konusuna bakarak bilgi alabilirsiniz.

  84. ece gündüz dedi ki:

    merhaba ben 17 yaşındayım benim boynumda ameliyat izi var bu bi engelmi polis olmama?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ece,
      Sitemizden 2014 PMYO Sağlık Şartları konusuna bakarak bilgi alabilirsiniz.

  85. ilknur dedi ki:

    benim kolumda bi iz var ama o kadar da dikkat çekmiyo ve gerçekten polis olmak istiyorum ufak bi izle bile mülakattan kalabilir miyim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba İlknur,
      Sitemizden 2014 PMYO Sağlık Şartları konusuna bakarak bilgi alabilirsiniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  86. Murat dedi ki:

    Merhaba. 31.03.1990 doğumluyum ygs ye gireceğim polis olmak istiyorum. Yaştan dolayı girebilir miyim ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Murat,
      sitemizden 2014 PMYO Yaş Sınırı konusuna bakabilirsiniz.

  87. sevcan dedi ki:

    ben 8.sınıfa gidiyorum kolumda yanık .z. var polis olurmuyum

  88. ömer z ates dedi ki:

    ben daha 11 yaşındayım ama şimdiden polis olmaya hevesliyim babama polis kıyafeti alalım dedim iki gün önce ama babam o işi düne kadar yapmadı ama sağolsun dün akşam kardeşime ve bana yunus polis kıyafeti aldı internetten ama ne zaman gönderirler bilmiyorum haydi kolay gelsin

    1. MaSaL dedi ki:

      🙂

  89. Mustafa dedi ki:

    Merhaba ıyı calısmalar,
    Yasım 21 polıs olmak ıcın neler gereklıdır,yalnız ılkogretım mezunu olmaktayım.benım ıcın zor sanırım

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Mustafa,
      En az lise mezunu olmanız gerekiyor.

  90. ümit dedi ki:

    ben 01.06.1997 liyim polis olbilirmiyim…

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ümit,
      Sitemizden 2014 PMYO Yaş Sınırı konusuna bakabilirsiniz.

  91. Özgür dedi ki:

    Merhabalar. Ben lise mezunuyum. Polis olabilmem için üniversite sınavına girip barajı geçmem mi gerekiyor? Cevap için şimdiden teşekkürler.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Özgür,
      Evet. Sitemizden 2014 PMYO Baraj Puanı konusuna bakarak bilgi alabilirsiniz.

  92. anıl dedi ki:

    merhaba ben lise 4 öğrencisiyim 1996 tarih doğumluyum yaşta sıkıntı olurmu bide mülakatlar istediğimiz ilde girbiliyormuyuz bu konuda bilgi alabilirmiyim ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Anıl,
      sitemizden 2014 PMYO Yaş Sınırı konusuna bakabilirsiniz. Evet sınav yerini siz seçebiliyorsunuz.

  93. adem dedi ki:

    05.05.1992  doğumlum.bu yıl ygs e girsem polis olabilirmiyim?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Adem,
      2014 PMYO için yaşınız uygun. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

      1. adem dedi ki:

        sen girebilirsin diyosun ama 2013 kanununa göre 01.ekim.1992  olanlar girebilir yazıyo birde 2014 açklanmadığı halde 1993 leri alcaklargibi  gözüküyo 😀

      2. MaSaL dedi ki:

        Merhaba Adem,
        Biz PMYO için cevap yazmıştık. Siz Polis Akademisi için yazıyorsunuz.

  94. mücaahit dedi ki:

    ayagımmda yara var amaa bbelli degıl bı sorun olurmu? Sınavlarda en az kaç net yapmam gerekir?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Mücahit,
      Hangi sınavdan? Ayağınzdaki yara sorun olmaz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  95. lisans mezunu dedi ki:

    öncellikle iyi akşamlar ben haziranda lisans mezunu olacağım inşallah polis olma konusunda hiç bir fikrim yok ne yapmam gerekiyor bana biraz bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba,
      Sitemizden POMEM bölümüne bakarak bilgi alabilirsiniz .

  96. cafer dedi ki:

    merhabalar benim dişlerim açık yani damak yapım bozuk engel olan durumlara giriyormu ( konuşmama etki etmiyor ) teşekkürler

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Cafer,
      Sitemizden 2014 PMYO Diş Şartları konusuna bakabilirsiniz.

  97. sevda dedi ki:

    slm bn cok programli bi lisede esit ağırlık bölümü okuyorum ve polis olmak istiyorum acaba bu okuldan olabilir miyim
     

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Sevda,
      Tüm lise mezunları polis olabilir. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  98. yilmaz dedi ki:

    Merhaba.
    Ben liseyi yurt disinda bitirdim.yaz tatiline geldigimde lise diplomami denkligini aldim.universiteye devam etmedim.1990 dogumluyum polis olmak istiyorum boy 1.70 kilo 77 acaba bu durumda yorumunuz nedir ayrica 3 dil bilmem bir yarar saglar mi tesekkurler

    1. MaSaL dedi ki:

      MErhaba Yılmaz,
      Sitemizden PMYO bölümüne bakarak bilgi alabilirsiniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  99. alp kaya dedi ki:

    Ben almanım ben türkiyede polis olabilirmiyim ama kücük yaşta geldim türkiyey

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Alp,
      Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığınız varsa polis olabilirsiniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  100. HÜSAEYİN dedi ki:

    KOLUMDA DERIN OLMAYAN YARA IZLERI VAR VE YUZUMD SU CICEGI HASTALIGINDAN DOLAYI IZ KALMIS ACABA POLİS OLMAMI ENGELLERMI??

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Hüseyin,
      5 metreden bakıldığında eşkal belirlemeyen izler sorun olmaz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  101. Gökhan dedi ki:

    Selam.ben lise terkim polis olmak istiyorum.herhangi bir şansım varmı

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Gökhan,
      En az lise mezunu olmanız gerekiyor.

  102. murat dedi ki:

    Gözümün altinda yaklaşik 2 cm uzunlugunda cocuktan kalma bir iz var polis olmama engel olurmu teşekurler.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Murat,
      5 metreden bakıldığında eşkal belirleyici bir iz değilse sorun olmaz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  103. ozan dedi ki:

    benim gözlüğüm var bu konuda bilgi alabilir miyim?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ozan,
      Sitemizden 2014 PMYO Göz Şartları konusuna bakabilirsiniz.

  104. erem sahin dedi ki:

    ben polıs olmak ısıtyorum 1 83 boyum var ve cok ırıyım pehlıvan gurescı + k1 boksorum  lise son ogrencısım bı yardım ıstıyorum 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba,
      Ne yardımı istiyorsunuz?

  105. burcu dedi ki:

    arkadaşlar

  106. ali dedi ki:

    ben polis olmak istiyorum dişlerimde biraz çarpıklı var acaba sıkıntı olur mu ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ali,
      Sitemizde daha önce bilgi vermiştik. Sitemizden 2014 PMYO Diş Şartları konusuna bakabilirsiniz.

  107. alı dedi ki:

    ben yurt dısında yasıyorum 6. sınıfım ve polis olmayı cok istiyorum ne yapmam gerekir ????

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ali,
      Lise son sınıfta Türkiyede YGs ardından PMYO sınavlarına girerek polis olabilirsiniz.

    2. burcu dedi ki:

      bende polis olmakistiyorum canımbaşarırsın sana inanıyorum

  108. sherlock dedi ki:

    Ben üniversiteye gidiyorum.ancak üst düzey polis olmak isterim.bunu hangi aşamaları geçerek gerçekleştirebilirim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba,
      Sitemizden Pomem bölümüne bakarak bilgi alabilirsiniz.

  109. eray dedi ki:

    merhaba baba ve anne tarafının sabıkası olması fakat kendı sabıkanın olmaması halınde polıs olabılırmıyız acaba ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Eray,
      sitemizde daha önce bu konuyla ilgili bilgi vermiştik. Lütfen buraya tıklayınız.

  110. abdullah dedi ki:

    benim boyum 1.81 kilom 95 bi sıkıntı olurmu acaba …

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Abdullah,
      sitemizden 2014 PMYO Boy Kilo Şartları konusuna bakabilirsiniz.

    2. murat dedi ki:

      boyun çok iyi ama kiloda problem olabilir.. dayım polis benim oradan biliyorum. baska aklına takılan soruların varsa sorabilirsin sevgiler.

  111. Nur dedi ki:

    merhaba ben 11. sınıf öğrencisiyim polislik istiyorum fakat seneye ham puan 340 olacakmış sanırım ygs puanını yükseltip mülakattan sonra ki yazılı sınav kalkacak mı peki *

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Nur,
      Henüz belli değil. Sitemizde bu konuyla ilgili bilgi vermiştik. Lütfen buraya tıklayınız.

  112. hilal kandemir dedi ki:

    polis olmak istiyorum sınavlar hakkında bilgi edinmek istiyorum yardımcı olun

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Hilal,
      Sizin önce YGS ardından PMYO sınavlarına girmeniz gerekiyor. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  113. veysel dedi ki:

    turizm meslek okuyorum ve bu sene son senem.polisliğe girmek istiyorum.sağlık açısından hiç sorunum yok . 1.80 boyunda 79 kiloyum . sizce ygsden istenilen puanı aldıktan sonra b sorun çıkarmı ? BİDE BEN YUNUSU OLMASA TRAFİK POLİSLİĞİ İSTİYORUM BU TERCİHİ BİZMİ BELİRLİYORUZ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Veysel,
      Sitemizden önce 2014 PMYO Boy Kilo Şartları konusuna bakınız. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız. Tercih sizin elinizde değil.

  114. doğuş dedi ki:

    merhaba  ygsde hangi türden puan almamız gerekiyor?  geçen sene 280 di bu sene 250 ye düşmüş doğrumu? bide bu polis olduktan sonra seçimi bizmi belirliyoruz? bu sene son seneyim yadımcı olursanız sevnirim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Doğuş,
      Herhangi birinden istenen puanı almanız gerekiyor. 2014 PMYO Baraj Puanı açıklanmadı. Açıklanınca sitemizde duyuracağız.

  115. ali osman dedi ki:

    Liseden terk etti  aciktan okuyarak polis olabilirmiyim cinayet narkotik gasp teror tarzi subelere sonradan rutbe atlayarak sinaylarla gecebilirmiyim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ali,
      Siz önce polis olun sonra hayal kurarsınız. Açıktan PMYO sınavlarına başvurabilirsiniz.

  116. isimsiz dedi ki:

    ben orta iki öğrencisiyim sivil polis olmay çook istiyorum ama normal lisedemi okuyacağım ???

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba,
      İstediğiniz lisede okuyabilirsiniz.

  117. nuran dedi ki:

    ben polis olmak istiyorum ortaokul mezunuyum ailem okutmadı 20 yasındayım 1.70 boyum nasıl polis olabilirmiyim ne yapmam gerekiyor lutfen cevap verin acık ogretimdende olabılırmıyım

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Nuran,
      En az lise mezunu olmanız gerekiyor.

  118. A. SAMED dedi ki:

    POLİS OLMAYI ÇOK İSTİYORUM, NELER YAPMAM GEREKİYOR? AÇIK VE NET, AKLIMDA ŞÜPHE KALMAYACAK ŞEKİLDE YARDIMCI OLA  BİLİR MİSİNİZ? LÜTFEN!

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba,
      Sitemizde zaten yazıyor. PMYO bölümünü incelemenizi tavsiye ederim. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  119. hakan dedi ki:

    10.sınıfdayım polis okuluna ,askeri okullarına , deniz harp okuluna vb  gibi okullara geçiş yapabilirmiyim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Hakan,
      Sınavlarına girerek kazanmanız gerekir.

  120. gencay dedi ki:

    orta okul mezunu olanlar olamıyo galıba polis acık ogretıme basvurup sonra polıs olmak ıcın basvrabılıyomuyuz

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Gencay,
      En az lise mezunu olmanız gerekiyor.

  121. mustafa çolak dedi ki:

    meraba arkadaşlarr  bende aynı şekilde polis olmak istiyorum 1,77 boyum 72 kiloyum   dövmem var sildirecem bu sene genel şartları yazarmısınız 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Mustafa,
      Lise mezunuysanız sitemizden PMYO bölümüne bakabilirsiniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  122. şevval dedi ki:

    polis olmak ıstıyorum nasıl olbılırım? yardmcı olursnız sevınırım.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Şevval,
      Sitemizden PMYO bölümüne bakarak bilgi alabilirsiniz.

  123. selen dedi ki:

    meraba bnm boyum ıyı ama kılıo alamıyorum bunye ile ilgili bşey acaba polis olablirmiym ? bide sınavlardan dusuk aldğımızda ne olursa olsun polis olamazmıyız yardmcı olursanz sevınırım

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Selen,
      Sitemizden 2014 PMYO Boy Kilo Şartları konusuna bakabilirsiniz.

  124. zehra dedi ki:

    merhaba ben zehra şu an 8. sınıfa gidiyorum polis olmak istiyorum.polis meslek liseleri varmı varsa nasıl ulaşabilirim yaşım yeterlimi 14 yaşındayım  

  125. büşra dedi ki:

    Oncelikle selamun aleykum, ben 18 yasindayim, ve orta okul mezunuyum, liseyi  dort yillik okusam  unuversiteyi 
    Kac yillik okuyup polis olmabilirim kisacasi polis olmam icin ne yapmaliyim bundan sonra

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Büşra,
      Yaşınız geçmiş görünüyor.

  126. erdinç dedi ki:

    öncelikle polis olmak için ne yapmamız gerekiyor. kimisi en yakın emniyet müdürlüğüne gidin form doldurun diyor,kimisi ise sınav dan geçmek zorundasınız diyor.yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Erdinç,
      Hiç bir formu doldurmuyorsunuz. Önce YGS ardından PMYO sınavlarına girmeniz gerekiyor. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  127. betül dedi ki:

    merhaba ben imamhatipe gidiyorum ve 9. sınıfım ileride polis olmayı düşünüyorum yapmam gerekenler nelerdir ve sözel derslerimi yoksa sayısal derslerimi sıkı tutmalıyım?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Betül,
      Sizin önce YGS ardından PMYO sınavlarına girmeniz gerekiyor. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  128. yiğit dedi ki:

    merhaba ben 2 yıllık rtv üniversite mezunuyum polis olmam için kpss sınavınamı başvurmam gerekir yada başka bir alternatifi armıdır 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Yiğit,
      Sizin YGS ardından PMYO sınavlarına başvurmanız gerekiyor. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  129. feyza dedi ki:

    Merhaba ben feyza ben polis olmak istiyorum suanda 10.sinif esitagirliga gidiyorum bana yil gosterirmisoniz lutfen boy ve kilo cokmu onemli bundan sonra nasil devam etmeliyim polislik benim en buyuk tutkum bir yol gosterirmisiniz napmam lazim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Feyza,
      Sitemizden PMYO bölümüne bakarak detaylı bilgi alabilirsiniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  130. feyza dedi ki:

    Ilerleyen yaslarda polis olmak isrtiyorum bu benim en buyuk tutkun nerden baslamam gerekiyo suanda lise 2  esiyagirliktayim sozelden yada meslek lisesinden de olabilirmiyim boy ve kilo cokmu onemli bi yardimci olurmusunuz lutfenn ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Feyza,
      Sitemizden PMYO bölümüne bakarak bilgi alabilirsiniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  131. Tem dedi ki:

    s.a ben uzman erbaşım bu yıl 3. senem doluyor ve kendi isteğimle istifa ediyorum. 2014 te yapılacak olan sınava girme hakkım var mıdır.varsa bile polis olabilir miyim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba,
      Sitemizden PMYO bölümüne bakarak bilgi alabilirsiniz.

  132. enver dedi ki:

    polis olmayı cokseviyom ama kısmet olmadı olmak icin neker vermez dimkiii

  133. burak dedi ki:

    Merhaba,
    Polis olmak isteyen biri gözleri bozuksa polis olamıyor, sanırım gözlükle alakalı birşey,
    eğer bu gözü bozuk olan kişi contact lens takarsa kabul edilir mi ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Burak,
      Kabul edilmez. Ayrıca gözü bozuklar belirli bir dereceye kadar kabul ediliyor. Çok bozuksa lazer tedavisi de artık kabul ediliyor. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  134. uğur dedi ki:

    merhabalar, önlisans mezunuyum 27 yaşındayım acaba polis olmam için pmyo’ mu okumam lazım ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Uğur,
      Evet ama yaşınız uygun mu ona bakın önce.

  135. burak dedi ki:

    Bir sorum daha var gözler en fazla kaç derece bozuk olabilir söylermisiniz ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Burak,
      Sitemizden PMYO Göz Şartları konusuna bakabilirsiniz.

  136. burak dedi ki:

    Merhabalar,
    Ben lise son sınıfta okuyorum eşit ağırlıktayım, benim sormak istediğim ben masabaşı polis olmak istemiyorum, dediğimi anlamışsınızdır eminim, bunun için tam olarak ne yapmalıyım, kesinlikle masabaşı polis olmak istemiyorum, bilgilendirirseniz sevinirim
    Teşekkür Ederim..

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Burak,
      Zaten EGM masa başı polis aramıyor. Sokak polisi arıyor. İsteseniz de olamazsınız . PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  137. beri van dedi ki:

    merhaba
    polis lisesine gitmeyi dşünüyorum boy kilo ve puanımın kaç olması gerekir 420 diyorlar !

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Berivan,
      Sitemizden Polis Koleji bölümünü takip ederek bilgi alabilirsiniz.

  138. hülya dedi ki:

    meraba ben kız meslek lisesinde okuyorum bu liseden çıkınca polis olabilir miyim bna bilgi verir misiniz? 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Hülya,
      Tüm lise mezunları PMYO sınavlarına girebilirler. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

      1. hülya dedi ki:

        yaşım 17 lise 2 ye gidiyorum bi engel yok şimdilik ama iz falan olmıycakmış galiba öyle mi teşekkr ederm bilgi verdiğinz için peki psikolojk tedaviyle bi ilgisi var mı sigara içmekle falan 

      2. MaSaL dedi ki:

        Merhaba Hülya,
        Hiç biri sorun olmaz yeterki sınavlara hazırlanın. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

      3. hülya dedi ki:

         PMYO Hazırlık E-Kitabını almak için erken mi peki 

      4. MaSaL dedi ki:

        Merhaba Hülya,
        Bence bayan olduğunuz için şimdiden alıp çalışmanız gerekiyor. Sizinde bildiğiniz gibi bayan alım sayısı az olduğu için şimdiden çalışmaya başlamanızda fayda var.

      5. hülya dedi ki:

        teşekkr ederm biran önce o kitabı almam lazım o zaman 🙂 iyi geceler 

      6. MaSaL dedi ki:

        Merhaba Hülya,
        İyi geceler. Başarılar dileriz.

  139. merve dedi ki:

    iyi günler ben 2014 pmyo hazırlık e kitabı almak istiyorum lakin kafamda bir soru işareti var bankaya para yatırıldıktan sonra kitap eve kargo aracılığı ile mi geliyor yoksa bilgisayarına mı kurup sürekli bilgisayardan mi çalışıyosun ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Merve,
      Bilgisayarınızdan, tabletinizden, cep telefonunuzdan çalışabilirsiniz. Yani basılı bir kitap değildir. Adresinize gelmeyecek. Sitemizden bilgisayarınıza indirebilirsiniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  140. ali sertkaya dedi ki:

    ben açıköğretim okuyorum bitince polis olabilmem için ne yapmalıyım şimdiden tşkler

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ali,
      Lise mi üniversite mi?

  141. şahin dedi ki:

    inşallah dediğiniz gibi olur.yükselmesi iyi olmaz çünkü şuan da bir sürü polis açığı var hem açık olmasaydı otuz bin koruma polisi alınmazdı…umarım herkes hakkın da hayırlısı olur.verdiğiniz bilgi için de çok teşekkür ederim.

  142. şahin dedi ki:

    verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.Biraz mantıklı bnce aynı kalması çünki şuanda çok açık var polisliktte.inşallah yürekten isteyen herkes kazanır.

  143. şahin dedi ki:

    mrb bn tarih birinci sınıf öğrenciisiyim geçn yıl yaş yüzünden giremedim sınava. tek merak ettiğim bir konu var puanlar bu yıl kaç olacak 250 olarak kalacak mı ? yoksa artacak mı veya düşecek mi ? yardıcı olursanız sevinirim…

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Şahin,
      Aynı kalır diye düşünüyorum.

      1. asya dedi ki:

        bu seneki puan 280 250 falan deil.

      2. MaSaL dedi ki:

        Merhaba Asya,
        2013 PMYO puanı 280 değil 250 idi.

  144. adem dedi ki:

    merhabalar ben üniversite 2. sınıfa geçtim ktü  iibf de  iktisat okuyorum . polis de olmak istiyorum aslında biranonce işe nbaşlamak iyidir2014 de ygsye gırıp mi polisliğe gitmeliyim yoksa lisansı bitirip öylmi girmeliyim bi akıl verin lütfen öneriler için teşekkürle

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Adem,
      Sizin önce YGS ardından PMYO sınavlarına girmeniz gerekiyor. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  145. GÜLŞAH dedi ki:

    Merhabalar,
    Ben iki yıllık ön lisans bitirdim şimdi iki yıllık işletmeye geçiş hakkım var açık öğretimden dört yıllık tamamlamış sayılabilmek için.İşletmeyi de bitirip mi sınava girmeliyim yoksa ön lısans mezunu olup ne kadar süre öğretımıme devam etmem gerekiyor yunus polis olmak istıyorum açıklarsanız sevinirim şimdiden teşşekkurleeerrr 🙂

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Gülşah,
      Lisans eğitimini tamamladıktan sonra KPSS sınavına girip POMEM mülakatlarına katılabilirsiniz. Sitemizden POMEM bölümüne bakarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

  146. NURSEN dedi ki:

    mrb bn nursen polıslıge basvurmak istıyorm 2 yıllık önlısans mezunuyum onun için kpssye grmeye grk varmı gırmedn basvurabılırmıyım 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Nursen,
      Sizin önce YGS ardından PMYO sınavlarına girmeniz gerekiyor. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  147. fatoş dedi ki:

    mrb ben polis olmayı çok istiyorum sözelciyim ve şunuda demek istiyorum benim yüzümde sivilcelerden dolayı lekeler var sorun olur mu polis olmam içn

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Fatoş,
      Sorun olacağını sanmıyorum. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  148. mehmet fırat dedi ki:

    merhaba ben küçüklüğümden beri polis olmak isterim. özelliklede yunus polis olmayı hep istemiştirim. lise 2. sınıfa geçtim ve sayısal bölümü seçtim. yunus polis olmak için ne yapmam lazım kısaca yazarmısınız?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Mehmet,
      Önce YGS ardından PMYO sınavlarına girmeniz gerekiyor. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  149. selda dedi ki:

    Merhaba 2 yıllık üniversite okuduktan sonra pmyo başvursam kazanabilir miyim yoksa kazandığım okulu okumadan 1 yıl daha hazırlanıp mı tercih yapmalıyım sizce?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Selda,
      Siz nasıl iyi hissediyorsanız öyle yapabilirsiniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  150. onur dedi ki:

    merhaba ben polis olmayı küçüklüğümden beri hayal ediyorum.şuan lise 2 ye geçtim alan şeçimimi sözel olarak yaptım bide kolumda çok küçük bir çizik var omuz hızamda bide sivilceler tabi bi sıkıntı olabilirmi polis olmam için..

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Onur,
      Küçük izlere takılmayın ders çalışın. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  151. Ayşe dedi ki:

    Yaşım 13. 8. sınıfı bitirdiğimde sınavlara başvurup Ankara Polis Kolejine gitmeyi düşünyorum. Yaşım küçük diye Polis Kolejinde okuyabilir miyim acaba? Soruma cevap verirseniz çok mutluluk duyarım. Şimdiden teşekkür ederim 🙂 İyi Akşamlar

  152. duygu dedi ki:

    Pmyo için neden bayan polis alımı az oluyor ? 

  153. nazlııı dedi ki:

    bu arada polis olmak için gereken şartları soylermisin tsk ederim 🙂 🙂 🙂 🙂

  154. nazlııı dedi ki:

    merhaba masal ben su anda 13 yasındayım 2000 dogumluyum nerden bakarsan bebeklıkten beri polis olmak istiyorum ama babam yuzunden olamıyıcam galiba cunku babam bi iftira yuzunden ceza evine gırdi ve kime sorsam olmasın diyo gercekten bole bişey varmı polis olamazmıyım ee bu arada derslerimde cok ıyı sayılmaz :))) 

  155. ahmet dedi ki:

    lise son t m öğrenciyim bu yil dershaneye kaydoldum . polis olmak icin butun sartlar uyuyor ama beni bilinçlendirecek ,ygs den sonra nereye başvurmam gerektiğini ve napmam gerektiğini adim adim yazacak kimse yok 1 aydir arastirma yapiyorum hic bişe öğrenemedim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ahmet,
      Aslına bakarsanız ne kadar araştırma yaparsanız yapın ilk pmyo başvurusunda biraz kafanız karışabilir. Bu nedenle sitemizde yakında yayınlanacak olan 2014 Pmyo Hazırlık E-Kitabını size ve sizin gibi durumda olanlara tavsiye edebiliriz. Lütfen sitemizi takip etmeye devam ediniz.

  156. merve dedi ki:

    polis olmak için sınavlara girmek şartmı yoksa okul bittikten sonramı =? 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Merve,
      Sorunuzu tam olarak anlayamadım.

  157. kerem dedi ki:

    merhabalar masal kardeş öncelikle ilgine ve alakana çok teşekkürler benim sorum olacaktı benim kulağımda ben var ve dizimin az altında yaradan kalma bir iz mevcut bu mülakatta bana olumsuz olarak mı döner teşekkürler tekrar…
     

  158. fatih dedi ki:

    Hocam Merhaba Ben küçüklüğümden beri Polis olmak istiyorum. Çok Hırslıyım Dinamiğim.96 dogumluyum boyum 2.03 kaslı bir yapım var hızlıym ve güçlüyüm 8 yıldır basketbol oynuyorum zaten. Ama tek bir eksiğim var sanırım oda en büyük eksiğim.  Benim Derslerim Berbat Hocam lise 3. sınıfa geçtim 1 yılda sınıf tekrarı yaptım Nasıl Polis olabilirim lütfen yardımcı olur musunuz ? Dürüst olmak gerekirse polis oldugumda Memleketteki polislerin %90ından daha iyi olacagımdan eminim. Lütfen bana bir yol gösterin çok istiyorum. 🙁 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Fatih,
      Yakında sitemizde 2014 Pmyo Hazırlık E-Kitabı yayınlanacak. Yayınlandığında sitemizden satın alabilirsin. Katkısının çok olacağına inanıyorum.

  159. kerem dedi ki:

    büyütmede sıkıntı çıkmaz dimi ben yeterince hazırlanıyorum da teşekkürler tekrar…

  160. kerem dedi ki:

    polislik sınavı için

  161. kerem dedi ki:

    Merhaba masal kardeş bir soru sorcam ben 12 ekim 1998 doğumluyum 10.sınıfa geçtim anadolu teknik lisesi öğrencisiyim lise 4.sınıfı bitirdiğimde yaşımı 11 gün daha büyütebilir miyim yani 1 ekime kadar?Şimdiden teşekkürler

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Kerem,
      Biz büyütmenizi tavsiye etmeyiz. 1 yıl fazla hazırlanırsınız.

  162. arda dedi ki:

    ben 2 yıl üniverste okusam snra da pmyo başvursa olur mu. Veya 4 yıllık bi bölüm okusam polis olabrmym.
    şuan 17 bitck 18 den gn alıyrm ekimde 2014 ygs ye grcm ama 2014 ekimde doldurcm 18 i ondan giremyrmuşm :((((

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Arda,
      Olabilir.

  163. Büşra dedi ki:

    Ben polis olmayı çok istiyorum ve orta sona geçtim yalnız gözlük kullanıyorum bu sivil polis olmamı engeller mi ve başka şartları neler

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Büşra,
      Lise son sınıfta sorularınızı tekrar sorarsınız.

  164. kubra dedi ki:

    Mrhb 2014 pmyo sinavlarina basvurucam yastan dolayi son hakkim ve bayan oldugun icin sansim iyce  azaliyor. bu yil kazanamazsam 4 yillik acikogretime gidip artik nasip olirsa 4yil sonra polis olucam fakat yasa takildim 4yillik mezunlarda yas siniri nedir bayanlarda ve iki yillik acik ogretime basvursam yas geciormu suan 15 ekim 91 dogumluyum

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Kübra,
      Sitemizde yayınlanacak olan 2014 Pmyo Hazırlık E-Kitabını satın alırsanız zorlanacağınızı sanmıyorum.

  165. sıtkı dedi ki:

    fakülte mezunuyum polis olmam için ne yapmam lazım ??

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Sıtkı,
      Sitemizden Pomem bölümünü inceleyebilirsiniz.

  166. Uğur dedi ki:

    Sağolun teşekkür ederm

  167. Uğur dedi ki:

    Merhabalar 2 yıllık MYO mezunuyum polis olmak her zaman için biraz aklımda idi ama şimdi biraz kesinleşti sizce şuanda nereye başvurmalıyım neler yapmalıyım ve en önemlisi sınav baraj puanı vb gibi şeyler kaç puan civarındalar İyi günler diler Tşk Ederim…

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Uğur,
      Önce YGS ardından PMYO sınavlarına başvurabilirsiniz. Diğer Bilgiler için sitemizi takip edebilirsiniz.

    2. asiyenur dedi ki:

      ben and ticaret meslek lisesindeyim bilişim veri tabanı programcılık yani bölümüm ama isteeyerek gitmedim neyse aklımda hemşirelik ve polislik var ama polisliği biraz daha fazla istiyorum boyum 1.70 kilo 55 96 doğumluyum mayısda eşit ağırlık istediğini biliyorum ama kaç puan gerekiyor ve ygs den sonra mı başvuruluyor ygs yle aynı zaman içerisinde mi giriliyor bilgi verir misiniz lütfen her gün de 31 temmuzdan itibaren 3 saat başladım çalışmaya hırslıyımdır da fazla hemde inş olur çok istiyorum 

      1. MaSaL dedi ki:

        Merhaba Asiyenur,
        Ygs ardından PMYO sınavlarına gireceksiniz.

  168. Ege dedi ki:

    Vucuttakı  cızıklerr Faça Hariç Bir Sorun olurmuu ? Örnegin Sınek ısırık ızı

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ege,
      Sorun olmaz. Eşkal belirleyici izler olmadıkça sorun olmaz.

  169. Pelinnn dedi ki:

    Merhaba arkadaşlar ben 8. sınafa geçtim polis olmak istiyorum sınavlara ne zaman girmem lazım ? Boyum:1.54 kilom ise 36 bana polislik hakkında bilgi verirmisiniz? lütfen

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Pelin,
      2014 yılında polis kolejine alım olursa gelecek yıl gireceksiniz. Sitemizi takip etmeye devam ediniz.

      1. Pelinnn dedi ki:

        Ben koleje gitmek istemiyorum çünkü kendi hakkımla normal bi lise kazanmak istiyorum hangi lise uygun olur ya da boyum kilom falan uygun mudur bunları öğrenmek istiyorum. 🙂

  170. çağlar dedi ki:

    ali sen çok film izliosun heralde

    1. aykut dedi ki:

      önlisans mezunu olarak sınavsız polis olmak istiyorum bu mümkün mü

      1. MaSaL dedi ki:

        Merhaba Aykut,
        Sizin YGS ardından PMYO sınavlarına girmeniz gerekiyor.

  171. latife dedi ki:

    polis olmayı çok istiyorum polis olmak için kaç puan gerekiyor acaba?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Latife,
      2014 PMYO Baraj puanı henüz açıklanmadı sitemizi takip etmeye devam ediniz.

  172. berivan çetinkaya dedi ki:

    polis olmayı çoooooooooook istiyorum 

    1. latife dedi ki:

      aynen sana katılıyorum kardeşim:)

  173. ali dedi ki:

    ben maraz ali gibi siki bir polis olmak istiyorum

  174. ali dedi ki:

    ben polis olmak istiyorum

  175. aygül dedi ki:

    merabalar ben olis olmak ıstıyorum ama suan acık lıseden okuyorum bıtırdıgım zaman polislik için basvuru yapabılırmıyım yanı acıktan okumammım bı sakıncası varmı ? ayrıca evli olanlar polis olamıyomu?

  176. Nilüfer dedi ki:

    Ya ben polis kolejine gitmeyi çok istiyodum ama tam polis kolejinde alım yapılırken geçici bir sorun olduğundan okulda değildim ve giremedim acaba ne yapabilirim? Şimdiden teşekkürler..

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Nilüfer,
      2013 yılında Polis Kolejine alım yapılmıyor. O nedenle herhangi bir cevap vermemize gerek kalmıyor.

  177. MELEK dedi ki:

    bn de polis olmak istiyorum

  178. MELEK dedi ki:

    Bende polis olmak istiyorum

  179. enes kaprol dedi ki:

    Ben 15 yasindayim makedonyada enes ben polis olmak istiyorum ama polis kolejine nisil katilabilirim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Enes,
      2013 yılında Polis Kolejine alım yapılmayacak. (Полициски колеџ набавка ќе биде направен во 2013 година.)

  180. birisi dedi ki:

    polis akedenisine gidebilmek için polis lisesine gitmek mi gerekir biide sivil polis nasıl olunur

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Birisi,
      Sormuş olduğunuz soruların cevapları zaten sitemizde yazmaktadır. Biraz araştırma yaparsanız detaylı bilgi alabilirsiniz.

  181. Mert dedi ki:

    Merhaba arkadaslar benim bit sorum olcak yardimci olursanız sevinirim benim sol el bileğimde ameliyat izi  
    Yaklaşık  2cm bunun mulakatta sikinti olacagini duydum bende estetik ameliyat olsam bir sikinti olr mu yani eleyebilirler mi yardiminiz icin simdiden teşekkürler 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Mert,
      Eğer gerçekten dediğiniz izi kadar küçükse estetik olmanız gerek yok. Ama kafanıza takılıyorsa estetik ameliyatı olabilirsiniz.

  182. kader dedi ki:

    ben şırnaklıyım polis olmak istiyorum ne lise 4 teyim ne yapmam gerekli..

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Kader,
      Sitemizi takip et. 2014 PMYO Hazırlık E-Kitabı yayınlandığında satın alırsanız sizin işinizi görecektir. Zaten tüm bilgiler içeriğinde mevcut.

  183. melis dedi ki:

    ben orta okulu yeni bitirdim polis olmak istiyorum bana yardimcı olurmusunuz yaşım 16  –  1.73 boyum var  ne yapmam gerekiyor 
    tşkler

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Melis,
      Lise son sınıfta polis olabilirsiniz.

  184. Caner dedi ki:

    Merhabalar lise egitimim bitti ancak suanlık bi unversteye kaydım yok henüz 18 yasındayım ve polis olmak istiyorum bunun için 2 yıl herhangi bir unuverste okuyup 2 yıllık daha sonradan polislige geciş hakım varmı birde vicudumda yanı kolumun ust kısmında doğme bulunuyo bu bnm için engelmi tesekkurler.

  185. melis günay dedi ki:

    merhaba ben melis, bu sene 7ye geçicem ama matematiğim 3,  polis olabilmem için 7 ve8 de matematiği 4 yaparsam polis olabilirmiyim.. 13 yaşındayım boyun 1,46

  186. melisa dedi ki:

    ben polis hastasıyım her zaman polis flimleri izliyorum işallah polis olabilirim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Melisa,
      Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  187. yunus emre dedi ki:

    okuduğum myo yu bıraktım dersaneye gidip sınava hazırlanıcam.polis olmak istiyorum. nasıl olucam. kısaca bilgi verirmisiniz. tesekkürler

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Yunus,
      Tüm bilgiyi sitemizden PMYO bölümüne bakarak alabilirsiniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2013 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

      1. burçin dedi ki:

        merhaba ben sekizinci sınıf öğrencisiyim seneye liseye gideceğim ama polis olmak için ne gibi bir liseye gideceğimi bilmiyorum nasıl bir liseye gidebilirim bana yardımcı olumusunuz

      2. MaSaL dedi ki:

        Merhaba Burçin,
        İstediğin liseye gidebilirsin.

  188. okan dedi ki:

    arkadaslar ben polıslık mulakatlarını gectm yazılı sınav kaldı ondan sonrada bı saglık konturolu varmıs sıgara kullanıyorm acaba sıkıntı olur mu saglık bolumunde ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Okan,
      Sorun olmaz. Yazılısınavdan sonra kazanırsan sağlık raporu aldırılacak. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2013 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  189. songul dedi ki:

    şimdi bayanlarda boy bir 62 ye düşmüş gelecek yıl içinde aynı şey geçerlimi yoksa değişebilir mi?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Songül,
      Bundan sonraki alımlarda 1,62 her zaman geçerli. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2013 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

      1. songul dedi ki:

        çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.ben bu yıl girecektim sınava fakat boy 1.65 diye biliyordum ve boydan kaybedip giremiyordum herşey bittikten sonra haberim oldu boy oranının düştüğüne.
        neyse önemli değil.ama o kadar çok mutluyum ki anlatamam uzun zamandır hiç bu kadar sevinmemiştim.yüce rabbim hepinize yardım etsin ve inşallah polis olursunuz hepiniz layıkıyla görevinizi yapar ve vatana millete hayırlı evlatlar oluruz (hepimiz) gönülden diliyorum bunu.hakkımızda hayırlısı…

      2. MaSaL dedi ki:

        Merhaba Songül,
        Asıl biz teşekkür ederiz. Sitemizi takip etmeye devam et. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2013 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

      3. Tolga dedi ki:

        benım boyum 180  vucudumda yerınde fıtnıs yaptıgım ıcın hıc zorlanmadım arkdslar tavsıye ederım en azından bır sene fıstnıs 🙂 Saygılar geleceğın adalet Savascıları 🙂

  190. ismail inan dedi ki:

    ben polis olucam

    1. muhammet çorumlu dedi ki:

      olursun iyi gözle

    2. ismail inan dedi ki:

      olursun

  191. kadir dedi ki:

    abiler amcalar  bn polis olmak istiyorum  meslek lisesine gitcem bidaha ki sene ne yapmam gerekiyor yardimci olurmusunuz

  192. sude dedi ki:

    ben polis olmak istiyorum ama ne yazık ki bacağımda 25 tane dikiş var ve bunun izleri kaldı bu olay benim polis olmamı etkiler mi

  193. elif dedi ki:

    ben myo 1. snıftym acaba bu yılı btrdkten sonra direk eğitim alıp polis olabliyomuyum lütfen yardmcı olun

    1. muhammet kaya dedi ki:

      evet…

  194. orhan dedi ki:

    babam 5 ay cezaevinde yattı bu sorun olurmu

  195. galatasaray dedi ki:

    polis kaç para maaş alıyo ve boy sınırı nedir?

  196. irem dedi ki:

    ben daha 11 yaşındayım ama polis olmak  istiyorum ama ayaklarımda çok az bi düz tabanlık var birşey olurmu?

  197. mustafa dedi ki:

    polis okulu için kaç puan yapılmalı _?

    1. Berkant. dedi ki:

      Polis Koleji için 450-460 Puan Belirtiliyor  PMYO İçin 250-260 Puan İsteniyor

  198. şerife dedi ki:

    ben 9. sınıf öğrencisiyim ve polis olmayı çok istiyorum . yasım kimlikte büyük yazıldığı için 17 yaşım . polis olabilirmiyim yardımcı olurmusunuz ???

    1. Berkant. dedi ki:

      Lise Sonu Beklemen Gerek Lisede Ygs Sınavından Belirtilen Puanı Alırsan PMYO ya Girmeye Hak Kazanırsın

  199. betül dedi ki:

    (bayan) 21 yasindayim almanyada dogdum büyüdüm suanda mesleg egitim yapiyorum. türkce haric iki dil daha konusuyorum almanca ve english. TC vatandasiyim boyum 1 ,60  

    1. Berkant. dedi ki:

      Polis Olmak İçin T.c Vatandaşı Olmak Yeterli  Sende T.c Vatandaşısın

  200. betül dedi ki:

    (bayan) 21 yasindayim almanyada dogdum büyüdüm suanda mesleg egitim yapiyorum. türkce haric iki dil daha konusuyorum almanca ve english. TC vatandasiyim boyum 1 ,60  

  201. irem saraç dedi ki:

    bende polis olucaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmm……!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  202. Berkant. dedi ki:

    S.a PMYO dan Mezun Olduktan Sonra En üst Hangi Rütbeye Kadar Yükselebilir.

    1. irem saraç dedi ki:

      eğer sen çok iyi bir poli olursan o kadar rütbe yükselirsin      oysa ben 12 yaşında imam hatip öğrencisiyim ama  karate-do cuyum

  203. POLAT dedi ki:

    polis olmak istiyorum boy ve kilo çok önemlimi!!!!

  204. GÜLSÜM dedi ki:

    BENCE E GÜZELMESLEK POLİSLİK

  205. Berkant. dedi ki:

    S.a Sivil Polis Olmak İçin Ne Yapmak Gerekiyor Yardımcı Olursanız Sevinirim.

  206. sevgi dedi ki:

    merabaaa ben acıkögretim okuyorum lise 3. sınıftayım .  boyum 1.74 kilom 80 polis olabılırmıyım ? . acabaaa kilo sınırı kacc ? :S yardım edersenız sevınırım Lutfen

    1. DURAN dedi ki:

      boy ve kilonda sıkıntı yok hiçbir sıkıntın olmasa bile ne yaparsan yap elenme riskin var kahretsin

  207. çıgdem dedi ki:

    ben lıseyı cocuk gelısımı meslek lısesınde okudum sımdı ıse kamu yonetımı bolumunu acıkogretım fakultesınden okuyorum 2 yıllk ama polıs olmayı cok ıstıyorum ne yapmam gerek bılmıyorum ve boyum 1.72 kılom 65 ben sızden bılgı almak ıstıyorum yardımcı olurmusunuz

  208. senanur dedi ki:

    polis olmam istiyorum…

  209. gamze dedi ki:

    17 yaşındayım lise 3 e gidiyorum polis olmak istiyorum boyum 1.72 kilom 49 tek hayelim polis olmak umarım olurum kalbim polis olmak isteyenlerle inş onlarda olur allah yardmcmız olsun.

  210. Serkan dedi ki:

    Şuan lise sondayım ve 2 senelik geçiş hakkımı kullanarak bankacılık ve sigortacılık bölümüne geçiş yapıcam ancak seneye YGS ye girerek polislik için gerekli puanı yakalarsam geçiş yaptığım 2 senelik ögrenimini dondurup polislik okuyabilir miyim ? 

  211. bayram yavuz dedi ki:

    ysg 3 deb 168 aldım babam tskdan gazi polislıge gıde bılıyorumuyum 

    1. Recep dedi ki:

      Şehit yakınları içindi herhalde ben sadece subay astsubay vs.. onlarda gazi yakınları için kolaylık sağlanıyordu

  212. Berkant. dedi ki:

    Ben Küçük Bir Sebebten Dolayı Adiyeye Giitim Ama Ceza Almadım Sorun Olurmu Polislik MÖüraccatında

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Berkant,
      Sorun olmaz. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

    2. gamze dedi ki:

      sorun olmaz merak etme aff çıkıyo ben polislikle ilgili cok arastırma yaptım halada yapıyorum sen rahat ol yeter

      1. Berkant. dedi ki:

        Teşekkür Ederim Merve.

  213. ali karlıdağ dedi ki:

    liseyi acıktan okuyorum yasım 22 askerden yeni geldim polis olabiliyormuyum  ? lise de suan 3. sınıftayım nasıl olabılrim polis yardımcıı olurmusunuz ?

  214. muhammet kartal dedi ki:

    Çok İşime Yaradı Teşekkürler

  215. edanur dedi ki:

    mrb ben 13 yaşındayım 7.sınıfa gidiyorummmmm.. ve polis olmak istiyoruummm ama kaç puann olması gerekkk

    1. Berkant. dedi ki:

      260 Puan İsteniyor.

  216. faruk dedi ki:

    polis olmak çok güzel olmalıdır halhalde arkadaşlar

  217. Bünyamin dedi ki:

    he bide sivil polis olmal için lisans lazım mı lazımsada kaç tane lisans lazım lütfen cevaplayın. 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Bünyamin,
      Bunları nereden çıkarıyorsunuz anlamış değilim.Ne lisansı? Polis olman yeterli. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2013 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  218. Bünyamin dedi ki:

    1998 liyim polis olmak istiyorum bronşitim var polis olmama engel olurmu ve polis olmak için herhangi bir liseye gitsekte oluyomu yada illa polis kolejine yada lisesine gitmek zorunlumu ? 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Bünyamin,
      Lise son sınıfta pmyo sınavlarına girebilirsiniz. Bronşit polis olmaya engel bir durum değil. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2013 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  219. murat dedi ki:

    ben kimliğime göre 1996lıyım ve bu sene mezun olucam ama gerçekte 1994lüyüm acaba 1996lılar bu sene girebiliyormu polisliğe

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Murat,
      Gelecek sene girebilirsiniz. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  220. ecrin dedi ki:

    8.sınıfta polislik sınavına gire biliyor muyuz ? 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ecrin,
      Sitemizden Polis Koleji bölümüne bakınız.

  221. reyhan dedi ki:

    sbsb puanım düşük ama çok istiyorumm boy kilo yeterli lütfen yardımcı olun:(((

  222. reyhan dedi ki:

    ben 98 dogumluyum polis olmak istiyorumm lise birdeyim nasıl olabilirim?

  223. yasemin dedi ki:

    ben 2000 doğumluyum polis olmak istiyorum bana yardımcı olurmusunuz

  224. emrah dedi ki:

    mrb arkadaşlar ben 10 .sınıf öğrncsym polis olmak istiyorum boy 163 ygs sınavından ne kadar puan lazım lütfe yardımcı olun

  225. Zeynel dedi ki:

    Lütfeeeeeen yardımcı oluun 🙁 Benim bir kulağım Malesef duymuyor polis olma şansım varmı acabaaa ? :((((

  226. murat dedi ki:

    ben 20.10.1989 dogumluyum bende polis olmak istiyorum bunun için ne yapmam lazım yasla bi sorun varmı?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Murat,
      Eğer askerliğinizi yaptıysanız 2013 Pmyo için yaşınız uygun. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2013 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  227. yasemin dedi ki:

    merhabalar bn yasemin bn şuan 7.sınıfa gdiyorum. polis olmak istiyorumda ne yapmam lazım kaçıncı sınıfta başlıyo .. 🙂

  228. Zeynel dedi ki:

    Merhaba ben 15 yaşındayım lisede polislik üzerine okumak istiyorum ama kabakulak hastalığında çocukken sol kulağımı kaybettim hiç duymuyor.Polis olma şansım varmı ? :(( Lütfen yardımcı olun.

  229. Selman dedi ki:

    Merhaba, Benim yasim 18 (31-10-94),
    su anda hollandada ozel guvenlik okuyorum ( burada 2 sene okumak gerekiyor ozel guvenlik icin) 2014 yilinin basinda diplomami alacagim insallah, Turkiye de polis olmak icin ne yapmam gerekiyor?
    Hollanda passaportum var ama Turk kimligim de var
    Fiziksel gereklere sahibim…

  230. sercan dedi ki:

    ya bn 15 yaşındayım liseye geçiçem lise ye nereye giderekpolis olabilirimm

  231. sertaç dedi ki:

    s.a ben 23 yaşındayım lise mezunuyum polis olmak için ne yapmalıyım şansım varsa hangi sınava giricem nerden çalışıcam yardımcı olur musun kardeşim

    1. MaSaL dedi ki:

      As,
      Sitemizden Pmyo bölümüne bakınız. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  232. Büşra dedi ki:

    ben polis olucam ama gerekli bilgileri tam bilmiyom

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Büşra,
      Sitemizi incelemeye devam edebilirsiniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2013 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  233. EKREM dedi ki:

    merhaba ben bu sene işletme 3. sınıftayım doğum tarihim 1989 .
    ben polis olmak istiyorum fakat çevremden edindiğim bilgilere göre benim doğum tarihim sorun oluyormuş
    seneye okulu bitirip polislik sınavlarına girmek istiyorum nasıl yapmalıyım bu konu hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim(askerlik tecilli)teşekkür ederim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ekrem,
      Sitemizden Pomem bölümüne bakmalısınız.

  234. doğuş dedi ki:

    Mrb ben lise 3e gidiyorum ve turizm meslek öğrencisiyim.ben yunus polis olmak isityorum.sağlık koşullarım uyuyor.boyumda 1.73 .tek engel sınavlar.
    pmyo sınavına girdimizde kaç net yapmamız gerekiyor?
    Sınavı kazandıktan sonra polis akademisine mi yoksa polis meslek yüksek okuluna mı gidicez?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Doğuş,
      PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2013 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  235. Cihan Tekiner dedi ki:

    merabalar ben lise 3ü okuyorum size bir sorum olacak.. ben polis olmak istiyorum hani ünimi okumam lazım ki okursam hangi üni ?  yoksa lise bittikten sonra direk başvurmak mı lazım.. ben bunları bilmiyorum yardımcı olur musunuz ? çok acil lazım bana.. şimdiden teşekkürler..

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Cihan,
      Lise son sınıfta Pmyo sınavlarına girmeniz gerekiyor. Sitemizin Pmyo bölümünü takip etmeye devam ediniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2013 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  236. Baycan dedi ki:

    Mrb pmyo sınavına girmek için ygs girmek gerekiyormu

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Baycan,
      Evet Ygs sınavına girmeniz gerekiyor. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  237. nurcan dedi ki:

    merhaba ben nurcan ben şuan lise 3 sınıftayım polis olmak içn ygsden kaç puan almamız gerekiyor ve polislik sınav başvuruları ne zaman başlıyor

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Nurcan,
      Siz lise sonda gireceksiniz. Gelecek sene sorarsınız bu sorularınızı. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  238. dilanur dedi ki:

    ben henüz 11 yaşındayım büyüyünce polis olmayı hayal ediyorum inşallah haylim gerçekleşir

  239. Baycan dedi ki:

    Oradan baktım fakat aradığ bilgiyi bulamadım ne yapmam lazım tam olarak bende bilmiyorum yardım edersenz sevinirim 

  240. Baycan dedi ki:

    Eğer Kiloda Fark Ediyorsa 78 Kiloyum .

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Baycan,
      Sitemizden beden kitle endeksinize bakabilirsiniz.

  241. Baycan dedi ki:

    Mrb yaşım 19 2 yıllık meslek yüksek okulunu bitirdim boyum 1.83 nasıl girebilirim nasıl polis olabilirim bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Baycan,
      Sitemizden Pmyo bölümüne bakabilirsiniz. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  242. mustafa dedi ki:

    merhaba Açık liseyi bitiripte polis okullarına giriş yapılabilirmi akademi veya pmyo

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Mustafa,
      Pmyo için girebiliyorsunuz. Akademi için ose bu sene değişiklik olabilir. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  243. nur dedi ki:

    mrb 2 yıllık polisliği nasıl okuyabilirim cvp bekliyorum

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Nur,
      Sitemizden Pmyo bölümüne bakabilirsiniz. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  244. Arda dedi ki:

    Merhabalar ben Ocak 18 inden itibaren 14 yaşıma girmiş bulunmaktayım. Ben Yunus Polis olmak istiyorum. Seviye Belirleme Sınavı puanı, kilo gibi bir problemim yok fakat çok ufak derecede bir astımım var. Yaş atladıkça astım derecem git gide düşmektedir. Yine de Yunus Polis olma ihtimalim var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

  245. sahin dedi ki:

    Mrb ben 87 dogumluyum 1.70 boyunda duz lise mezunuyum polis olabilrmiyim ltf cvp

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Şahin,
      2013 Pmyo için yaşınız büyük.

  246. ÜNAL dedi ki:

    peki bu kitaba nasıl ulaşabilirim veya nerden bulabilirim.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ünal,
      Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  247. ÜNAL dedi ki:

    merhaba ben 2 yıllık makine teknikerliği bölümü mezunuyum.şu anda a.ö 3. sınıf çeko okuyorum.polislik için ne yapmam gerekiyor.yardımcı olursanız çok sevinirim.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ünal,
      İster Pmyo isterseniz üniversite bitince Pomem sınavlarına girersiniz. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  248. melisa dedi ki:

    merhaba hasan boyuna göre zayıfsın

  249. sefa dedi ki:

    abi ben polis kolejine girmek çok istiyorum çünkü   o işi severek bende polis olmak istiyorum ama 86 kiloyum ama temmuza kadar yani sınava kadar kilo verip girecem o sınava ve abi diploma ortalamam 68 çıkıyo tahminime göre bana lütfen yardımcı olurmusun arkadaşlarım hep benle dalga geçiyo giremmessin diyo bana lütfen yardımcı olun =(

  250. Hasan dedi ki:

    18 yaşındayım boyum 1.84 kilo 65 kilonun kaç olması gerekir

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Hasan,
      Sitemizden beden kitle endeksinize bakabilirsiniz. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  251. ayşegül dedi ki:

    merhaba ben ayşegül 12yaşındayım polis olmak istiyorum ama çenemde 4cm lik dikiş izi var .

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ayşegül,
      Sitemizden polis koleji bölümüne bakabilirsiniz.

  252. serkan dedi ki:

    Merhaba  91 dogumluyum meslek lısesı mezunuyum askerden gelelı 1,5 ay kadar bır zaman oldu polıs olmak ıstıyorum boyle bır sansım varmı varsa bana yardımcı olabılırmısınız.. sımdıdedn teskkur ederım..

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Serkan,
      2013 Pmyo için yaşınız uygun. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  253. mehmet dedi ki:

    14 yaşındayım

  254. melisa dedi ki:

    merhaba mehmet kaç yaşındasın

  255. melisa dedi ki:

    merhaba masal benim yaşım 12 olduğu için boyumun kaç olması gerekir

  256. mehmet dedi ki:

    boy 1.62den uzun olsa olurmu

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Mehmet,
      Zaten daha uzun olması daha iyi olur. Ama bu bayanlarda geçerli boy sınırı.

  257. melisa dedi ki:

    boyumun ve kilomun kaç olması gerekir

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Melisa,
      Boyunuzun en az 1,62 olması gerekiyor. Kilonuz için sitemizden beden kitle endeksinize bakabilirsiniz. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  258. melisa dedi ki:

    slm ben melisa 12 yaşındayım sizce polis olabilmek için neler yapmalıyım

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Melisa,
      Sitemizden polis koleji bölümüne bakınız.

  259. merveE dedi ki:

    daha önce evlilik yaptım polis olabilir miyim?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Merve,
      Pmyo sınavlarına girebilirsiniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2013 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  260. ali dedi ki:

    slm ben ali açıköğertim lise okuyom bu yıl biter inşallah şubat askerim 1991 doğumluyum askerden sonra başvura bilirmiyim acaba polisliğe 4 yıllık yüsek lisans mezunları alınacak diyolar bilgi almak istiyorum doğrumu acaba bu arada bo 1,72 kilo 75 alırlarmı fizik endeksi nasıl cvp bekliyom tşkler..

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ali,
      Bu yıl Ygs sınavına girerek pmyo sınavlarına girebilirsiniz. Lisans mezunları için ayrıca pomem sınavları yapılıyor. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2013 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  261. Yağmur birsen dedi ki:

    Teşekkür ederim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Yağmur,
      Asıl biz teşekkür ederiz.

  262. melek dedi ki:

    slm ablam 2 yıllk üniv . okuyordu bırakmak zorunda kaldı ve şimdi polıi olmak ıstıyor yardımcı olurmusnz  tşkr 

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Melek,
      Sitemizden Pmyo bölümüne bakabilirsiniz. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  263. talat dedi ki:

    merhaba ben lise mezunuyum üniversite 2 yıllık okuduktan sonra polis olabiliyormuyum

  264. Yağmur birsen dedi ki:

    Merhaba ben 7 sınıfa gidiyorum ve öğretmenimizz bize bir ödev verdi hangi mesleği istiyorsanız onun avantajları ve dezavantajlarını öğrenin dedi bende sizlere sormak istedim ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Yağmur,
      Sitemizden araştırma yapabilirsiniz.

  265. koray dedi ki:

    boyum 1.73 polis olabilirmiyim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Koray,
      Evet boyunuz sınırın üzerinde polis olabilirsiniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2013 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  266. engin dedi ki:

    ben polıs olmak ıcın kpss den taban puan nedır onu ogtenmek ıstıyorum

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Engin,
      Her yıl 60 olarak belirleniyor. Ancak 2013 pomem için kpss puanı henüz açıklanmadı.

  267. sinan dedi ki:

    slm pectus carinatum polis olmaya engelmi lütfen açil cevap yazın tşk

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Sinan,
      Sitemizden sağlık şartları yönetmeliğine bakabilirsiniz.

  268. şeyma dedi ki:

    Mrb ben 3.sınıf üniversite öğrencisiyim ve 21 yaşındayım seneye mezun olunca polis olmak istiyorum 2 3 cm boy farkı sorun ediliyormu? Polislik için ne yapmam gerektiği hakkında hiç bir bilgim yok sınava girmem veya eğitim almam gerekiyormu ?? Bilgi verirseniz sevinirim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Şeyma,
      Boyunuz sorun olabilir.

  269. osman dedi ki:

    ben lmeslek lisesi 3 sınıftayım acaba polis olmam için ne yapmalıyım nasıl bi yoldan devam etmeliyimm.. ??

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Osman,
      Sitemizden Pmyo bölümüne bakarsanız detaylı bilgi alabilirsiniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2013 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  270. şeyda dedi ki:

    meraba polis olmak için bayanlarda boyun kaç olması gerekiyor en az?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Şeyda,
      Sitemizde yazıyor. Lütfen sitemizi detaylı inceleyiniz. İncelemeden soru sormayınız!

  271. rabia dedi ki:

    ben polis olmak istiyorumda vücudunda çizgi olan polis olabilirmi

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Rabia,
      Vücudunuzun neresinde olduğu önemli. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2013 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  272. ESİN KÖMÜRCÜ dedi ki:

    aöf k.yönetimi okuyorum 25 yaşındayım acaba bende polisliğe başvurabiklirmiyim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Esin,
      Üniversitenin son yılında başvurabilirsiniz. Sitemizden Pomem bölümüne bakınız.

  273. hasan biçer dedi ki:

    nasıl olucam peki

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Hasan,
      Lütfen sorunuzu tam olarak sorunuz.

  274. hasan biçer dedi ki:

    benim yaşım 15 hiç bir sorunum yok okula gitmiyorum dışardan okuyup poi,lis olabailirmiyim
    1.80 boy
    80 kg

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Hasan,
      Liseyi dışardan okuyarak polis olabilirsiniz.

  275. buse pamuk dedi ki:

    benim yaşım 14 omzumda 4 5 tane 2 cm lik jilet izleri var sorun olurmu ama daha yaşım 14 oldugu icin de geçme ihtimali varmı ne yapmalıyım ?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Buse,
      Mülakatlarda sorun olacaktır.

  276. ismihan dedi ki:

    merhaba ben 1996 dogumluyum lise 3.sınıf ögrencisiyim  polis olmak istiyorum hiç birşey için geç kalmak istemiyorum bu yuzden bu konuda anlayan birinden yardım almak istedim.bana bir yol gösterirmisiniz ne zaman ne yapmam gerektiği hakkında

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba İsmihan,
      Şimdiden sitemizden Pmyo Hazırlık E-kitabını satın alarak başlayabilirsiniz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2013 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  277. elif dedi ki:

    cok tesekurler 🙂

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Elif,
      Biz teşekkür ederiz.

  278. elif dedi ki:

    03.10.1990 dogumluyum

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Elif,
      3 gün ile kurtarıyorsunuz.

  279. elif dedi ki:

    merhaba Ben 1990 dogumlu lise mezunuyum polis olmayi gercekten cok istiyorum 
    olabilirmiyim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Elif,
      Tam doğum tarihinizi yazarsanız size yardımcı olabiliriz.

  280. Hakan dedi ki:

    Teşekkürler 🙂

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Hakan,
      Asıl biz teşekkür ederiz.

  281. Hakan dedi ki:

    Merhabalar ben lise 3 e gidiyorum seneye polislik için başvuracağım  bayağı bir araştırdım boyun 1.67 beden kitle endeksi 18 . ancak 2 yıl önce kolum kırılmıştı ancak şuan için herhangi bir sorun yok tamamen düzeldi o problem olur mu? ve birde  ailemde daha önceden psikolojik rahatsızlık geçirmiş kişi var ve yakınlık derecesi 1. derece acaba buradanda bir sorun olur mu?  mümkünse sorumun cevabını mail adreime gönderirseniz sevinirim saygılarımla…

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Hakan,
      Kolunuz ve rahatsızlığı olan kişi sorun oluşturmaz. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  282. ugur dedi ki:

    unutmadan dogum tarihim 04.08.1994 🙂

  283. ugur dedi ki:

    ben polis olmayı çok ıstıyorum trafıkte sıwıl olarak boyun 1.82 kılom 62 acaba bu sene puan düşük olurmu bunun için yardımcı olurmusunuz?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Uğur,
      Boyunuz tutuyor, kilonuz için beden kitle endeksinize bakmanız gerekiyor. Sitemizde yayınlanan Pmyo hazırlık e kitabını satın alırsanız puandan korkmanıza gerek yok. Pmyo hakkında detaylı bilgi almak ve Pmyo sınavlarına hazırlanmak için 2013 Pmyo hazırlık e-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  284. GÖZDE dedi ki:

    merhaba ben 1998 dogumluyum  ınsallah polıs olmama herhangı bır engel olmaz

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Gözde,
      Pmyo için soruyorsanız. Yasınız büyük.

  285. sultan dedi ki:

    merhaba 1988 dogumluyum…vucut kıtle endeksım:23 boyum 165cm.evli olmak ve sezeryan dogum yapmak  ppolıs olmaya engel miii cewaplarsanız sevınırım.gayette saglıklıyım.

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Sultan,
      Lise mezunu iseniz giremezsiniz. Ayrıca sezeryan ile doğum yapmışlar polis olamazlar.

  286. şeyma dedi ki:

    ben 17 yaşındayım polis olmayı çok istiyorum ama boyum 1.60 5cm daha uzamak için ne yapmam gerekli

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Şeyma,
      Boy uzatını Tabanlık kullanabilirsiniz.

  287. can dedi ki:

    mrb ben on lısans mezunuyum. 9 mart 1988 dgmluyum. askerlık yapmadım. basvuru yapamıaz mıyım 2013 için

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Can,
      Sitemizde yayınlanan 2013 Pmyo yaş sınırı konusuna bakınız.

  288. mahmut dedi ki:

    slm sezaryanla doganlar polis olamaz diye duydum dogrumu

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Mahmut,
      🙂 yanlış duymuşsunuz. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2013 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  289. sibel dedi ki:

    boyum 165 kılom 55 1991dogumluyum

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Sibel,
      Sorun görünmüyor. PMYO Hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2013 PMYO Hazırlık E-kitabına bakabilirsiniz. Lütfen buraya tıklayınız.

  290. sibel dedi ki:

    lutfen yardım edın polis olmak ıstıyorum bunun ıcın ne yapmam gerek polis akademısınemı basvurmam gerekıyo

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Sibel,
      Gerekli bilgiler sitemizde mevcuttur.

  291. eda gül çatal dedi ki:

    merhaba ben  meslek lısesı mezunuyum seneye polıslık sınavlarına grmeyı dusunuyorum bunun hakkında nasıl bılgı alabılırım ygsden kc puan ıstıyrlar ve bu okuldan okula deısıyr mu

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Eda,
      Yas baraj puanı her yıl açıklanır ve okuldan okula farklılık göstermez. Pmyo Hazırlık E-kitabı ile hazırlanabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

  292. rümeysa dedi ki:

    bn rümeysa 1995 dogumluyum bu sene lisede son senem çocuk gelişim bölümünde okuorum fakat bn ögretmen degilde polis olmayı düşünüorum..herhangi bir sorunum yok ameliyat gibi sizce polis olabilmek için neler gerekli bana yardımcı olur musunuz?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Rumeysa,
      2013 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıkla.

    2. sefa dedi ki:

      ameliyatın bi sakıncası yok polislikte doktor raporu şart ama ameliyat oldunu gösteren belge

  293. Ahmet dedi ki:

    Merhaba
    polis alım şartlarında renk körlüğünün bulunmaması hala var mı?

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ahmet,
      Evet renk körü olanlar polis olamazlar.

  294. rüzgar dedi ki:

    merhaba ben polis olmak istiyorum ama acik lise okudum bazi arkadaslar olamasin diyolar böyle bisey varmi

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Rüzgar,

      Tüm lise mezunları PMYO sınavlarına başvurabilirler. Detaylı bilgi almak için PMYO Hazırlık E-Kitabımızı satın alabilirsiniz.

  295. ramco dedi ki:

    benimde göz 1 derece bozuk ama kılpayı kurtaryom yinede kıl olup eleyebilirlermiki?

  296. habibe dedi ki:

    ben lise 4’e geçtim ve polis olmak istiyorum polis okuluna kayıt yaptırsam aranan şartlar bende var

  297. nur dedi ki:

    Mehreba ben Nur , yaşım 14 , 8.sınıftayım bu yıl polis koleji / lisesi sınavlarına giricem . Sınava nerede giriyoruz ,İstanbulda sınav olabilir miyiz ? Gerekenler neler ? Lütfen yardımcı olun . Polisliği çok istiyorum ..

  298. efe dedi ki:

    Merhaba ben lise 1 den okulu birakmak zorinda kaldm ama acik ogretmden devam ediyorum bu 3cu senem bu sene agustosta askere gdecegim ama polis olmayi gercekten cok icten istemisimdir hep acaba benim polis olmak icin yapabilecegm seyler ne pek sansimin oldugunu dusunmuyorum ama  yinede sormak isterim bi sansim varmi acaba

  299. Nur Tekin dedi ki:

    Mereba ben Nur , yaşım 14 , 8.sınıftayım bu yıl polis koleji / lisesi sınavlarına giricem . Sınava nerede giriyoruz ,İstanbulda sınav olabilir miyiz ? Gerekenler neler ? Lütfen yardımcı olun . Polisliği çok istiyorum

  300. kajmeran dedi ki:

    öncelıkle merhabalar.

    arkadaşlar ön kayıt yaptırdık lakın başvuru günümü sayfada göremıyorum  ancak verdigim  tarih aklımda bu konuda yardımcı olabilecek olan varmı

    1. MaSaL dedi ki:

      E-kitabımızı satın aldıysanız online yardımcı olabilirim.

  301. sami dedi ki:

    mrb  ben   8 ay oldu askerden geldim acıkdan lise okuyorum ve polis olmak istiyorum bana yardımcı olurmusunuuz teşekkürler

  302. meryemm dedi ki:

    ya arkadaslar bana cok acil yardımcı olurmusunuz…
    ben lise 4 teyim baraj 270 bu sene bnm puan 269.60 bu yuvarlanırmı yani kbuledilirmiyim???

  303. ekin dedi ki:

    1995 doğumluyum vs…
    bende polis olmak istiyorum yardmcı olmalıısnız _?

  304. elif şeyma öztürk dedi ki:

    ben 1996 doğumlu 16 yaşında birf kızım busene 17 mr gireceğim. ben polis olmak istiyorum . boy yönünden 150 boyundayım . kilom 45 bunla nasıl polis olabilirim. ve ilköğretim mezunuyum . nasıl olurum polis

  305. Melih dedi ki:

    1 KASIM 1994 doğumluyum. Kasım ayında 18 e gircem. Bu sene mezun olcam inşallah. Polis olabilirmiyim bu sene yaşta bi engel olur mu? Boy ve kilo yönünden sorunum yok.

  306. Selim dedi ki:

    1997 Doğumluyum Boyum 1.68 60 Kiloyum.Polis Olmak İstiyorum Ne Yapmam Gerek

    Teşekkürler.

  307. ramazan dedi ki:

    slm ben polis olmak istiyorum ama yaş sınırını bulamadım ben 85 doğumluyum olablirmiyim

  308. sezgin dedi ki:

    slmlar ben askeeim 20 günüm kaldı ygsye başvuru yaptım yaşım 1988lym boy kilo uyuyo 2 yıllık myo mezunuyum kaç puan almam lazım sınavdan

  309. ramazan dedi ki:

    merhabalar ben 05.03.1994 doğumluyum açık liseye yeni kayıt oldum gözlükte kullanıyorum liseyi bitirirsem sivil polis olabilirmiyim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Ramazan,

      Bu konuda 2012 PMYO Hazırlık E-Kitabımızdan bilgi alabilirsiniz. Lütfen bilgisayarınıza indirerek çalışınız.

  310. oğuz dedi ki:

    mrb arkadaşlar acaba beden kitle endeksim 2-3 kilo fazla çıkıyor elerlermi yani 27-75 çıkıyor boyum 1.75 kilom 85 ordakinin insafınamı kalıyorum ama yapılıyım yani öyle göbekli değilim.elerlermi 2-3 kilodan insanı vermeye çalışıyorum ama yinede tereddüt içindeyim lütfen dostlar bilen varsa aydınlatsın..

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Oğuz,

      Kilo vermeye çalışın. Ayrıca detaylı bilgi almak için 2012 PMYO Hazırlık E-Kitabımızı bilgisayarınıza indirerek çalışabilirsiniz.

  311. veysel dedi ki:

    slm ben meslek lisesi okuyorum son senem bu sene ben polis olmak istiyorum fakat sınavsız geçiş hakıkımı kullanmak zorunda kaldım ygs girmek isterdim param yoktu yatıra bilmek için ama sınavsız geçiş hakkımı kullansanm seneye polis olabilme şansım varmı yunus polisi olmak istiyorm saygılarımla

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Veysel,

      Evet gelecek sene yine girme şansınız var. Tabi ki yaşın tutarsa.

      1. Baycan dedi ki:

        Mrb Ben 2 yıllık meslek yüksek okulunu bitirdim nasıl polis olabilirim şansım warmı size danışmak istedim teşekkür ederim.

  312. şenol dedi ki:

    ben 91 doğumluyum 2 YILLIK BANKACILIK VE SİGORTACILIK myo bitirdim polis olmak istiyorum boyum ve kilom istenilen şekilde başka neler yapmam gerek ygs ye girmem gerekiyormuş sanırım birde baska ne yapmam gerekiyor  cvp verirseniz arkadaslar çok  sevinirim

    1. MaSaL dedi ki:

      Merhaba Şenol,

      Öyle bir soru sordun ki burada kitap yazmamız gerekiyor. Sana sitemizde satılan NASIL POLİS OLURUM? isimli kitabı tavsiye ediyorum.

      Saygılarımla.

  313. yasemin kılıç dedi ki:

    Beden Kitle Endeksim normal çıktı 19 polis olmayı çok istiyorum ve bu yıl polis kolejine başvurmak istiyorumm

    1. mustafa dedi ki:

      slm ben suan 10. sınıf öqrencisiyin ve polis olmak istiyorum doğum tarihim 15.07.1998 yaşım tutuyomu lütfen cvp yazarsanız memnun olurumn şimsiden saolun 🙂

      1. MaSaL dedi ki:

        Merhaba Mustafa,
        Lise son sınıfta tekrar sorarsınız. PMYO hakkında detaylı bilgi almak ve PMYO sınavlarına hazırlanmak için 2013 PMYO Hazırlık E-Kitabına bakabilirsin. Lütfen buraya tıklayınız.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir